Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond receiver Sony

alex26

Postări Recomandate

Buna ziua. Am un amplificator Sony STR V4L destul de vechi in stare originala fără piese înlocuite. Deșii este de la sfârșitul anilor 70 am constatat doua probleme.       1.  La conectarea mufelor de intrare apare un zgomot de fond foarte ,foarte deranjant . Aceleași cabluri le folosesc și la alte amplificatoare și nu au zgomot.   Fără cablul de intrare semnal nu am zgomot de fond decât foarte puțin, și care este normal.                                                               2. De asemenea când pun selectorul de intrare pe tape și celălalt comutator e selectat pe fm intra semnal fm in difuzoare deșii intrarea nu este pe tuner ci pe tape. La volum maxim se aude foarte bine radio.https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/str-v4l.shtml

Editat de alex26
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex26

3

• Mircea

2

1. Se creeaza o bucla de masa. Poti incerca sa rotesti stecherele in priza, verificat daca ai impamantari, daca face acel zgomot cu orice sursa de semnal, etc.

Poti cumpara un Ground Loop Isolator daca nu te procepi sa depanezi tu. Costa de la 4-5$ in sus pe eBay.

2. Selectorul de intrare pe Tape si celalalt comutator pe FM... Care celalalt comutator?

Link spre comentariu

Problema cu zgomotul ( brumul) am stabilit intr-un final de unde provenea. Semnalul îl luam dintr-o unitate pc mini care se alimentează printr-un incarcator de laptop. Când am luat semnalul de la un laptop conectat la baterie , brumul a dispărut. Era brumul de la rețea.  Legat de a doua problema : am un selector cu tape1, source și tape 2. Un al doilea selector cu FM , AM și Phono.  Pentru a selecta pe FM / AM, primul comutator trebuie pus pe Source. Dacă dau semnal pe Tape 1 sau 2  și cel de -al doilea comutator este pe fm , cu potentiometrul de volum dat la volum peste 1/3 se aude radio. Sa fie din cauza selectoarelor murdare sau ceva componenta cu probleme?  Va multumesc mult pentru răspuns. Cu respect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări