manolo Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Chiar si in pamint se baga cupru?! sau traseu aerian ,daca vorbim de racordul la obiectele casnice incorporate sau nu ,el se livreaza cu un colac de teava de cupru moale si elastic dotat cu fitinguri ermeto care nu necesita sudura ci doar 2chei ,vad ca in toata discutia asta cu infiletarea nimeni nu a adus in discutie faptul ca acel holandez nu are partea de filet fara a fi randalinat si atunci e normal sa scuipe firul de teflon (care parerea mea este cel mai bun ,care se poate pune rapid si fara pasta) daca filetul nu este randalinat se poate folosi un ''ciocan'' de randalinat sau o presa speciala , mai zicea cineva de faptul ca intre cupru si fier ,aluminiu apare o pila chimica ,atuci cum se face ca instalatiile de incalzire se fac din cupru si calorifere din aluminiu sau otel si nu se intimpla nimic? simplu robinetul este din alama si intrerupe acea pila chimica.Mai zicea cineva ca se intepeneste robinetul cu bila, dar nu zicea si ce tip de robinet,sigur ca era unul de 2 lei ,ia sa fi pus un Giacomini care costa vo 25 lei ,dar garantat functioneaza si dupa 10 ani.Vad ca la instalatii,medicina si fotbal se pricepe toata lumea ,traiasca poxilina. 2 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 (editat) Sant si robineti care nu se strica si nu se vor bloca niciodata ... sant (si) pentru montaj ingropat in perete , iese doar tija ... garantie 25 de ani ( la producator ) , nu in Romania . E drept , nu - s de pomana , pe vremea cand i - am folosit erau si mai scumpi ... se aduceau pe comanda . A se vedea grosimea " carnii " la filet , corp de bronz , nu aliaje indoielnice nichelate . In fine ... https://www.eradiatoare.ro/accesorii-centrale-termice/robinet-sferic-pentru-instalatiile-de-incalzire-heimeier-globo-h-1-p2376.html P.S. - despre danturarea filetelor am pomenit in topic , la pagina 2 , ... orice instalator care justifica titulatura stie ... , sau ar trebui . Editat Noiembrie 17, 2018 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 6 hours ago, gauss said: Prin occident se foloseste si Cu ... dar nu cu aliajul de cositor pentru incalziri si apa , ci lipit cu niste vergele de bronz fosforos ... nu merg topite cu lampa normala , ci cu brenerul . Bronz fosforos merge topit cu lampa cu MAPP, incercat si este OK temperatura, probabil si cu butelia normala ar fi mers, n`am vrut sa risc. Se gasesc la noi si inele de bronz fosforos, cu alea n`am incercat doar cu vergea. La alama nu prea merge bine cu MAPP, cel putin la mine. 2 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 (editat) Eu n - am folosit decat de cateva ori vergea de tipul respectiv , la reparatii centrale ( mai ales inghetate si plesnite ) ... , unele modele de Vaillant din anii '98 - '99 erau foarte complexe in interior , tevarie si tot felul de chestii mecanice , combinatii de metal cu plastic ... nu l - am inteles pe neamt , m - au disperat ... Deci n - am riscat ... n - aveam decat lampile comune Rothenberger , cu buteliile de unica folosinta . Am preferat cu brenerul , la putere medie , incalzit foarte rapid ... sa nu distrug alte marafeturi . in fine ... Editat Noiembrie 17, 2018 de gauss 2 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Acolo, da, este nevoie de flacara "punctiforma, la tevi merge bine lampa. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 (editat) Acum 4 ore, gauss a spus: unele modele de Vaillant din anii '98 - '99 erau foarte complexe in interior , tevarie si tot felul de chestii mecanice , combinatii de metal cu plastic Cam asa ceva... Pt scoala eu le-am gasit foarte bune. Mereu imi aduceau aminte de motoarele cu reactie toate tevustile alea la interior Cand am trecut pe astea moderne, mi se pareau floare la ureche. Editat Noiembrie 17, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 5 hours ago, Ion_Bumbu said: Bronz fosforos merge topit cu lampa cu MAPP, incercat si este OK temperatura, probabil si cu butelia normala ar fi mers, n`am vrut sa risc. Se gasesc la noi si inele de bronz fosforos, cu alea n`am incercat doar cu vergea. La alama nu prea merge bine cu MAPP, cel putin la mine. Am folosit MAPP si chiar multigas la lipit cu Rolot S94 (cupru fosforos) si a mers pur si simplu perfect. Cu MAPP se pot face alamiri fara probleme la diametre mici cum sunt tevile. In cazul in care trebuie mai multa caldura se poate pune o bucata de vata ceramica in spatele piesei si temperatura sare mult de tot in sus. Cu vata ceramica am facut si alamiri (alama pura, nu aliaje cu temperatura scazuta) folosind gaz normal de bricheta. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 1 hour ago, doru3160 said: Cam asa ceva... Pt scoala eu le-am gasit foarte bune. Mereu imi aduceau aminte de motoarele cu reactie toate tevustile alea la interior Cand am trecut pe astea moderne, mi se pareau floare la ureche. Aveti dreptate ... repet , nu i - am inteles pe nemti ( in ce priveste aceste centrale , si altele ... mai complexe ) . Munceai juma' de zi la o revizie , facuta corect , cu setul original pentru ... De cele cateva inghetate nu mai aduc vorba ... am resuscitat cateva . In fine ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 (editat) Probabil erau modele de inceput, excelau in actionari hidraulice, dar electronica era destul de rudimentara, dar lucrata frumos. Probabil nu aveau la indemana atatia senzori si elemente de actionare electromagnetica, basca placile cu procesoare facute de chinezi la kg.Alea aveau amprente de lucratori nemti la interior. Editat Noiembrie 17, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 Au lucrat la ele pensionarii de la Me 262, si`au adus aminte de tinerete... 2 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 (editat) Probabil ca da ... Ca fapt divers , inainte de 2.000 , am vazut la Vaillant Romania , in hol , expus un instant pentru apa calda , fara nimic electric . Nici macar pompa ... numai cupru ( rosu ) , ar fi starnit deliciul minoritarilor . Produs in jurul anului 1.900 ... Cine a fost pe - acolo ( la vechiul sediu ) , sigur si - l aminteste ... P.S. - in locul celor din foto ... preferam modelul T3 , cel mai raspandit second din Romania , in anii aceia , se aduceau cu tirurile , cei din Ploiesti cumparau de la o firma din Tg. Mures . Avea si ceva electronica , un montaj cu TAA 761 ( am vazut cateva si cu 765 ) , am reparat cu zecile ... O centrala buna , au mai mers 10 ani la noi , dupa 20 la neamt . Probabil ar fi mers si astazi , daca nu le goneau reglementarile ... nu aveau senzor de cos , si altele ... Integratul era o problema ... am rezolvat cu B861 ( parca ... ) , un RDG - ist dublu . P.P.S. - potentiometrul de reglaj nu este romanesc ... de acolo ( firma producatoare ) s - au inspirat romanii , in anii '70 ... ad - hoc , fara licenta . 2N3055 RCA etc . Transformatorul scotea vreo 14 V ... defect aproape inevitabil era defectarea puntii redresoare ( subdimensionata ) , un Siemens gri , cu o tabla peste ( radiator ) , in foto este mascata de traf . Alaturi de altele ... cateodata si 2N ... Aveam placa reparata la trusa de scule , si piese " varsate " , intr - o zi am schimbat vreo 3 ... pe Valea Prahovei se mai oprea curentul , si cand revenea ( in compensatie ) era un pic mai mult ... Integratul era o problema ... am rezolvat cu un RDG - ist dublu B861( parca ) ... Editat Noiembrie 18, 2018 de gauss Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Da acel instant avea carcasa din alama ce a fost cromata la vremea ei si avea un robinet cu o maneta de vo 30cmlungime si l-au pacalit pe un batrin ,iau facut o reducere de 10% la nu stiu ce centrala sau instant ,daca era instant pentru ce ii trebuia pompa de circulatie? Pina prin anii 94-96 o centrala de 24kw avea vo 55-60kg pe urma au scazut pe la 32-35kg. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 (editat) Acum 3 ore, gauss a spus: O centrala buna , au mai mers 10 ani la noi , dupa 20 la neamt . Probabil ar fi mers si astazi , daca nu le goneau reglementarile ... Cam asa am patit eu cu un Vaillant VCW180 XEU. A venit in 98 defecta, erau sasiele intr-o parte, si capacele in alta parte. Au venit asa, pt ca la vama sa declare ca sunt piese de schimb si nu produse finite. Firma care le-a adus a disparut definitiv dupa cateva luni de activitate, in care a adus cateva TIR-uri bune de marfa. Le expunea pe jos, ca pepenii, si se vindeau ca painea calda. Cele noi erau prohibitiv de scumpe in acea perioada. Nu toate erau defecte, unele erau la limita de 10 ani de folosire, dar functionale.Defectul la a mea era pe circuitul de sesizare flacara, o banala rezistenta de 6M8 intrerupta. Avea si timbru de verificare pe anul respectiv, probabil defectiunea aparuse dupa verificare.De asta si pusesem botul la acel model, pt ca in comparatie cu altele, avea an bun de fabricatie, parca 94 daca retin bine. A mers pe perete pana in 2006, cand a aparut reglementarea cu ITP. Am cumparat atunci alta noua, pt ca intre timp se domesticisera si preturile( nici cei de la reprezentanta Vaillant n-au vrut sa o autorizeze), si pe asta am montat-o la cineva la casa, in afara orasului, cu schimbarea duzelor, si folosire pe butelie. A mai mers inca 6 ani, dupa care a fost pensionata.Desi erau complicate, au fost fiabile.La mine n-a facut nici un fel de moft cat a mers, si nici la celalalt proprietar, pt ca daca erau probleme, intelegerea a fost ca il rezolv tot eu.N-a fost cazul.Tot timpul am zis ca acele modele au fost un fel de Rolls in lumea centralelor. Editat Noiembrie 18, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Avind neamuri in Tirgu Mures,mergeam frecvent pe la ei. Intr-un concediu am mers cu unchiul sotiei mele la piata cu de toate. Acolo am vazut foarte multe centrale termice de vinzare. Mi se pareau enorme! Cind mi-am cumparat si instalat centrala proprie, (Bereta Minute) inainte de 2008, aceasta mi s-a parut pitica,comparativ cu cele vazute in TG. Mures. Un fost coleg de serviciu,electrician, avea o centrala cumparata din TG. Mures . Nu se plingea de nimic,functiona perfect. Ce-l deranja, cel mai tare, era flacara de veghe,care avea prostul obicei de a se stinge,citeodata. Dupa ce au aparut noile centrale, si-a cumparat alta noua cu care n-a mai avut probleme. Acum avem centrala Motan, care, comparativ cu centrala din Bistrita ,este extrem de silentioasa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 Nu aveam cum sa folosesc model cu flacara de veghe.Se admitea modelul asta doar la ultimul etaj, si binenteles la casa, restul trebuiau sa monteze modele cu tiraj fortat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum