Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Salut, am un proiect de facut impreuna cu inca 4 colegi, dar mai avem un singur lucru de facut, au demontat o masina cu telecomanda si ne-ar trebui o schita sa vedem cum au fost legate firele deoarece ne trebuie acea placuta care primeste semnale wireless, daca aveti astept ajutorul, schita nu conteaza la ce fel de masina ii cat timp este cu telecomanda, ne vom adapta.Multumesc. Editat Noiembrie 16, 2018 de ProElectrician29 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Ca să primești informația potrivită, trebuie să știi ce să ceri. De unde să știe cineva ce mașină ați demontat voi, ca să poată da un răspuns corect ? Dacă ați demontat o mașină cu telecomandă și nu știți conexiunile la placa receptorului, pune o poză clară a plăcii, spune cu ce integrat este construit receptorul.Pozele le poți încărca pe Imgur.gif și aici pui link-ul generat la încărcarea imaginii. Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Acum 48 minute, validae a spus: Ca să primești informația potrivită, trebuie să știi ce să ceri. De unde să știe cineva ce mașină ați demontat voi, ca să poată da un răspuns corect ? Dacă ați demontat o mașină cu telecomandă și nu știți conexiunile la placa receptorului, pune o poză clară a plăcii, spune cu ce integrat este construit receptorul.Pozele le poți încărca pe Imgur.gif și aici pui link-ul generat la încărcarea imaginii. https://imgur.com/a/M7yAIOT Aceasta este placa, era o masinuta de cel mult 2 ani, inca mergea ( a fost testata ), noi trebuie sa o conectam la Arduino Uno si dupa sa ne dam seama cum sa controlam motoarele cu telecomanda masini respective Negru lung -> "Antena" Rosu -> + Negru scurt -> - alb -> ? albastru -> ? Edit: Eu presupun ca alb si albastru se conecteaza la motoare Editat Noiembrie 16, 2018 de ProElectrician29 Am uitat sa citez Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Așa pare, dar poza aia putea fi mai de aproape ca să se vadă clar scrisul de pe placă.Câte motoare avea mașina, unul sau două ? Putea să și vireze sau mergea decât înainte/înapoi ? Cum se făcea virarea, prin funcționarea separată a motoarelor sau un motor acționa direcția ? La mașinile pe care le-am avut eu, direcția era acționată printr-un solenoid, care era practic un electromagnet ce trăgea roțile într-o direcție sau alta în funcție de polaritatea semnalului aplicat.... Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Acum 13 ore, validae a spus: Așa pare, dar poza aia putea fi mai de aproape ca să se vadă clar scrisul de pe placă.Câte motoare avea mașina, unul sau două ? Putea să și vireze sau mergea decât înainte/înapoi ? Cum se făcea virarea, prin funcționarea separată a motoarelor sau un motor acționa direcția ? La mașinile pe care le-am avut eu, direcția era acționată printr-un solenoid, care era practic un electromagnet ce trăgea roțile într-o direcție sau alta în funcție de polaritatea semnalului aplicat.... Pe placa scrie :02.09.27700.00310 (de pe verde) Avea doua motoare din cate stiu, si unul se folosea la virare Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Păi dacă avea două motoare, iar pe placă ai două fire de comandă, deci presupun că mai trebuie și un al treilea față de care să fie conectate cele două motoare. Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Acum 3 minute, validae a spus: Păi dacă avea două motoare, iar pe placă ai două fire de comandă, deci presupun că mai trebuie și un al treilea față de care să fie conectate cele două motoare. Am gasit un fir de cupru legat la placa pe dedesubt, presupun ca la acela te referi Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Poate te ajuta schema asta: Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Acum 15 minute, manolo a spus: Poate te ajuta schema asta: Mersi, dar nu ma prea ajuta, este relativ greu de citit si dintr-un anume motiv sunt doua variante Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Păi ai încercat practic să alimentezi placa receptorului , să conectezi două becuri sau leduri cu (rezistență de 1k pentru limitare) la firele care par să fie comenzile motoarelor și să vezi ce se întâmplă când dai comenzi cu telecomanda ? Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Acum 4 ore, validae a spus: Păi ai încercat practic să alimentezi placa receptorului , să conectezi două becuri sau leduri cu (rezistență de 1k pentru limitare) la firele care par să fie comenzile motoarelor și să vezi ce se întâmplă când dai comenzi cu telecomanda ? Inca nu pot incerca pana luni, placa principala nu este la mine. Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 La 17.11.2018 la 14:10, validae a spus: Păi ai încercat practic să alimentezi placa receptorului , să conectezi două becuri sau leduri cu (rezistență de 1k pentru limitare) la firele care par să fie comenzile motoarelor și să vezi ce se întâmplă când dai comenzi cu telecomanda ? https://imgur.com/a/x47a3qu Gata, merge... intr-un fel... comenzile sunt inversate(butonul de virare stanga-merge in fata, butonul de virare dreapta-merge in spate), daca ai vreo idee, astept cu drag Link spre comentariu
cristi7521 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Ai inversat motoarele intre ele. Link spre comentariu
Vizitator ProElectrician29 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Acum 33 minute, cristi7521 a spus: Ai inversat motoarele intre ele. Ba nu, nu aceasta este problema Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Păi altă explicație nu există, canalele telecomenzii sunt deja alocate și singura metodă de a inversa comenzile motoarelor e să schimbi firele între motoare.Comenzile sunt interpretate corect, numai că nu ajung la motorul potrivit... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum