Vizitator Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 Frumos design-ul carcasei, frunzele arata bestial pe culoarea respectiva! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 On 2/9/2019 at 8:07 PM, popa marius said: Dreptunghiul la 10 Khz arata foarte bine, o mica recomandare, torsadarea firelor de filament ar trebui facuta mai strinsa, practic cele doua fire se introduc in mandrina unei masini de insurubat si capetele intr-o mengina, se realizeaza astfel o torsadare foarte strinsa Confirm! Am gasit pe net mai demult ca pe un inch (2,54 cm) trebuie invartite firele de 5 ori (practic o torsadare la fiecare 5mm). Mi se pare cam "in corzi" avesta torsadare, dar in multe amplificatoare am vazut asta. Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2019 1 hour ago, xdanx said: ce drosel mic ati folosit pentru negativare si unde este inseriat? Este nevoie si aici? Negativarea este filtrata cu filtru clc, ca si anodicele, dealtfel. Probabil ca nu este nevoie, dar daca tot am mai multe, l-am inclus in schema. 58 minutes ago, adrian_pic said: Confirm! Am gasit pe net mai demult ca pe un inch (2,54 cm) trebuie invartite firele de 5 ori (practic o torsadare la fiecare 5mm). Mi se pare cam "in corzi" avesta torsadare, dar in multe amplificatoare am vazut asta. De obicei am torsadat firele la mana, atat cat se poate, dar am facut conexiunea la gnd chiar pe soclul primului tub. 1 hour ago, maresaldeflota said: Frumos design-ul carcasei, frunzele arata bestial pe culoarea respectiva! Infrunzirea am facut-o cu crengi de feriga, restul serpilor cu dispozitive zgarietoare, apoi am apelat la clorura ferica, adica am gravat chimic sorcova. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 (editat) Vedeți că la o utilizare mai intensă, atunci când placa de bază se va încălzi sesizabil, suporturile dublu adezive ce susțin condensatorii, vor cădea....cred că n-ar strica să le adăugați un mic șurubel și o gaură nestrăpunsă filetată în placă.Spun asta fiindcă am avut multe episoade neplăcute cu astfel de suporturi cu dublu adeziv.Nu se comportă bine la căldură... Editat Februarie 14, 2019 de validae Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2019 Condensatorii sunt prinsi provizoriu pentru a crea traseul de masa sitraseul firelor, si soriceii de plastic vor disparea, am sa pun ceva banda de cupru cu bucle pentru dilatare.Dupa ce stabilesc psf-ul final am de adaugat ecran magnetic la mu-follower, multe kilograme de fiare implicate in circuitele de alimentate vor fi sub panoul de alama, deci vor exista si campuri magnetice si ceva caldura. Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 24, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2019 (editat) Am alimentat amplificatorul, pentru prima oara, cu toate tensiunile, anodica, filamente, negativare. Am pus curentul anodic pe la 30 mA pentru prajirea tuburilor, in cateva zile am sa il urc la 100. Editat Februarie 24, 2019 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2019 Primele oscilograme, curentul in anozi este la 30mA, tensiunea anodica este pe la 90%: Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 25, 2019 Partajează Postat Februarie 25, 2019 Daca n`are norisori albastrii... Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2019 1 hour ago, Ion_Bumbu said: Daca n`are norisori albastrii... Haha, sper sa nici nu apara, ca nu se potrivesc cu coloristica carcasei. Sunt acceptabili doar nori aurii si/sau gri 1 Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 25, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2019 Am pus si ace, sa vad mai bine miliamperii. 70: 2 Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 (editat) Am facut masuratori comparative pe montajul cu PE1/100, cu si fara infasurare cfb, psf identic, curent anodic 100mA. Din oscilograma se poate observa ca ascultatorii de semnal dreptunghiular se pot considera dezavantajati daca se foloseste cfb, armonica 5 se suprapune peste dreptunghi, se vede si pe fft ca este mai cu mot chiar la un nivel mai mic al semnalului de iesire. FFT-urile sunt facute pe semnal sinusoidal: Alte dreptunghiuri: Schema testata (cu mici difernete la negativare, acolo am potentiometri multitura, condensatoruu de filtraj pe Ua sunt mai mari): Editat Februarie 27, 2019 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 Am mai facut un test astazi, in conexiune pentoda de data asta si pentru o putere de iesire ceva mai mare: Semnalul intra in limitare, cele mai bune rezultate se obtin cu un curent A+G2 de 80mA, aproximativ 9.5W pe sarcina de 8.2 ohm fara distorsiuni vizibile pe sinus. Pastrand amplitudinea vv a semnalului de intrare, cu semnal dreptunghiular se obtin pozele de mai sus. Va trebui sa regandesc sursa de anodica, pierderile sunt sensibil mai mari decat ies din calcul, in loc de 340V am doar 300. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Raspunsul sqw la 10Khz cu KFB este in realitate mai bun si daca modificati rezistorul de sarcina va fi si mai bun Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 27, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2019 3 minutes ago, popa marius said: Raspunsul sqw la 10Khz cu KFB este in realitate mai bun si daca modificati rezistorul de sarcina va fi si mai bun In mod logic asa este, aveti dreptate, oricum thd este mai mic. Trebuie sa rezolv alimentarea la anodica si apoi mai vad. Ca idee, miezul transformatorului se incalzeste sensibil mai tare decat bobinajul, ce-i drept a fost realizat doar pentru ca mi s-a pus un fix pe un traf din dulap, Link spre comentariu
vera Postat Februarie 27, 2019 Partajează Postat Februarie 27, 2019 Daca tolele se incalzesc mai tare decat bobinajul, sunt 2 cauze: 1-tole de calitate f proasta (putin probabil); 2-scurtcircuit in sistemul de prindere (cel mai probabil). Am intalnit o singura data ac. fenomen, cand cineva a facut tolele oglinda, cu "smirghel". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum