Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer activ semnal radio bruiat

Vizitator gangara

Postări Recomandate

Vizitator gangara

Buna ziua,

O sa descriu un fenomen pentru care orice sugestie este bine venita.

Dupa montarea unui sbw activ in portbagajul masini personale am constatat ca radioul nu mai functioneaza cum trebuie.

Semnalul pentru anumite posturi este usor bruiat, insa mai deranjant este ca pe anumite frecvente fara post se intercaleaza un bruiaj, iar radioul interpreteaza un post existent.

Foarte deranjant in timpul "zappingului".

Am constata ca sbw bruiaza antena radio, antena ce este la masina in cauza este in luneta ( practic in circuitul de incalzire).

A mai intalnit cineva acest fenomen? O fi de la lipsa unui ecran al amplificatorului intern?

(Focal Bomba, Laguna 3)

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdR!@N

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Cauza este sursa în comutație a subwoofer-ului, aceasta ridică tensiunea de 12V la circa 24V și produce paraziți radio.O soluție ar putea fi ecranarea plăcii și legarea ecranului la masă.Binențeles că producătorul nu a ecranat nimic acolo, acest lucru fiind realizat de obicei la amplificatoarele auto de însăși carcasa de aluminiu ce servește și ca radiator.DAr la subwoofer nu există o carcasă metalică, astfel că radiația parazită a sursei poate perturba antena radio....

Link spre comentariu
Vizitator gangara

Multumesc pentru raspuns. Ati intuit o eventuala intrebare legata de amplificatoarele externe. Ecranarea fiind realizata de carcasa lor.

Insist cu o completare a efectului. In gol (fara semnal de intrare), nu mai bruiaza.

As putea sa creez un ecran cu folie de Aluminiu?

Link spre comentariu

Unitățile radio-cd de pe laguna 3 nu au iesire de semnal către amplificatoare, deci cum ai luat semnalul din unitate? 

Amplificatorul are intrare de semnal High Level? Sau daca ai folosit convertor high/low? 

Ai avea nevoie de un convertor high/low cu separare galvanic (are 2 transformatoare mici inauntru). 

Link spre comentariu
Vizitator gangara

Am luat cu cabluri normale.

Nu m-am gandit ca ar avea o influenta atat de mare, mai ales ca sunt multe modele de masini (inclusiv Renault) cu antena in luneta si difuzoare in portbagaj.

O sa incerc sa infoliez tot sbw (are dimensiuni mici) in folie de Al si sa o leg la masa. In felul asta voi stii daca influenta este de la cablurile de intrare sau de la amplificatorul fara ecran.

Merci

Link spre comentariu

Este binevenita schimbarea cablurilor cu unele ecranate, dar nu cred ca rezolva interferentele cu semnalul radio.

Eu iti recomand sa folosesti un convertor de semnal High/Low cu separare galvanica si intrarea normala (Low level) in amplificator. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări