Vizitator Lajos Farkas Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Buna, am comandat de pe aliexpress un spindle (500W) La specificatii scrie work Voltage:100V DC ? Vreau sa-i fac eu partea de alimentare. E in CC, cu tensiune variabila pentru controlul turatiei, sau cum ii controlez turatia? Link spre comentariu
florianmro Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Vrei sa faci asta cu o sursa de tensiune variabila sau din Mach 3 cu un PWM ? Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 (editat) Salut, Motorul din poze este un motor CC (il am/folosesc si eu) si care uneori se vinde la chinezi cu o sursa de tensiune de 120Vcc. Sursa de tensiune are un potentiometru din care care se regleaza turatia si aceasta se face prin ajustarea tensiunii de alimentare a motorului. Turatia maxima este in jur de 12000 RPM. Daca vrei poti sa faci alimentarea acestui motor si cu un PWM dar ai grija la: snubber RC pe bornele motorului + dioda de protectie si foloseste un mosfet cu un Vds mare (sute de volti) ca sa reziste la eventualele spike-uri, montat pe un radiator. Functie de frecventa PWM, asigura-te ca ai o comanda ferma pe poarta mosfet-ului (un driver push-pull). Editat Noiembrie 21, 2018 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator Lajos Farkas Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Deocamdata vreau sa-l folosesc cu potentiometru.. deci mi-ar trebui o sursa cu tensiune reglabila, pana in 100-120V . Ies mai ieftin daca il cumpar si pe ala? Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 In mod sigur ai nevoie de o sursa de alimentare. Uite aici (una din optiuni) o sursa care pare sa permita control viteza din potentiometru sau control cu o tensiune variabila intre 0 si 10V (poti face un PWM urmat de un filtru trece jos ca sa rezulte o tensiune variabila). Trebuie clarificat cu chinezul care o vinde daca permite si una si alta (mie asa imi pare dar mai stii?!) Legat daca este mai bine (ieftin) sa construiesti tu o sursa sau sa daca sa o cumperi, depinde de tine (cunostiinte si disponibilitati). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum