Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masini cu telecomanda Schite

Vizitator ProElectrician29

Postări Recomandate

Salut, am un proiect de facut impreuna cu inca 4 colegi, dar mai avem un singur lucru de facut, au demontat o masina cu telecomanda si ne-ar trebui o schita sa vedem cum au fost legate firele deoarece ne trebuie acea placuta care primeste semnale wireless, daca aveti astept ajutorul, schita nu conteaza la ce fel de masina ii cat timp este cu telecomanda, ne vom adapta.Multumesc.

Editat de ProElectrician29
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

5

• cristi7521

2

• manolo

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca să primești informația potrivită, trebuie să știi ce să ceri. De unde să știe cineva ce mașină ați demontat voi, ca să poată da un răspuns corect ? Dacă ați demontat o mașină cu telecomandă și nu știți conexiunile la placa receptorului, pune o poză clară a plăcii, spune  cu ce integrat este construit receptorul.Pozele le poți încărca pe Imgur.gif și aici pui link-ul generat la încărcarea imaginii.

Link spre comentariu
Acum 48 minute, validae a spus:

Ca să primești informația potrivită, trebuie să știi ce să ceri. De unde să știe cineva ce mașină ați demontat voi, ca să poată da un răspuns corect ? Dacă ați demontat o mașină cu telecomandă și nu știți conexiunile la placa receptorului, pune o poză clară a plăcii, spune  cu ce integrat este construit receptorul.Pozele le poți încărca pe Imgur.gif și aici pui link-ul generat la încărcarea imaginii.

https://imgur.com/a/M7yAIOT
Aceasta este placa, era o masinuta de cel mult 2 ani, inca mergea ( a fost testata ), noi trebuie sa o conectam la Arduino Uno si dupa sa ne dam seama cum sa controlam motoarele cu telecomanda masini respective

Negru lung -> "Antena"

Rosu -> +

Negru scurt -> -

alb -> ?

albastru -> ?

Edit: Eu presupun ca alb si albastru se conecteaza la motoare

Editat de ProElectrician29
Am uitat sa citez
Link spre comentariu

Așa pare, dar poza aia putea fi mai de aproape ca să se vadă clar scrisul de pe placă.Câte motoare avea mașina, unul sau două ?  Putea să și vireze sau mergea decât înainte/înapoi ? Cum se făcea virarea, prin funcționarea separată a motoarelor sau un motor acționa direcția ? La mașinile pe care le-am avut eu, direcția era acționată printr-un solenoid, care era practic un electromagnet ce trăgea roțile într-o direcție sau alta în funcție de polaritatea semnalului aplicat....

Link spre comentariu
Acum 13 ore, validae a spus:

Așa pare, dar poza aia putea fi mai de aproape ca să se vadă clar scrisul de pe placă.Câte motoare avea mașina, unul sau două ?  Putea să și vireze sau mergea decât înainte/înapoi ? Cum se făcea virarea, prin funcționarea separată a motoarelor sau un motor acționa direcția ? La mașinile pe care le-am avut eu, direcția era acționată printr-un solenoid, care era practic un electromagnet ce trăgea roțile într-o direcție sau alta în funcție de polaritatea semnalului aplicat....

Pe placa scrie :02.09.27700.00310 (de pe verde)

Avea doua motoare din cate stiu, si unul se folosea la virare

Link spre comentariu

Păi dacă avea două motoare, iar pe placă ai două fire de comandă, deci presupun că mai trebuie și un al treilea față de care să fie conectate cele două motoare.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, validae a spus:

Păi dacă avea două motoare, iar pe placă ai două fire de comandă, deci presupun că mai trebuie și un al treilea față de care să fie conectate cele două motoare.

Am gasit un fir de cupru legat la placa pe dedesubt, presupun ca la acela te referi

Link spre comentariu
Acum 15 minute, manolo a spus:

Poate te ajuta schema asta:

TX2 RX2 27 MHZ .jpg

Mersi, dar nu ma prea ajuta, este relativ greu de citit si dintr-un anume motiv sunt doua variante

Link spre comentariu

Păi ai încercat practic să alimentezi placa receptorului , să conectezi două becuri sau leduri cu (rezistență de 1k pentru limitare) la firele care par să fie comenzile motoarelor și să vezi ce se întâmplă când dai comenzi cu telecomanda ?

Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

Păi ai încercat practic să alimentezi placa receptorului , să conectezi două becuri sau leduri cu (rezistență de 1k pentru limitare) la firele care par să fie comenzile motoarelor și să vezi ce se întâmplă când dai comenzi cu telecomanda ?

Inca nu pot incerca pana luni, placa principala nu este la mine.

Link spre comentariu
La 17.11.2018 la 14:10, validae a spus:

https://imgur.com/a/x47a3qu

Gata, merge... intr-un fel... comenzile sunt inversate(butonul de virare stanga-merge in fata, butonul de virare dreapta-merge in spate), daca ai vreo idee, astept cu drag

Link spre comentariu

Păi altă explicație nu există, canalele telecomenzii sunt deja alocate și singura metodă de a inversa comenzile motoarelor e să schimbi firele între motoare.Comenzile sunt interpretate corect, numai că nu ajung la motorul potrivit...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări