Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd samsung

neluelectron

Postări Recomandate

am in lcd samsung la care am gasit defect  acelst mosfet care alimenteaza ledurile  ,,3n40k3     ,unde pot gasi acestapiesa sau ce echivalent pot pune in loc ,nu am mai dat modelul tv-ului ,nu cred ca mai este necesar ,baretele sunt verificate cu testerul se aprind  am desfacut displayul se aprindtoate baretele corect nu sunt leduri arse sau in scurt , acest mosfet 3n40k mai departe nu se poate citi, pentru ca capsula are o arsura .... pe   el

Editat de neluelectron
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daisarqx

5

• neluelectron

5

• modoran

4

• Florinel TV

4

Acum 3 ore, neluelectron a spus:

am in lcd samsung la care am gasit defect  acelst mosfet care alimenteaza ledurile  ,,3n40k3     ,unde pot gasi acestapiesa sau ce echivalent pot pune in loc ,nu am mai dat modelul tv-ului ,nu cred ca mai este necesar ,baretele sunt verificate cu testerul se aprind  am desfacut displayul se aprindtoate baretele corect nu sunt leduri arse sau in scurt , acest mosfet 3n40k mai departe nu se poate citi, pentru ca capsula are o arsura .... pe   el

leduri in tv lcd? :)

gasesti pe aliexpres 10 buc la 5$

Link spre comentariu
La 17.11.2018 la 21:53, Marian Roman a spus:

a scris ca are un lcd samsung (ce era sa inteleg?).  era culmea sa aiba in ecranul lcd acel mosfet... nu?

omul a zis ca a verificat baretele cu testerul.

sa nu il luam la misto.

lcd=liquid crystal display

se refera la  sticla,nu are legatura cu iluminarea din spate.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, daisarqx a spus:

omul a zis ca a verificat baretele cu testerul.

sa nu il luam la misto.

Hai sa nu o dam cotita , unde ai vazut tu tv LCD cu barete de leduri? eu stiu ca LCD au lampi (neoane) si tv LED au barete , atunci cind spui ca am un LCD si am verificat baretele cu leduri si se aprind este alceva :91 numai daca a fost schimbate neoanele cu barete de leduri si invertorul atunci trebuia sa spuna

Sa puna poza cu eticheta de pe capac sa vedem si noi sa nu murim degeaba :rade: si cu tv-ul desfacut

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Florinel TV a spus:

Hai sa nu o dam cotita , unde ai vazut tu tv LCD cu barete de leduri? eu stiu ca LCD au lampi (neoane) si tv LED au barete , atunci cind spui ca am un LCD si am verificat baretele cu leduri si se aprind este alceva :91 numai daca a fost schimbate neoanele cu barete de leduri si invertorul atunci trebuia sa spuna

lcd=liquid crystal display

se refera la  sticla,nu are legatura cu iluminarea din spate.

Link spre comentariu
La 17.11.2018 la 12:47, neluelectron a spus:

Uitate mai bine unde este scris cu rosu , cum nu se refera la leduri tu nu vezi bine?

Titlu LCD Samsung?

nu trebuia LED Samsung

Link spre comentariu

Va incurca denumirile astea de marketing?

Constructiv TV sunt

CRT Cathode Ray Tube,adica tub

LCD aici sunt multe diferentiate de metoda de iluminare,cu lampi,CCFL,cu LED,direct sau edge,qled,tot backligt cu led,dar un pic diferit la panel.

LED aici sunt OLED adica ecranul genereaza el lumina fiind format dintr-o arie de leduri

PDP plasma

Link spre comentariu
Acum 2 minute, gabiz_ro a spus:

Va incurca denumirile astea de marketing?

Constructiv TV sunt

CRT Cathode Ray Tube,adica tub

LCD aici sunt multe diferentiate de metoda de iluminare,cu lampi,CCFL,cu LED,direct sau edge,qled,tot backligt cu led,dar un pic diferit la panel.

LED aici sunt OLED adica ecranul genereaza el lumina fiind format dintr-o arie de leduri

PDP plasma

Multumim.

Acum sper ca e toata lumea lamurita.

Link spre comentariu
Acum 27 minute, gabiz_ro a spus:

PDP plasma

La aceasta mai spart , nu am stiut ca sticla are oled incorporat :rade: ca la plasme cu cristale lichide in sticla

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu
Acum 3 minute, modoran a spus:

Sunt de ceva timp pe piatta OLED-uri cu aceasta tehnologie, in special LG. Scumpe al dracu' de la 5000 - 6000 de lei in sus :) 

Sa vad cine le mai repara pe alea

O fi dar la mine inca nu a trecut pragu in atelier , la alea sa vad eu cum schimbati ledurile din sticla 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări