Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor cu microunde Panasonic Inverter defect

alexutu04

Postări Recomandate

Detin un cuptor cu microunde Panasonic nn-gd566m si din nefericire de cateva zile nu vrea sa mai incalzeasca.(are momente cand vrea sa incalzeasca, adica se aude un sunet cum se auzea cand functiona) doar cateva secunde,problema este ca nu se aude mereu,sa fiu mai explicit am incercat sa incalzesc un corn,sa incalzi foarte putin.

Cum am scris si in titlu este un inverter,si imi este ft greu sa masor.Am facut cateva cautari pe google si am gasit cum sa testez tubul cu microunde si invertoru HV. aici :https://www.avdweb.nl/tech-tips/tips-2/panasonic-hv-psu

Tubul cu microunde am vazut ca se aprinde si la mine,in schimb invertorul nu isi mentine voltajul si fluctueaza pana la 1.2v,nu reusesc sa scot 1.6v.

Sper ca ati inteles ce vreau sa spun,am incercat sa fiu cat mai (babeste)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexutu04

10

• walldemar

6

• validae

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tubul magnetron poate părea că funcționează normal dar la ieșirea din ghidul lui de undă se pot produce descărcări care pot scădea emisia până la anularea funcționării.Cum arată fereastra ghidului de undă ? O poză cu interiorul cuptorului se poate ?

Dacă fereastra ghidului de undă e curată și problema e exclusiv din cauza invertorului, va fi nevoie de cineva cu multă experiență să-l repare, dat fiind că e o sursă de putere în comutație.

Editat de validae
Link spre comentariu

Exact la ce mă așteptam. Schimbați fereastra de mică fiindcă are urme de descărcări și ea cauzează scăderea performanței, dar poate chiar defecta magnetronul sau invertorul prin suprasarcină.Puteți folosi provizoriu o bucată netedă de PET tăiată dintr-un recipient de apă minerală transparent, nu colorat.Sau dacă găsiți așa ceva, o placă de teflon e și mai bună.

Editat de validae
Link spre comentariu

Să fie plastic transparent, fiindcă cel colorat poate conține oxizi metalici care cauzează încălzirea foliei și asta nu e de dorit, fiindcă s-ar contracta rapid și acolo trebuie etanșată fereastra ghidului de undă împotriva aburilor degajați de la alimente.Ca să nu se stropească pe viitor acea fereastră cu grăsimi, acoperiți vasele de încălzit cu un capac de plastic sau măcar cu o folie sau șervețel, mai ales dacă mâncarea conține grăsimi animale.Acestea pocnesc violent și împroașcă interiorul cuptorului și fereastra de mică, de multe ori cauzând descărcări electrice violente la suprafața acesteia, urmată de carbonizare.Mulți au distrus sau aruncat cuptoare reparabile, doar din cauza acelei ferestre de mică, pe care o puteau înlocui dacă ar fi știut ce importantă este...

Link spre comentariu

Atunci e posibil să fi afectat chiar magnetronul.Dacă puteți găsi de la alt cuptor un alt magnetron compatibil cu sistemul de prindere al cuptorului, ar fi bine să-l încercați. Aveți mare grijă fiindcă acolo sunt tensiuni și curenți ce depășesc cu mult limita mortală, orice intervenție trebuie făcută cu cordonul scos din priză și un minut de așteptare pentru descărcarea completă a condensatorului de filtraj al tensiunii înalte. Dacă nu aveți pregătire tehnică și experiență, nu recomand în niciun caz să vă băgați în așa ceva, mai ales modelul acesta care e mai complicat de reparat din cauza sursei în comutație.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări