Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare sursa in comutatie incarcator acumulator plumb-acid

Postări Recomandate

La multi ani tuturor membrilor elforum!Revin cu masuratori cele 2 SMD-uri incercuite erau arse cel de 47ohm avea in jur de 80 ohm iar cel de 6,8 variau masuratorile 200-1800 ohm.Le-am inlocuit cu rezistente normale,am inlocuit si mc-ul la fel nu functioneaza nici asta ,l-am inlocuit cu al doilea pe care l-am cumparat la fel nu functioneaza.Restul diodelor ,condensatorilor,rezistentelor sunt masurate sunt bune.Sa fiu eu asa norocos incat cele 2 mc-uri luate de la Mivarom sa fie contrafacute si eu sa umblu ca un bezmetic pe placa ?Am evitat cat de mult am putut sa iau de la ei dar doar acolo am gasit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

25 minutes ago, valivoi said:

Sa inteleg ca vreti sa inseriez pinul 5 cu legatura lui pe placa cu becurile sau pinul 5 direct cu tensiunea de dupa puntea redresoare prin becuri?

Recititi putin ceea ce ati scris. Eu unul nu pricep nimic.

Colegul miticamy a cerut asa. Decuplati pinul 5 din circuit. De la el legati in serie 2 becuri si apoi la +300V. pin5->bec->bec->+300V

Link spre comentariu

Puteti sa faceti orice apreciere doriti la adresa mea,nu am avut niciodata pretentia ca sunt electronist,doar un curios care acu ceva timp in urma ar fi vrut sa aprofundeze studiul electronicii,m-am apucat sa imi cumpar 2 aparate de masura mai de doamne ajuta,rezistente condensatori tranzistori diode,aveam in plan si un osciloscop si un esr-metru,dar s-a dovedit inca o data ca viata"" iti rupe picioarele"" cand te astepti mai putin.Asa ca va rog sa ma scuzati daca sunt ""lovit in cap"",dar tocmai pentru ca nu inteleg perfect fenomenele ce se petrec pe placa intreb sa nu am nici un dubiu in ceea ce fac.

Link spre comentariu

Eu nu am absolut nicio treaba cu concetatenii mei de oriunde s-ar afla, suntem egali cum ne spune si Constitutia. Dar la un moment dat intri in dialog cu cineva, esti in postura de a ajuta (si imi place mult aceste lucru), faci un efort deosebit(e vorba de varsta + stare sanatate) si la un moment dat cu ce te trezesti? cu interpretarea limbii materne!

Ce as mai putea sa scriu? 

Sa vedem:   

Scoate pinul 5 in aer si intre el si +300V

Vorbim de pinul 5. A fost lipit pe placa. Ca sa fie scos in aer trebuie dezlipit. Intre el si +300...deci EL, pinul. Acum este "in aer". 

Varianta opusa ar fi: scoti pinul 5 in aer si intre "gaura"/ "pastila"/ traseul de unde l-ai scos si +300V pui un bec.

Aici este vorba de intelesul unei propozitii, nu de electronica. 

CITAT:   acu ceva timp in urma ar fi vrut sa aprofundeze studiul electronicii

A aprofunda =  Sinonime: a adânci, a studia temeinic, a cerceta amănunţit

Pentru a ajunge mai la fund trebuie sa treci de cunostintele de la suprafata. Multi dintre voi nu aratati ca le-ati avea dar eu nu vad un efort din partea voastra sa o luati gradual. Ca sa faceti depanare surse trebuie sa faceti un stagiu la "teorie surse". Ia vezi ce activitate este acolo, daca a comentat cineva zecile de postari ale mele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări