edy_wheazel Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 Development board-ul este in curs de finalizare, sunt curios ce parere aveti (este varianta a 2-a) Link spre comentariu
Laci Postat Iulie 19, 2007 Partajează Postat Iulie 19, 2007 Buton Reset ?AREF, AVCC?Sau este mai mult un header board decat un development board? Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 19, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2007 Intr-adevar, e mai mult un header board, butonul de reset nu l-am implementat pt. ca nu prea am avut nevoie de el, iar AREF si AVCC chiar le-am omis. Merci Link spre comentariu
aghora17 Postat Iulie 20, 2007 Partajează Postat Iulie 20, 2007 ai o singura problema. comunicatia seriala nu o sa iti functioneze. ai inversat pinii 2 si 3 de la DB9.pinul 3 se leaga la tx.sau, poti sa folosestiun cablu custom, care sa nu fie cross over.In plus, 5mA pentru ledul de power s-ar putea sa fie cam putin. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 20, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2007 Merci mult, cred ca am sa regandesc placa, de la A la Z. Totusi daca mai e ceva... Link spre comentariu
aghora17 Postat Iulie 21, 2007 Partajează Postat Iulie 21, 2007 Uite ce mi-am facut eu cu 8515. Poti sa o folosesti ca inspiratie oricum.Ai mai putea sa pui de exemplu o memorie pe placa, altfel de afisaj, un buzzer, un DAC SI/SAU DAC. (contine 2 optiuni pentru clock, evident, se va folosi una singura)Am vazut ca ai niste condensatori acolo de 100nF. Sunt de decuplare sau pentru filtrajul sursei? Daca sunt pentru filtraj, musai ti-ar trebui si pentru fiecare integrat cate unul, pus langa pinul de alimentare.Pentru moment nu imi vine altceva in minte. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2007 Condensatorii sunt de decuplare si sunt plasati cat mai aproape de pinii de alimentare. Am sa ma inspir putin din schema ta mai ales pt. RS232. Nu am plasat pe placa butoane si LED-uri pt. ca sunt pe alte placi care se pot interconecta foarte usor, astfel pot sa folosesc si alte porturi. Merci, ma apuc de treaba... Link spre comentariu
Vizitator xmecus Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Uite ceva ce a mers sigur Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2007 Interesant. Pt. programare folosesti PonyProg-ul pe paralel? U3A ce rol are? Partea aceea este cam neclara pt. mine. Link spre comentariu
Vizitator xmecus Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Scriind U3A si U3B, astfel ii zic Orcad-ului ca e vorba despre acelasi integrat (pt ca 74HC244 este un buffer comandat folosit pentru programarea actimelului, se poloseste ponyprog http://www.lancos.com pt programare. Vezi ca este atasata si si schema programatorului. Mufa DB9 trebuia inlocuita cu un conector cu 5 pini pentru ISP numai ca asta am avut la indemana. Vezi ca pe alimentarea CAN-ului trebuie pus un filtru LC(AVCC se alimenteaza de la Vcc printr-un filtru LC 10uH si 1uF parca - asa recomanda producatorul , pt eliminarea zgomotului). Singurul inconvenient, este acela ca nu are implemantata comunicarea pe seriala.(nu mi-a trebuit ;)) ). La apasarea unei taste microcontrolerul citeste "0" logic , ledurile se aprind tot pe "0" logic. Mai trebuia butonu de reset (Vcc, rezistenta 1K, reset, condensator 1uF, masa). Succes!!! Link spre comentariu
Vizitator xmecus Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Scuze !! nu sunt 5 pini(la conectorul de programare) sunt 8. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2007 OK, am inteles, stiam faza cu Orcadul dar nu intelegeam rolul integratului o sa incep sa-mi fac si eu o placa bazata pe ideile de pana acum, timpul ar fi o problema dar sper sa fie prioritara in timpul liber. Placa existenta nu prea am reusit sa o testez cu toate ca am deja cateva programele scrise si simulate. Este prima oara cand lucrez cu AVR-uri, pana acum am programat doar seria C51. Sper ca in scurt timp sa pot posta varianta finala. Eventual daca mai este cineva care are o placa home made sa-mi dea sugestii... Merci de sfaturi !! Link spre comentariu
Vizitator xmecus Postat Iulie 24, 2007 Partajează Postat Iulie 24, 2007 Elimina integratul, si la si celelalte (dioda, condensat si rezist, din jurul integratului :astea , impreuna cu mufa aia de vine in portul paralel si are niste conexiuni - conform schemei - reprezinta programatorul. Crek integratul ala protejeaza portul paralel de niste eventuale conflicte, in momentul cand mufa ramane conectata la PC. Exista programatoare foarte simple si fara buffere-le alea. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Iulie 24, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2007 Exact schema asta am folosit-o si eu, mie nu mi-a mers serialul de la PonyProg, nu vedea cica nici un dispozitiv, "error 40" sau ceva de genu' asta. Am sa pun totusi niste buffere sa nu prajesc portul. Link spre comentariu
edy_wheazel Postat August 4, 2007 Autor Partajează Postat August 4, 2007 OK, am acum varianta revizuita si adaugata, deja m-am apucat de cablaj dar s-ar putea sa mai dureze ceva... Sper ca acum este in regula... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum