GEO 53 BN Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) Cred ca v-am mai spus ce probleme am avut, cind am vrut sa-mi pun centrala de apartament! Fostul Proditerm era pe ''felie'',rupindu-ne la buzunare cu facturile lor,umflate si rasumflate. In '98 mi-am cumparat(primul) o centrala de apartament Beretta Mynute,noua nouta, din Ungaria, ceilalti montindusi centrale de apartament, abia peste vreo 4 sau 5 ani. Problema cea mai stresanta era deconectarea de la incalzirea centralizata,concomitent cu renuntarea la apa calda menajera. Din '92 aveam contoare de apa calda si apa rece. Am mers la asociatie si l-am informat pe administrator, un batrin bășinos, ca vreau sa renunt la incalzire pentru ca imi montez centrala de apartament. Acesta a venit cu tot felul de ''strimbe'',spunindu-mi ca imi trebuie aprobare pentru deconectarea de la instalatia de incalzire de la oras. Am discutat cu cei de la Proditerm,care la rindul lor, au venit cu tot felul de motive,care mai de care mai ''futuriste''. Printre altele trebuia sa achit o taxa de debransare. I-am intrebat de ce trebuie sa platesc pentru debransare. Au venit cu tot felul de ''trompete'',spunindu-mi ca prin deconectarea de la incazire si apa calda menajera,se dezechilibreaza hidraulic instalatia. Le-am cerut sa-mi explice babeste ce inseamna ''dezechilibrare hidraulica''. Mi-au dat tot felul de explicatii care mai de care mai absurde. Intr-un final vara m-am debransat fara acordul lor, cind incalzirea nu functiona,inchizind vanele de la intrarea in bloc, si a robinetilor de garda de pe scara,golind complet instalatia. Dupa terminarea lucrarilor au redeschis vanele de la intrarea in bloc si robinetii de pe scara. Dupa terminarea debransarii si blindarea iesirilor, mi-am facut instalatia de incalzire in casa,centrala fiind deja pusa pe perete. Intr-o zi mi-au pus-o in functiune, cei de la Proditerm nemaivenind sa ma ''fitileasca''.Daca i-ar fi pus ''satana'' sa-mi bata la usa ,cred ca-i luam la suturi in fund. Editat Noiembrie 19, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) Acum 55 minute, GEO 53 BN a spus: Cred ca v-am mai spus ce probleme am avut, cind am vrut sa-mi pun centrala de apartament! Fostul Proditerm era pe ''felie'',rupindu-ne la buzunare cu facturile lor,umflate si rasumflate. In '98 mi-am cumparat(primul de pe scara) o centrala de apartament Beretta Mynute,noua nouta, din Ungaria, ceilalti montindusi centrale de apartament, abia peste vreo 4 sau 5 ani. Primul lucru a fost proiectul pentru instalatia de gaz si apoi executia ei si montarea contorului de gaz,concomitent cu renuntarea si blindarea racordului de alimentare la aragaz, de pe scara. Problema cea mai stresanta era deconectarea de la incalzirea centralizata,concomitent cu renuntarea la apa calda menajera. Din '92 aveam contoare de apa calda si apa rece. Am mers la asociatie si l-am informat pe administrator, un batrin bășinos, ca vreau sa renunt la incalzire pentru ca imi montez centrala de apartament. Acesta a venit cu tot felul de ''strimbe'',spunindu-mi ca imi trebuie aprobare pentru deconectarea de la instalatia de incalzire de la oras. Am discutat cu cei de la Proditerm,care la rindul lor, au venit cu tot felul de motive,care mai de care mai ''futuriste''. Printre altele trebuia sa achit o taxa de debransare. I-am intrebat de ce trebuie sa platesc pentru debransare. Au venit cu tot felul de ''trompete'',spunindu-mi ca prin deconectarea de la incazire si apa calda menajera,se dezechilibreaza hidraulic instalatia. Le-am cerut sa-mi explice babeste ce inseamna ''dezechilibrare hidraulica''. Mi-au dat tot felul de explicatii care mai de care mai absurde. Intr-un final vara m-am debransat fara acordul lor, cind incalzirea nu functiona,inchizind vanele de la intrarea in bloc, si a robinetilor de garda de pe scara,golind complet instalatia. Dupa terminarea lucrarilor au redeschis vanele de la intrarea in bloc si robinetii de pe scara. Dupa terminarea debransarii si blindarea iesirilor, mi-am facut instalatia de incalzire in casa,centrala fiind deja pusa pe perete. Intr-o zi mi-au pus-o in functiune, cei de la Proditerm nemaivenind sa ma ''fitileasca''.Daca i-ar fi pus ''satana'' sa-mi bata la usa ,cred ca-i luam la suturi in fund. Editat Noiembrie 19, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Acea "dezichilibrare hidraulica" este de fapt un raspuns standard atunci cand vrei sa treci la centrala murala. O alta varianta de raspuns este cea cu poluarea si cu "uciderea" vecinului de deasupra! Chestiunea este alta, este vorba ca pierd "clientii", puterea exemplului este mare iar aceste lucruri dauneaza administratiei iar instalatia poate suferi la randament, asta in cazul in care, initial, a fost dimensionata corect. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) 1 hour ago, doru3160 said: Pai cine-i pune? La noi le-am taiat de la intrarea in bloc, ca sa nu mai aiba pretentii de oameni disperati, sa ceara bani si pe ce nu dau.Iar la pret, avand in vedere ca din 99 am dat divort de ei, sa creada cine vrea ca sunt costuri mai mari la centrala individuala...eu stiu ce platesc si asigur ca nu e asa. Ii pune legea . Cat timp sistemul functioneaza ( termoficarea ) si are abonati , tevile incalzesc si pe cei cu centrale proprii . N - am facut - o eu ( legea ) ... doar o respect . Cat despre centrala ... puteam sa - mi montez cate una in fiecare camera , inclusiv dependintele . Avand firma pe profil , nu m - ar fi costat prea mult . Locuinta fiind si sediu social , cred ca nu m - ar fi costat deloc . Anual , primeam cel putin un Viesmann moka de la distribuitor ... bonus la vanzari . Cu 2 cifre la numar , si nu mici . Aproape de trei ( cifre ) . Oare de ce n - am facut - o ? ... Mister ... Spuneam ca la mine pe scara jumate au centrale . In tot blocul , sant 15 centrale . 10 sant la mine pe scara . Sa fie vreo concentrare de intelect la posesori ? Stiu ei ceva ce nu stiu eu , si celelalte 65 de familii ? De bani ( lipsa ) nu cred ca e cazul ... sant familii carora le intra pe carduri 7- 8.000 de euroi pe luna , altii lucra pe - afara ... si tot nu si - au montat centrale . Asta este ... nu sant toti destepti . Editat Noiembrie 19, 2018 de gauss Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Un raspuns poate fi si faptul ca sunt cei de la "mijloc" care profita! Am avut ocazia sa vad un apartament care, practic, nu avea nevoie de incalzire; traiasca vecinii cu copii mici! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) La mine in bloc , pana si montarea repartitoarelor a fost o prostie ... Am pus ultimul ( de pe scara ) , sa nu platesc pierderile . Mai am doua apartamente , in afara de cel care locuiesc , in alte cartiere . La unul nu e nici samanta de repartitor , n - a montat nimeni . Surpriza ... platesc cel mai putin din cele trei , caloriferele sant tot timpul deschise . La a doua locatie , locatarii stau imbracati in casa ca afara ... si fac baie ca pisicile . Cate unul pe trimestru ... Se vede pe lista de costuri la intretinere ... metri cubi de apa pe apometre . Cred ca nici la grupurile sanitare nu folosesc apa ( rece ) . Dar fac economii ... , si clameaza confort ca la Cotroceni . Mama ei de viata ... zici ca e de 1.000 ani , si se repeta . In fine ... Editat Noiembrie 19, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Fiecare e liber sa decida ce-i mai bine pt el, cata vreme nu afecteaza pe altii.Ori daca eu nu vreau un serviciu supraevaluat ca sa platesc secretare si directori si sa ma rog de ei sa-mi dea caldura si apa calda, e dreptul meu, sa nu mai stau inregimentat ca pe timpul impuscatului, cand trebuia sa tremuram sincron in case. Prefer sa decid eu pe banii mei cat si cand vreau sa beneficiez de confort.Nu vad de ce i-ar freca grija pe altii ca eu platesc mai mult ca independent(asta in cazul ca ar fi real). Termostatul de ambient e fixat pe 22 grade si nu umblu la el decat cand cere baterii, iar apa calda am la orice ora cand deschid robinetul, nu trebuie sa stau sa golesc instalatia de apa rece ca sa-mi vina ceva apa de vara la robinet. Plus ca vara cand e nevoie mai mare de apa calda, domnii de la CET faceau o luna revizie, ca deh, trebuiau sa plece si ei in concediu.Acum ca le-am dat cu flit, sa faca ce-or vrea. Asa cum nu i-a interesat de calitatea serviciilor lor cand ii plateam degeaba, tot asa sa nu-i intereseze nici acum de soarta debransatilor.Ne-au avut de clienti si si-au batut joc pe banii nostri...acum sa faca foamea sau sa se duca pe copca, e treaba lor.E randul meu sa nu-mi fac probleme din cauza lor. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) N - am mai avut de ani buni revizie ... Ultima data a fost 2 zile ( anuntata ) , dupa o zi a revenit apa calda . Nu stiu costurile de la Iasi . Cele de la Ploiesti sant rezonabile ... daca nu se scumpea ( destul de drastic ) acum 2 ani , era chiar bine . Nu prea vad cosuri ( tubulaturi ) de centrale pe la blocuri , Ploiestiul e cel mai putin afectat . Apar pe la asociatii unde au fost oprite utilitatile , din cauza de rau - platnici , si situatia nu a fost gestionata conform legii . Adica recuperarea pagubelor . Secretare si directori nu cred ca e cineva care nu plateste in tara aceasta . Poate doar are iluzia ca nu . La gaze sant destui si destule . Nici la curent , sanatate , primarie , invatamant , fisc , justitie , organe , ... si tot ce vine de la stat nu cred ca e altfel . Nici macar la privati , acolo stiu din ce vad cu ochii mei , chiar si la firme de familie , mijlocii si mari , in crescendo . Sa nu zic de comercianti si furnizori de servicii ... media , si de alta natura . Cine ofera servicii , nu prea se sinchiseste de costuri . Mai un cartel , mai una - alta , concurenta la nivel mare intre multinationale e o iluzie si un trucaj in Romania , ca asa e in democratia cu stampila (de) la Bruxelles . Ma rog , cat timp fiecare - si plateste darile , poate avea orice interpretare asupra traseului si costurilor , chiar nu vad de ce ar fi altfel . Mai ales ca nu prea are efecte practice ... Editat Noiembrie 19, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Acum 3 ore, gauss a spus: Secretare si directori nu cred ca e cineva care nu plateste in tara aceasta Asa e, doar ca acum, in ce ma priveste, sunt cu o duzina mai putini. Link spre comentariu
mihaighe Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Folosesc de cand a aparut la noi numai fir de teflon,intai insurubez la mana ca sa vad jocul si cum merge filetul ,si apoi cu fir si nu au fost niciodata probleme ,acum depinde si cat esti de Meserias. 1 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 1 hour ago, doru3160 said: Asa e, doar ca acum, in ce ma priveste, sunt cu o duzina mai putini. Eu m - as bucura sa fie cat mai putini , la toata lumea . Din pacate ... Link spre comentariu
ssb Postat Noiembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) Foarte interesant, nu ma asteptam la atatea raspunsuri. Un scurt update - nu era de vina teflonul, era teava fisurata. Avea ceva depuneri albe pe filet, instalatorul a lovit cu ciocanul sa le inlature, atunci cred ca a crapat. Nu a avut bomfaier mic. Acum am pus un racord din ala ieftin, care nu se compara cu teava din cupru. Editat Noiembrie 19, 2018 de ssb Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 Acum 52 minute, ssb a spus: Foarte interesant, nu ma asteptam la atatea raspunsuri. Mai socializam si noi in lipsa de amanunte la cazul in speta, ca nu toate au legatura cu ce ai tu acolo. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 19, 2018 Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 1 hour ago, ssb said: Foarte interesant, nu ma asteptam la atatea raspunsuri. Un scurt update - nu era de vina teflonul, era teava fisurata. Avea ceva depuneri albe pe filet, instalatorul a lovit cu ciocanul sa le inlature, atunci cred ca a crapat. Nu a avut bomfaier mic. Acum am pus un racord din ala ieftin, care nu se compara cu teava din cupru. Daca nu e cu suparare ... care este teava in care a lovit ? Link spre comentariu
ssb Postat Noiembrie 19, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2018 (editat) 1 hour ago, gauss said: Daca nu e cu suparare ... care este teava in care a lovit ? Piesa asta...cum s-o numi, (racord ??) avea filetul plin de ....depuneri....le-a inlaturat cu un ciocan si surubelnita (cred ca surubelnita, nu mai tin minte in ce a lovit). La filet acolo a aparut o fisura (sus in dreapta la interior), de fapt "buza" e putin ciobita cam 1/2mm...pe acolo tot iesea apa. Editat Noiembrie 19, 2018 de ssb Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum