Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DENON Denon Avr-x250bt + boxe sistem home cinema Panasonic

Vizitator Boboc Vlad

Postări Recomandate

Vizitator Boboc Vlad

Buna ziua!

As avea nevoie de putin ajutor. Am cumparat recent un receiver Denon AVR-x250BT. Scopul a fost sa inlocuiesc unitatea centrala de la un sistem home cinema panasonic SC-PT 860. Am fost multumit de sistem dar nu imi decoda sunetul DTS de la mediaplayer.

Acum m-am lovit de alta problema. am observat ca boxele de la Panasonic sunt de 3ohm. Intrebarea e pot face ceva sa le folosesc si la Denon?

la Denon am aceste specificatii:

Power output

130 watts per channel: (6 ohms, 1 kHz, THD 1%, 1ch driven)
90 watts per channel: (6 ohms, 1 kHz, THD 0.7%, 2ch driven)
70 watts per channel (8 ohms,20 Hz - 20 kHz, THD 0.08%, 2ch driven)

Speaker impedance 4 - 16 ohms

Boxele sistemului panasonic sunt:

sateliti (fata spate): 125W, 3ohmi cod SB-HS860

boxa centrala: 250W, 6ohm cod SB-HC560

subwofer: 250W, 6ohm, cod SB-WH860

Ma gandeam sa mai pun o rezistenta de 3ohm la sateliti sa le fac pe toate de 6ohm dar nu stiu cat e de ok.

Credeti ca as putea folosi boxele vechi? Am fost foarte multumit de ele, imi sunt arhisuficiente pentru apartamentul meu  si sincer nici nu mai am bani acuma sa le schimb.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Impedanța se referă la rezistența opusă de difuzor în curent alternativ, nu e același lucru cu rezistența în curent continuu.În principiu această impedanță nu e constantă și variază cu frecvența aplicată difuzorului, valoarea nominală de 3 -4 - 6 -8 Ohmi fiind raportată la o frecvență de 1kHz.

Eu cred că se pot folosi și acele difuzoare de 3 Ohmi, dar cu precauție, nu forțați volumul spre maxim....o altă variantă fiind înserierea fazată a două difuzoare de 3 Ohmi și obțineți un sistem având impedanța echivalentă cu 6 Ohmi.

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Boboc Vlad

Multumesc mult!

Asa scrie pe boxe, si in cartea tehnica, Boxa centrala 6ohm, 250Wmax, sateliti; 3ohm 125w max, subwofer, 6ohm 250W max. nu e problema sa le folosesc cu moderatie ca oricum nu ascult niciodata la maxim nici pe sistemul vechi dar nu e problema daca ele sunt de 3 ohm si pe carateristicile Denon-ului imi spune 4-16ohm pentru speaker?

satelit panasonic.jpg

Link spre comentariu

Daca asculti incet sau mediu nu este o pb.

Cu cat impedanta boxelor este mai mica cu atat curentul tras de ele din amplificator este mai mare pt o aceeasi putere data. Asta duce la incalzirea mai rapida /accentuata a tranzistorilor finali din amplificator. Cat timp nu dai atat de tare incat acestia sa friga nu este o problema.

Avertizarea se refera la functionarea amplificatorului la parametrii (puterea) maxim declarati.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări