alin 105 Postat Iunie 29, 2019 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2019 Folosesc doar panze de la Leitz, panza mare "normala" cu dinti cu carbura, incizorul este diamantat. Link spre comentariu
Vizitator Zoon Postat August 23, 2019 Partajează Postat August 23, 2019 Salut. Ati putea sa spuneti ce impresie aveti de circular dupa ce l-ati folosit macar cateva luni. E de evitat firma asta? Stiu ca si la utilajele Felder mai apar probleme, se pot defecta filetele, bucsele de la inclinatia panzei, se pot gripa rulmentii de la car sau de la bratul mobil. Caut sa cumpar si eu niste utilaje de tamplarie in perioada asta. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Salut, Nu am mai intrat pe forum.Nu is foarte multumit de circular....se poate lucra cu el dar are nevoie periodica (destul de dese) de reglaje.Depinde si cat se lucreaza cu el.Pt o firma cu productie mica s ar putea sa fie de ajuns, daca este cine sa se ocupe de el.Nu va bazati pe furnizorul roman , este extrem de neserios si are niste trepadusi de "tehnicieni" doi dorei tipici.Am avut o problema de garantie cu el, frana electromagnetica s -a stricat.Nu a reparat -o si a umblat cu chestii slabe .I am reclamat la producator, acesta le a tinut isonul.Eu produc cu el, dar nu il consider o superafacere.Are nevoie de cam multa mentenantă. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Sunt mici probleme si cu sculele nemtesti, dar atunci cu clonele chinezesti? Din experienta mea, pe termen lung, merita sa dai banii pe un echipament de brand. Inclusiv service-ul si garantia sunt din alt film. Link spre comentariu
alin 105 Postat Noiembrie 5, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Problema e mai complexa decat China vs productii europene care au componente produse majoritar tot in China....Circularul isi scoate banii fara nici un dubiu, se amortizeaza repede , la momentul de fata il consider amortizat.Pe termen lung ce sa zic? Nu mi-am propus sa ies la pensie cu Cormakul in batatura.Un circular performant in adevaratul sens al cuvantului incepe de la 20-25000 de euro in sus.Eu n-as fi investit atatia bani din buget propriu intrun circular.Mai degraba simt nevoia de o masina de cantuit mai performanta decat ce am acuma , cu unitate de prefrezare, care ar merge intrun tandem corect si profitabil cu circularul China.Iar un Felder sa stii ca e aproape dublu la pret fata de Cormak, iar calitatea e asa si asa, nicidecum nu e un nume de referinta in domeniu.Cu ce accesorii am luat luat pt Cormak, inclusiv o presa penumatica (tot China, supervalabila!) am platit cc 5000 de Euro. Deci, daca cineva are macar 100.000 de euro de investit intro firma de tamplarie, Cormakul e o jucarie ieftina...Nu te poti baza pe service si garantie, musai sa fi priceput si autodidact. @ ahegyes leagat de service-uri si garantii la firmele din Romanistan sa stii ca e loterie.Am un colaborator cu circular CNC din liga ultrapro, cost de achizitie aprox 70.000 Euro.Are probleme cu el, se defecteaza periodic, se deregleaza, probleme de soft, tehnicienii nu stiu sa il regleze, are zile in sir in care nu taie nimic si are pierderi financiare mari. Concluzia o trage fiecare.Nu exista reteta perfecta, depinde de ce bani ai, ce productie faci ,cati angajati ai, volumul de comenzi lunare,etc. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum