Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de turație pentru refolosirea unui motor de mașină de spălat

gpmarian2005

Postări Recomandate

Vand regulator de viteza pentru motoare cu tahogenerator(motoare de masina de spalat}

Montajul se bazeaza pe circuitul integrat TDA1085.

Acest regulator de viteza asigura o putere mare chiar si la viteza mica a motorului.

In general aceste motoare au putere mare la viteze foarte mari 17000 rotatii/minut, insa cu acest regulator are aceiasi putere ridicata chiar si la viteze de 1000 rotatii/minut asfel motorul fiind protejat.

Pentru a vedea performantele in sarcina si comparatia cu un alt reductor de viteza priviti acest video: APASA AICI

Pretul este de 99 lei plus transport.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gpmarian2005

12

• validae

5

• Abacab

3

• vranceanu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am achizitionat acest regulator de turatie si recunosc sincer ca este o adevarata minune pentru motorul de masina de spalat cu tahogenerator. Functioneaza impecabil si se pot regla pragurile de turatii si amperajul in functie de necesitati. Multumesc Domnule @gpmarian2005  pentru placuta si pentru amabilitatea cu care mi-ati explicat telefonic amanuntele privind reglajele si monntarea  .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

Salut , as dori  sa stiu daca poti face un regulator de viteza pentru un motor cu inductie , (cu rotorul in scurtcircuit)  , motor de 20 kw  avand tensiunea de alimentare de 56V-60V,( a fost recuperat de pe un stivuitor electric impreuna cu controllerul lui original dar  nu am si partea de comanda a controllerului, de asta am cam renuntat la el )

Sau , daca ma poti ajuta intrun fel sa folosesc controllerul lui original , cumva sa ii emulezi un semnal de comanda 

o poza cu controllerul: 

Mersi

Danaher-Motion-Ac-Super-Drive-Ac-Motor-Controller.jpg

Link spre comentariu

Banuiesc ca se poate face ceva ca sa il pui in functiune, mai ales ca ai si controlerul, dar trebuie sa gasesti un electronist in zona ta, care sa studieze controlerul si sa gaseasca o solutie.

De la departare este greu!

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Nu sunt sigur că l-a primit, parcă ştiam că noii veniţi nu pot folosi mesageria MP. Dar poate mă înşel...oricum, va vedea acest mesaj.N-ar strica să-i laşi fie adresa de mail, fie un număr de contact, pentru siguranţă....

Link spre comentariu
Acum 5 ore, validae a spus:

Nu sunt sigur că l-a primit, parcă ştiam că noii veniţi nu pot folosi mesageria MP. Dar poate mă înşel...oricum, va vedea acest mesaj.N-ar strica să-i laşi fie adresa de mail, fie un număr de contact, pentru siguranţă....

Multumesc; in mesaj i-am trimis si telefonul, m-am gandit ca nu l-a citit, de aceea am mai postat aici.

... nou venit! ma plimb pe aici de cca. 10-12 ani, luna trecuta mi-a fost sters contul, asa ca am facut unul nou...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Acel montaj e dedicat controlului vitezei motoarelor echipate cu tahogenerator.Adică motoare care au turaţia controlată strict.La flexuri şi bormaşini nu ai nevoie de astfel de precizie, iar cuplul nu poate fi menţinut fără complicaţii, care te depăşesc oricum.Dacă îţi arăt un montaj de reglare a turaţiei la bormaşină cu păstrarea cuplului, te uiţi la el ca la schema televizorului...

iar la chinezi nu găseşti aşa ceva la 1$.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări