Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat Daewoo

pensionarul

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valivoi

18

• pensionarul

12

• validae

2

• Johnny

1

Top autori în acest subiect

21 minutes ago, valivoi said:

Maine o sa incerc sa fac ceva poze cu o cutie de viteze desfacuta.Se vad cumva urme de apa sau scursura de mizerie pe fulie inspre jugul cutiei de viteze?

Da am observat pe fulie si pe ”fundul” masinii o majga maronie pe unele ansamble cam de 1-2 mm.Am facut curetenie.S-a luat cam greu. Am crezut ca ar fi vorba de ceva unsoare dar s-a luat 

3 minutes ago, valivoi said:

cu cheie t nu desfaceti platoul(paletul) ci tamburul paletul are in centru un surub de inox cu cap in cruce

Acela l-am desfacut am scos platoul

Link spre comentariu

Cam asa a aratat si la mine cand s-a stricat semeringul mic dintre axul de deasupra si carcasa cutiei de viteze ,a intrat apa in cutia de viteze si a iesit pe la axul de jos curgand pe fulie,aceasta aruncand-o pe peretii laterali

Nu ati gasit nimic blocat intre platou si tambur?

Urmatorul pas este sa desfaceti fulia si sa dati jos si pinionul de plastic cu arcul ala care are sirma in sectiune patrata si sa verificati daca s-a deblocat axul fata de carcasa cutiei de viteze

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Daca vreti totusi sa demontati si tamburul cu tubulara in t desfaceti piulita ,nu mai tin minte exact dar parca stiu ca sub piulita se afla o saiba in gaura patrata care se aseaza pe patratul filetului si are o muchie ridicata in sus pe hexagonul piulitei pentru blocarea piulitei contra autodesfacerii.

Trebuie sa va ajute cineva ca sa va tina contra tinand de marginea de deasupra a tamburului sa nu se roteasca cand trageti de cheie.

Dar tamburul nu se scoate decat daca vreti sa schimbati semeringul mare pe care oricum nu cred ca il veti gasi sau daca vreti sa schimbati cutia de viteze pe care iarasi cred ca nu o veti gasi

Link spre comentariu

La mine nu mai merge pe spalare decat 1-2 minute apoi se blocheaza paletul in abele sensuri de aceea saptamana asta o dau la buy back.Este a doua cutie de viteze care mi se defecteaza prima s-a ars servomotorul si la stoarcere nu s-a deblocat frana ceea ce adus la distrugerea pinioanelor planetare din cutie

Link spre comentariu

Eu nu vreau sa umblu la fixarea tamburului, daca se poate umbla pe dedesupt sa demontez cutia fara a afecta tamburul, evident daca acesta se afla pe un alt ax. Precis este un pinion ghinionist. Nu  am inteles ”Urmatorul pas este sa desfaceti fulia si sa dati jos si pinionul de plastic cu arcul ala care are sirma in sectiune patrata si sa verificati daca s-a deblocat axul fata de carcasa cutiei de viteze ” Si totusi daca vina este acea garnitura de sus..tot trebuie sa demontez totul, nu?

Link spre comentariu

Daca trebuie sa demontati cutia o demontati doar daca puneti alta

Cutia de viteze este capsulata si nedemontabila daca aveti rabdare pana maine seara o sa caut sa vad daca mai am cutia care am decapsulat-o sa o vedeti cam cum arata

Link spre comentariu

In investigatiile mele am suspectat si eu motorasul de la frana. Dar l-am suspendat pentru moment ca pintenul acela nu se departa de pinionul canelat.Da, a curs apa pe cutia de viteza. D-stra ati trcut prin asta, e dificil?Degeaba acumulez cunostiinte daca tehnica ma depaseste...Masina imi place ca are parca multe miscari de agitare a rufelor.

Editat de pensionarul
Link spre comentariu
5 minutes ago, valivoi said:

Daca trebuie sa demontati cutia o demontati doar daca puneti alta

Cutia de viteze este capsulata si nedemontabila daca aveti rabdare pana maine seara o sa caut sa vad daca mai am cutia care am decapsulat-o sa o vedeti cam cum arata

OK! deci neaparat inlocuire.  Deci nu se pot inlocui pinioane, axe, ...! Cred ca nu va mai vreau sa mai pierdeti timpul fotografiind postand... Garnitura de deasupra cum se mai schimba. 

Link spre comentariu
3 minutes ago, valivoi said:

Motorasul de frana se poate verifica usor daca ii dati stoarcere el trebuie sa se vada cum trage prin mecanismul sau de sufa iar sufa de levierul franei

L-am vazut cum trage acel fir de otel..

Link spre comentariu
12 minutes ago, valivoi said:

Am mai intrebat va rog cu frana cuplata pe cutia de viteze si fara fulie si platou se roreste axul fuliei in ambele sensuri?

Da aveti dreptate v-am raspuns dar cred ca raspunsul s-a dus in alta directie!!!???. Cu frana pusa platoul este cuplat cu cuva  se invarte spre dreapta dar se aude cum trece pintenul de la frana peste pinionul canelat. Nu inteleg” fara fulie” Spre stanga nu ...Poate daca fortez...

Editat de pensionarul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări