Vizitator Papu97 Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Buna ziua, am un Volvo XC60 2016 model cu faruri adaptive Bi-Xenon. Masina vine de fabrica cu fiecare bec din far fie led, fie xenon, inafara de faza lunga care e Bec halogen H9. De aceea vreau sa pun un set de becuri LED. Precizez ca acest set de becuri l-am avut si pe modelul anterior (2012) fara vre-un fel de eroare de bec ars. Aceasta este si problema pe modelul de acum imi da eroare de bec ars. Setul meu de becuri este fara Canbus, azi mi-a venit un set de becuri cu Canbus dar tot primesc aceea eroare. O sa fac retur la aceste becuri cu Canbus si o sa incerc sa adaptez becurile mele vechi incat sa nu dea eroare. Intrebarea mea catre dumneavoasta este: Masina vine cu Halogen H9 Osram de 65W, ce rezistenta mi-ar trebui la leduri sa nu mai primesc aceea eroare enervanta? Multumesc pentru eventualele raspunsuri coerente! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 (editat) Rezistența echivalentă a becurilor e de circa 3 Ohmi la puterea de 65W și tensiunea de 14V.Dar ca să știm ce rezistență adițională ar trebui, trebuie să știm și ce consum real au becurile cu led folosite, fiindcă au și ele o rezistență echivalentă ca și consumator, deci rezistența adițională trebuie practic să aibă o valoare ceva mai mare de 3 Ohmi... Dacă nu puteți măsura curentul consumat de leduri, puneți măcar puterea declarată de constructor, deși aceasta poate fi exagerată uneori până la dublu de chinez.Deci cel mai relevant ar fi să alimentați la 14 -14,5V un bec din ăla cu sau fără CAN-bus și să postați curentul pe care îl consumă la această tensiune. Editat Noiembrie 18, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Papu97 Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Acestea sunt specificatiile de pe cutia Ledurilor Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 OK, asta specifică chinezul, dar noi nu știm cât consumă efectiv un bec din ăla, fiindcă dacă nu are rezistență adițională, nu are cum să consume un curent egal cu un halogen de 60W, chiar dacă lumina dată e echivalentă.Ledurile au un consum mult mai mic decât becurile incandescente, având un randament mult mai mare decât becurile.Becurile transformă cel mult 8-10% din puterea consumată în lumină, restul fiind căldură.Ledurile ca să obțină aceeași lumină consumă mult mai puțin, iar din această cauză computerul mașinii nu le detectează, afișând eroare ca în cazul unui bec ars. Link spre comentariu
Vizitator Papu97 Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Am, inteles. Am sa tin cont de cele spune si am sa revin. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Oricum becurile led pe care doresti sa le folosesti par a fi de cea mai proasta calitate... ce este in neregula cu a pastra solutia originala??? Link spre comentariu
mihaicozac Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 (editat) Din experienţa mea e cam la jumătate consumul faţă de cel indicat. Măsurarea becului se face în impulsuri, cu becul la rece. De aceea becurile cu driver propriu par întrerupere pt. calculatorul maşinii. Cele mai multe soluţii vin cu o rezistenţă paralel pe alimentare, valoarea trebuie determinată empiric, de la 220 ohmi în jos. Editat Noiembrie 18, 2018 de mihaicozac Link spre comentariu
AdR!@N Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Salut, Eu am pe masina personala faruri bixenon + halogene pe faza lunga, combinația asta mi se pare geniala, se vede extraordinar de bine pe orice vreme. Chiar nu vad nici eu vreun motiv sa pui saraciile alea de led-uri pe o masina de clasa Volvăului. PS. Nu cred ca este cazul sa amintim ca orice modificare neomologata la sistemul de iluminat al mașinii este complet interzis. Numai bine! Adrian. Link spre comentariu
Vizitator Papu97 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 De ce as folosi saraciile alea de LED-uri? :)) simplu: dispersarea luminii, puterea lor, culoarea luminii generate. Pentru o masina 2016 mi se pare aiurea sa mai folosesti inca becuri halogen. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Nu stiu ce cunostinte ai tu despre leduri, INSA... - niste inlocuitori becuri in montura originala (asa cum ai ales tu) nu asigura racirea corecta pentru led in majoritatea cazurilor. - un produs care are datele INCOERENTE cum este cel ales de tine este ieftin / adica nu este bun. - ca rezultat randamentul e prost si culoarea emisa de calitate slaba / in masura in care mai conteaza si asta. Sunt de acord ca LEDurile pot lejer sa emita in zona unde ochiul are sensibilitate maxima, adica la T=5-6.000 K, ceea ce este mai bine decat orice halogen. Insa lumina cu CRI inferior te oboseste, si in cazul tau sigur ai CRI mic. In plus "puterea" este nerelevanta / daca nu o conjugi si cu randamentul. Singurul lucru relevant este fluxul luminos. Ce scrie pe ambalajul ala este 1.000% nerealist, pun pariu ca sub nici o forma nu ai mai mult de 1000 lm. Se poate demonstra asta logic: - cele mai bune COBuri posibile nu au cum sa depaseasca 200lm/W in punctul de functionare - la 8.000lm asta ar insemna 40W injectati in COB, poate 50W absorbiti, considerand si randamentul driverului - 50W permanenti nu pot fi disipati sub nici o forma de ceva incapsulat ca becul original. Defapt: - tu ai acolo COBuri bine sub 100lm/W iar driverul probabil ca nu are randament prea bun - daca este ventilatie buna si evident activa posibil sa poti disipa putin peste 10W - asta oricum o iei inseamna sub 1000lm Adica fluxul obtinut este comparabil cu al halogenului original, senzatia ta ca este mai multa lumina vine majoritar din faptul ca temperatura de culoare duce radiatia in zona unde ochiul e mai sensibil. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Mai ce ma mai scoate-ti din sarite cu farurile astea LED. E al nu-stiu-citelea topic pe tema asta. Ce-as mai vrea sa va ia certificatele si carnetele de conducere la toti care faceti modificari neomologate la masini. Ar trebui interzisa vinzarea la asa prostii de faruri. Vrei masina cu faruri LED atunci cumparati o masina cu faruri LED din fabrica sau instaleaza-ti asa ceva la un service autorizat care sa faca instalarea cum trebuie si sa fie conforma cu normele in vigoare si nu mai orbiti lumea pe strada cu improvizariile voastre. Nu-ti permiti? Atunci stai cuminte in banca ta si nu mai nenoroci oamenii pe sosele. Credeti ca miile de ore de cercetare investite de producatorii de faruri LED sint numai ca sa cheltuie banii? Va inselati amarnic. 3 Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 22 hours ago, Papu97 said: Buna ziua, am un Volvo XC60 2016 model cu faruri adaptive Bi-Xenon. Masina vine de fabrica cu fiecare bec din far fie led, fie xenon, inafara de faza lunga care e Bec halogen H9. De aceea vreau sa pun un set de becuri LED. Deci slabe sanse sa-l prinda pentru ca faza lunga o folosesti cand nu-ti vine nimeni din sens opus. Pe faza lunga nu ma deranjeaza daca isi pune lumea LED sau xenon (exlud din start idiotii - putini la numar- care merg cu faza lunga cand din sens opus vin alte masini). Link spre comentariu
Vizitator Papu97 Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Deci o luam asa moale, unu la mana eu am venit cu o intrebare simpla si nu ii cazu sa criticati voi de ce am ales aceasta varianta. Doi la mana domnule sesebe, Farul doar de pe masina asta valoreaza poate mai mult de cat iti poti imagina tu si iti si permiti. Nu stiu de ce vi tu cu idei deastea comuniste inainte sa te informezi. Este dotarea cea mai de top posibila in materie de faruri (pe modelul asta) ca de erau unele Full LED stai linistit ca le luam. Sunt in domeniul auto de o gramada de ani doar ca partea de electrica nu mi-a fost niciodata draga, de aceea am intrebat aici dar vad ca sunt o gramada de bagatori in seama. MULTUMESC INCA O DATA CELOR CE AU DAT RASPUNSURI COERENTE! Link spre comentariu
AdR!@N Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Acum 39 minute, Papu97 a spus: nu ii cazu sa criticati voi de ce am ales aceasta varianta Dupa postarea asta putem spune ca poți pune ce beculete vrei tu... Albe sa fie... sa dea bine și sa dea "valuare" adevărată mașinii. Hai ca ne-am cam pierdut timpul... Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 20, 2018 Partajează Postat Noiembrie 20, 2018 Nu pot permite ca cineva sa se ia personal de vreun coleg... si chiar daca formularea este relativ eleganta, tot merita sanctionare. Nici nu mai vorbesc de faptul ca agresorul de abia a venit pe forum si se apuca imediat sa atace un membru vechi si care depune activitate semnificativa... Si care s-a mai si deranjat sa-i raspunda. Doresc sa nu existe astfel de atitudini in aceasta zona. Nu pot decat sa-i ofer un interval de meditatie impricinatului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum