Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11AK30 pentru pensionari

Vizitator

Postări Recomandate

sper ca nu-i nevoie sa-ti spun ca trebuiesc refacute obligatoriu lipiturile pe jungla...defect tipic la sasiele cu componentele lipite cu fludor cu plumb

Editat de petreelectronic
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

3

• petreelectronic

2

• dan cod

2

• ionel sm

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si cum poate o lipitura rece sa nu arate nimic cand dau peste pini cu o surubelnita. Chiar luna trecuta am avut un Toshiba cu lipituri reci la jungla care nu se vedeau cu lupa (nu stau bine cu vederea) dar cum atingeam usor cablajul arata defectul. Acolo imediat am refacut lipiturile si defectul a disparut.

Link spre comentariu

Eu inca mai repar cate doua-trei ak30 pe saptamana....prima activitate este atacul la lipiturile reci. La junla nu se vad nici cu lupa cu 5 dioptrii dar aceasta lucreaza calda si in timp aliajul de lipit se depreciaza. Refa lipiturile si mai vorbim.

Link spre comentariu

Adevarul este ca nimeni nu este obligat sa citeasca totul. Hai sa detaliez: am peste 40 ani de depanare tv, nu ma mai impiedic eu in maruntisuri. Dar cand apar defecte ce ies din tipic eu vreau sa am garantia 100% ca elimin problema. Tocmai datorita experientei abordez astfel problema, mi s-a intamplat sa "cred" ca este un defect tipic si sa se intoarca cu aparatul. Am spus ca a disparut tensiunea in pin 12, deci pe lipitura. Acolo e un traseu de pare de 0,3mm dar si o bobinuta SMD. Deci nu ajung 5V, nu este lipitura rece la pin. Astept sa faca iar defectul sa merg cu sonda pe tot traseul, daca nu in final sigur ca o sa refac toate lipiturile si o sa pun o sarma direct condensator- pin 12. Un depanator normal ca nu ar trebui sa piarda atata timp dar eu fac mici lucrari pt prieteni si nu se grabeste. 

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

si eu cara banuiam display ,:91 era o gluma bineinteles

asa pare la prima ,,vedere,, baleaj vertical

poate fi totusi si baleaj horizontal,ceva pe bu808,sau chiar bu808 daca a fost schimbat ,c-uri uscate,lipituri reci in bh, daca sant ,,zimtari pe laterale,stiu ca la ceva modele mai vechi aveau trafurile scapari si faceau ciudatenii,nu pot sa ma pronunt exact,nu e imaginea intreaga

Link spre comentariu

Rezolvat cu ceva dificultate și :nerv Am tot lipit prin el in jurul BV și nu numai , măsurat cele câteva smduri eventuale fisuri pe cablaj.Greu de identificat pt ca avea perioade când funcționa fără probleme.Nu reacționa la mișcarea plăcii sau bătăi ușoare.Se pare ca a fost un punct slab in legătura cu cupla bobinei deflexie care mi-a scapat .I-mi pare rău ca n-am făcut o poza sa indic locul.Desii 11ak30 am făcut multe asta m-a inebunit ...timp pierdut și nerv ....se mai întâmpla și deastea. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări