Vizitator sciencetoolbar Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Motorul electric cu consum redus Pentru realizarea motorului electric am folosit un montaj ( foto 2 ) pe care l-am scos dintr-o jucarie solara. Sursa motorului : mini panou solar VIMUN SC-3012-2A, 29.44mm×11.6mm×1.1mm, 4 cells (se gaseste si in calculatoarele de birou ) Sfera magnetica neodim 19 mm - 27 de grame Am inlocuit bobina initiala a montajului (cea care se vede in foto 4 ) cu o bobina provenita de la o sonerie electrica veche, 230 V curent alternativ Am folosit 2 holsuruburi si 2 piese metalice pentru prinderea sferei ( fosti magneti neodim oala cu surub (foto 6) ) VIDEO : TEST 1 motor electric Am realizat ca pentru ca motorul sa poata atinge o turatia maxima este necesara fixarea celor 2 piese metalice exact pe polii magnetici ai sferei (N si S) VIDEO TEST 2 motor electric : Sfera trebuie foarte bine echilibrata pentru o turatie optima Nu exista frecare (exceptand frecarea cu aerul )in partea de sus intre holsurub si "capul" de surubelnita metalic lipit pe suportul de plastic - asa cum se poate vedea in VIDEO 2 Am folosit o suprafata de sticla. Generatorul de curent continuu Am anexat generatorului o bobina de la un motor electric 230 V (motorul care invarte farfuria unui cuptor cu microunde) Am folosit o punte redresoare (curent alternativ -> curent continuu) Am ales un led de la o lampa scanner dintr-o imprimanta multifunctionala ( foto 8 ) - (6 V - 12 V ) Rezultatele obtinute : VIDEO 3 ST Editat Noiembrie 16, 2018 de sciencetoolbar Link spre comentariu
gsabac Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Apreciez ingeniozitatea realizarii, felicitari ! @gsabac Link spre comentariu
Vizitator sciencetoolbar Postat Noiembrie 24, 2018 Partajează Postat Noiembrie 24, 2018 Va multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator sciencetoolbar Postat Decembrie 7, 2018 Partajează Postat Decembrie 7, 2018 Schema electrica si un film fara puntea redresoare. ST Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 7, 2018 Partajează Postat Decembrie 7, 2018 De data asta mi-au atras atentia transformarile diverselor forme de energie, din energie luminoasa prin efect fotovoltaic in energie electica, apoi electromagnetica, mecanica si in final obtinerea impulsurilor luminoase cu dioda LED, prin efect de electroluminiscenta. Felicitari pentru realizare. @gsabac Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum