Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema amplificator audio

Tincu Ioan

Postări Recomandate

ma poate ajuta cineva cu interpretarea acelor forme de unda pentru schema din imagine? cu mentiunea ca am folosit in simulare doar condensatori nepolarizati pt ca TINA nu are polarizati. alimentare la 40 v, iar sursa de semnal de la intrarea audio are forma sinusoidala, amplitudine 2v, frecventa 10 kHz .

custom_diagram_1_LM1875.gif

a1aa.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tincu Ioan

10

• validae

4

• Nostalgic

3

• gsabac

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

schema din print este exact ce-ai construit sau numai la simulare ?

alimentarea este gresita , trebuie alimentat din doua surse pozitiva si negativa cu punct comun de GND.Nu ati observat in schema simulata ca GND este in aer, si rezultatul la iesire se vede in ce hal este.2 volti semnal la intrare este prea mult. Voi face si eu o simulare .

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

acum cred ca e alimentat corect.. scuzati.mi toate stangaciile, sunt primele mele simulari.  undele arata la fel.. schema nu e construita inca, doar am simulat.o

bun.png

Editat de Tincu Ioan
Link spre comentariu

Se pare ca ati folosit un nivel prea mare la intare. Deoarece schema are o amplificare de circa 20, ar trebui la intrare sa fie o tensiune mult mai mica,

de exemplu 700mV la virf, adica 500mV efectiv sau chiar 1V la virf ca in exemplul care functioneaza.

@gsabac

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Tincu Ioan a spus:

acum cred ca e alimentat corect.. scuzati.mi toate stangaciile, sunt primele mele simulari.  undele arata la fel.. schema nu e construita inca, doar am simulat.o

bun.png

ai modificat schema si nu simularea, iti bati joc de noi , noi acestia de pe elforum  cautam sa ajutam , dar trebuie sa ne limitam .

nu ai luat in consideratie ce s-a spus mai sus , dumneata ai mers pe ideea ta .

Editat de Nostalgic
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări