radasous Postat Ianuarie 4, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2019 Astazi am facut o serie de masuratori pentru estimarea frecventei de taiere inferioare si a benzii de frecventa folosind semnal dreptunghiular de 100Hz, metoda Kenneth A. Kuhn. Amplitudinea este cea pentru care, la 1000Hz sinus, se obtin 10W pe sarcina de 8.2 ohmi. A rezultat o frecventa de taiere inferioara de 13.8 Hz si o banda de frecventa de 24305.55 Hz. In realitate, sub 20Hz semnalul (sinusoidal...) este puternic deformat, dupa cum se poate vedea in sinusurile din postul anterior. Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 5, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Am primit tuburi GU19-1 nos, toate din aceeasi luna si acelasi an de fabricatie si foarte apropiate la caracteristici-in acelasi psf este o diferenta de 2mA intre curentii din catozi. Am refacut montajul pentru conexiune trioda, pe un etaj am pus traf toroidy, pe celalalt traf dvb. Comportarea este surprinzator de asemanatoare, atat ca toroidy radiaza destul de mult si induce semnal si pe celalalt canal. Dealtfel este si foarte zgomotos, intr-o oarecare masura poate fi folosit ca difuzor. Masuratori cu sinus pentru 10W la 1kHz, canalul albastru este cu traf dvb, cel galben cu toroidy: Semnal dreptunghiular la 400Hz: Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 5, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2019 Am uitat sa precizez psf: -tensune in anod 308V -tensiune negativare -21V -curent in catod 82mA, adica 41mA/ tetroda Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Felicitari ptr. pasiunea lampilor de care dati dovada! Insa eu nicicum nu ma descurc cu aceste o-grame in digital.Cati V/div este pe y? De ex. la 999Hz scrie in dr. Ch1 6,33V iar dvs. afirmati ca nivelul la intrare a fost fixat ptr. 10W pe sarcina de 8,2 ohmi ptr.toate frecventele masurate.Va rog explicati. Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Am scris aiurea, psf-ul (negativarea) fost ales pentru 10W cu sinus 1kHz nedistorsionat. Masuratorile sunt la 5W, am vrut sa compar transformatoarele intr-o zona safe. Revin astazi cu inca un rand de masuratori, inclusiv cu curent mai mare in transformatoare. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Relevanta au masuratorile facute la puterea maxima debitat in secundar sinus nelimitat. Se putea economisi spatiu si timp prin aceste masuratori si doar la doua frecvente 40Hz si 10kHz sqw eventual 1kHz sinus in cliping.Din 3 o-grame (necesare si suficiente) ne dam seama de valoarea proiectului. 1 Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 1 hour ago, simson said: Relevanta au masuratorile facute la puterea maxima debitat in secundar sinus nelimitat. Se putea economisi spatiu si timp prin aceste masuratori si doar la doua frecvente 40Hz si 10kHz sqw eventual 1kHz sinus in cliping.Din 3 o-grame (necesare si suficiente) ne dam seama de valoarea proiectului. Voila: Proiectul nu poate avea inca nici un fel de valoare, este un test din care incerc sa gasesc cea mai buna configuratie. Link spre comentariu
simson Postat Ianuarie 6, 2019 Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Am zis ,,valoarea proiectului" deh...vorba vine.Atunci sa fie calitatea experimentului cu Gu19. La 1000Hz P=8W. Ar fi fost util sa vedem cat de simetric este limitarea in cliping, intrucat palierele la sqw sunt asimetrice.Ambele canale sunt in bucla deschisa, sau doar unul? Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 (editat) Ambele canale sunt in bucla deschisa, insa nu sunt identice, pe cel albastru este traf manufacturat si cu conexiune cfb, pe cel galben este traf toroidal si catodul pus la masa prin rezistor+condensator. Un scop al testelor este sa aleg transformatorul de iesire pentru urmatorul amplificator. Ma gandesc cum sa pun ceva markeri pe sinusoida pentru verificarea simetriei, ichiometric e dificil, pizelele scoase de osciloscop au rezolutue foarte mica. Editat Ianuarie 6, 2019 de radasous Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 6, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2019 Oricum, cei 10W cred ca sunt cam multi in conexiune trioda, am sa incerc co o putere mai mica si negativarea reglata pe semnal dreptunghiular. Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 Pentru acest test am hotarat sa il las in conexiune UL cu traf-urile toroidy, o sa functioneze pana in weekend 12 ore/zi pentru a se obisnui tuburile cu electroni miscatori si apoi o sa urmeze inca un rand de masuratori. Am gasit si un contact prost (lipitura rece) la unul din condensatorii de filtraj din driver ce dadea o usoara diferenta intre canale. Deja pregatesc urmatorul test, se tot aduna componente. 1 Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2019 4 hours ago, radasous said: Deja pregatesc urmatorul test, se tot aduna componente. Asta este adunatura: In poza apare si fi-miu, anul II la ETTI Bucucuresti. Adunatura inseamna 2xPE1/100, 6N1P pentru driver, conzi la 500V pentru sursa, ampermetre si voltmetre de panou, digitale, pentru tensiuni si curenti, miliampermetre analogice pentru curent anodic, surse in comutatie pentru filamente, pcb pentru driver (srpp sau mu-follower, nu m-am hotarat), perle de ferita. O sa arate ca o sorcova 2 Link spre comentariu
radasous Postat Ianuarie 31, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2019 On 1/9/2019 at 3:56 PM, radasous said: Adunatura inseamna 2xPE1/100, 6N1P pentru driver, conzi la 500V pentru sursa, ampermetre si voltmetre de panou, digitale, pentru tensiuni si curenti, miliampermetre analogice pentru curent anodic, surse in comutatie pentru filamente, pcb pentru driver (srpp sau mu-follower, nu m-am hotarat), perle de ferita. O sa arate ca o sorcova Amplificatorul cu gu19 a devenit lalaitoarea permanenta, intre timp am cam definitivat schema si strangerea componentelor pentru cel cu pe1/100. Schema este o combinatie de mufollower+supertrioda+sarcinaincatod, adica asa: Povestea ceva mai detaliata este pe alt forum, sper ca asta sa nu supere pe nimeni. Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 3, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2019 On 1/9/2019 at 11:17 AM, radasous said: Pentru acest test am hotarat sa il las in conexiune UL cu traf-urile toroidy, o sa functioneze pana in weekend 12 ore/zi pentru a se obisnui tuburile cu electroni miscatori si apoi o sa urmeze inca un rand de masuratori. Am gasit si un contact prost (lipitura rece) la unul din condensatorii de filtraj din driver ce dadea o usoara diferenta intre canale. Deja pregatesc urmatorul test, se tot aduna componente. Am ramas dator cu ceva masuratori, forma finala a amplificatorului este modificata fata de versiunea anterioara, am mutat secundarul transformatoarelor de iesire in catod, difuzorul fiind cuplat prin condensator: Am pierdut ceva la puterea de iesire, sinusul ze zapaceste rau peste 8.6V rms pe sarcina de 8.2, am castigat, in schimb, armonici pare. FFT la 10W (sinusul este aiurea): FFT la 9W: Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 3, 2019 Partajează Postat Februarie 3, 2019 PE1/100=OS51 Tunsgram Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum