Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de teflon vs canepa

ssb

Postări Recomandate

Domnule Doru, nu am avut nici un moment intentia de a jigni pe cineva. Astfel de solutii pot fi bune temporar dar nu sunt fiabile. De ex poxilina rezista la aprox 80 grade maxim fara sa se degradeze iar o reparatie pe tur la un calorifer legat la o centrala pe lemne unde temperatura este de aprox 90 grade sigur nu va avea viata lunga. Desigur ca sunt si rasini rezistente la temperaturi inalte...

Link spre comentariu
9 hours ago, Dan85 said:

Initiatorul cam umbla cu drobul de sare si a jucat rolul principal in ''Toate mi se intampla numai mie'' . 

Nu stiu de ce , dar n-as fi dorit sa-l am de client vreodata, cu atat mai mult daca umbla cu magnetul prin buzunare. Acolo trebuie un semiolandez cu cupru la diametrul tevii si gata. Adio calti, fire albe si ciufulite sau ce dracu a pus ala acolo.

Ca sa ramana omul fara tevi in casa!!! (intre cupru si teava de fier zincat va aparea cuplu electrochimic-coroziune-apa toxica!). De umblat cu magnetul in buzunar eu sunt ala, in felul asta comerciantii care vand cabluri de fier vopsit in culoarea cuprului n-au sanse -tot ce inseamna cabluri audio gata fabricate, existente la ora actuala pe piata, cu preturi sub 30 de lei(cablu audio jack-jack/jack-RCA, de 5 m lungime la 8 lei:rade:) sunt fake, mizerii turcesti sau chinezesti cu fire din fier cuprat-branduri gen Hama, Intex, Myria, etc.

Cat despre instalatorii care pun ce apuca, cel mai ieftin, fitinguri din zamac casant, robineti-coltar cu surub de fier(ca sa mai ai nevoie de instalator in urmatorul an...), iar manopera si-o apreciaza grosso -le doresc controale fiscale, audit, si dosar penal pentru accidentele produse prin proasta lor prestatie "profesionala"!

Initiatorul a avut de-a face cu un astfel de "Dorel", amator de easy-money, pe repede inainte!

Link spre comentariu
1 hour ago, doru3160 said:

Ia vezi tu ce-am scris...era o teava de termoficare, nu de la o centrala proprie.Aia nici in zilele bune nu trece de 60 grade( ca sa nu mai zic ca era pe retur), ca dovada a rezistat acolo mai bine de un an, pt ca omul daca a scapat de necaz, a neglijat remedierea pana a intrat in curatenie, si atunci a adus si autogenul in casa.Am poxilina pe teava metalica de apa rece de mai bine de 4 ani.E pe un tronson vertical de alimentare a bailor la un P+9 si omul, o cunostiinta de a mea, m-a rugat sa-l ajut sa scape de umezeala si mucegaiul ce il avea in baie din cauza asta, pana rezolva asociatia problema.Cum prin asociatie treburile se misca greu, si lucrarea presupune interventia in mai multe apartamente, a ramas asa, si rezista...si eu sunt curios cat.

Cat despre cei 90 grade pe tur la centralele cu lemne, as avea oarece retineri...dar nu spun ca accidental nu poate apare si asa ceva, dar in mod normal, nu baga nimeni clocoteala aia in calorifere.Asta inseamna ca daca te lipesti de un calorifer iti ramane pielea pe el, si mai inseamna ca dimensionarea caloriferelor din incaperi a facut-o cineva din burta, de ai nevoie de asa temperatura turbata.

Asta e motivul pentru care fugi de carpeli.

Etanseaza pe moment. Sa fim seriosi, orice etanseaza pe moment, si ata de cusut pe papiota, si izoler band-ul electric, pana si un amarat de scoci sau folie de plastic dintr-o sacosa de unica folosinta sau o bucata taiata de la o manusa de unica folosinta. Orice !

Dar cand pui poxilina, ata de cusut, izoler band sau oricare de mai sus, problema o sa apara din nou, nu se stie cand, atunci cand cedeaza materialul, in schimb omul nu o sa mai umble sa faca solutia profesionala sa tina si o sa ajunga la probleme iar.

De aia e bine sa nu carpesti chiar daca tine, pentru ca omul nu mai repara apoi, o lasa asa.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

N-ai decat sa folosesti tu ata de cusut, banda izolatoare sau scoci. Rasina aia e cu totul altceva. Daca n-ai inteles asta, atunci mai bine nu comenta.Eu ies din situatie si ce face omul dupa asta e treaba lui.Daca tu consideri ca a inlocui o roata sparta cu o rezerva din aia subtire, pt a ajunge la vulcanizare e carpeala, atunci n-ai decat sa nu folosesti. Nu te obliga nimeni.Dar nu ridiculiza cum iti sta in obicei...n-a vorbit nimeni de ata de papiota.Pana si tu ar fi trebuit sa-ti dai seama.

Link spre comentariu
29 minutes ago, doru3160 said:

N-ai decat sa folosesti tu ata de cusut, banda izolatoare sau scoci. Rasina aia e cu totul altceva. Daca n-ai inteles asta, atunci mai bine nu comenta.Eu ies din situatie si ce face omul dupa asta e treaba lui.Daca tu consideri ca a inlocui o roata sparta cu o rezerva din aia subtire, pt a ajunge la vulcanizare e carpeala, atunci n-ai decat sa nu folosesti. Nu te obliga nimeni.Dar nu ridiculiza cum iti sta in obicei...n-a vorbit nimeni de ata de papiota.Pana si tu ar fi trebuit sa-ti dai seama.

Tu ai pierdut ideea principala ori nu esti capabil sa o intelegi:

Orice carpeala care tine pe moment, devine definitiva si pica cand iti e lumea mai draga sau cand nu esti acasa ! Doar pentru ca tine pe moment, omul nu se mai agita sa umble acolo. Fie ca e papiota, izoler band sau poxilina.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Bine, stai jos, ti-ai facut datoria de trol, acum poti sta linistit.

Pt cei care au citit pe aici, am vrut sa inteleaga ca rasina aia nu e o solutie definitiva, e precum sfrijita aia de roata de rezerva pe care unii o folosesc la nevoie, desi stiu ca nu pot rula peste o anume viteza si peste un numar finit de km.Te scoate din situatie, si asta e ceea ce conteaza.Acum, ca mai sunt care gandesc ca pot rula asa pana caseaza masina, e alta poveste.Inclin sa cred ca sunt putini din astia...nici nu-i bag in seama. Situatiile in care rasina a ramas mai mult pe pozitie le-am relatat, pt a scoate in evidenta ca aceasta solutie nu se compara cu ata lui danila, la nevoie poate tine in siguranta, dar nu am abuzat de asa ceva.Acele situatii nu stateau in puterea mea sa le rezolv, iar faptul ca proprietarii au optat sa pastreze solutia mai multa vreme, nu e problema mea.Au facut-o pe riscul lor, eu doar am remediat o avarie temporar.De multe ori a fost nevoie de asa ceva, si de asta mi-am cumparat o varianta mai buna ca poxilina, pt ca de cele mai multe ori cand am apelat la asemenea solutie, nu era altceva la indemana, nu pt ca asta ar reprezenta o solutie definitiva.Dar ca de obicei, aici trebuie fiecare sa comenteze, sa arate ce grozav e. Sa fie, nu ma deranjeaza, in masura in care nu debiteaza prostii.

Link spre comentariu

La o centrala cu lemne prin ardere se produc guroane si condens care au caracter acid asupra centralei. Acesta este motivul pt. care producatorii recomanda temperatura pe tur de 80-90 grade iar pe retur 65-65 grade. Pt. a mentine pe retur o astfel de temperatura se monteaza un ventil termostatic de amestec. 

Link spre comentariu

Eu stiam de gudron, dar poate gresesc.Pe tur la vana de amestec, tot timpul am lucrat cu max 80 grade pe tur si 55 grade pe retur. Regleaza tu pe 90 cu 65 si o sa vezi ca va sta mai mult pe recirculare decat pe incalzire incinta.

La 16.11.2018 la 14:46, Alphsoo a spus:

La o centrala cu lemne prin ardere se produc guroane

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Tastatura imi face figuri si am mancat un d. Legat de 55 grade eu nu prea am intalnit vane de amestec pt. centrala lemne ce coboara la aceasta temperatura:

https://www.arenainstalatiilor.ro/ventile-termice-de-amestec-pentru-cazane-pe-lemne-c97-p1

Dar daca Dvs spuneti ca 60-65 este mult, asa o fi chiar nu are nici un rost sa va contrazic.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

Pai daca luai orice exemplu din adresa postata de tine,aveai sa afli...

Citat

Temperatură deschidere:      - livrate standard la 60°C, cu temperatura de amestec de 63 ± 5°C, termostate disponibile şi la 50, 55, 65, 70 şi 75°C

Link spre comentariu

Mi s-a intimplat de multe ori sa mi blocheze sfera din robinetul de garda, dinaintea contorului de apa rece. Intram in canalul unde era contorul general si robinetul de garda. Inchideam apa pina cind  inlocuiam robinetul,alegindu-ma cu injuraturi din partea citorva căcanari de pe scara. Vreau sa va spun ca intotdeauna am folosit banda de teflon si niciodata nu a curs.Asa ca nu inteleg de ce colegului ii scapa citeva picaturi de apa pe la imbinare. Inainte de a aparea teflonul, foloseam cilti, pe care, dupa ce-i infasuram pe filet,dadeam cu vaselina.

Ramin la parerea ca undeva, este o fisura.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Am folosit la etanșări și cânepă+ pastă și fir din ăla șmecher și scump, dar cel mai mult m-a mulțumit cum etanșează teflonul pentru filete de gaz. Cu ăla n-am avut niciun rateu, am putut să și desfac puțin filetul ulterior, dacă robinetul nu ajungea pe poziția optimă și nu apăreau pierderi. Dacă eram în locul ,,meseriașului,, care a etanșat în halul ăla înșurubarea aia, mai bine mă lăsam de meserie decât să mă tot duc la client să-i refac mereu etanșarea... o etanșare proastă sau o fisură se depistează și remediază în cel mult câteva zeci de minute, meseriașul ăla chiar nu a simțit la atingere că se umezește teflonul înainte să-și strângă sculele și să plece ?

Link spre comentariu

Da, din acela galben mai gros foloseam la racorduri peste 1".

Mere fain cu el.

Am folosit de urgenta ceva baton bicomponent de la Bizon, la masina de spalat, aia romaneasca, s`a gaurit cuva undeva sus si arunca din cind in cind apa.

Se taie cit apreciezi ca ai nevoie din el si`l amesteci bine, ca plastelina, apoi il pui repede unde trebuie, daca`l simti ca se incalzeste in mina mai bine faci alta compozitie.

A tinut exemplar!

Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

Am folosit la etanșări și cânepă+ pastă și fir din ăla șmecher și scump, dar cel mai mult m-a mulțumit cum etanșează teflonul pentru filete de gaz. Cu ăla n-am avut niciun rateu, am putut să și desfac puțin filetul ulterior, dacă robinetul nu ajungea pe poziția optimă și nu apăreau pierderi. Dacă eram în locul ,,meseriașului,, care a etanșat în halul ăla înșurubarea aia, mai bine mă lăsam de meserie decât să mă tot duc la client să-i refac mereu etanșarea... o etanșare proastă sau o fisură se depistează și remediază în cel mult câteva zeci de minute, meseriașul ăla chiar nu a simțit la atingere că se umezește teflonul înainte să-și strângă sculele și să plece ?

LIKE !!!!!

Link spre comentariu

O perioada s - a folosit ( si ) pexal pentru racordarea la gaze ... mai gros , si galben la culoare . Bine ca s - a renuntat ... nu - mi inspira de loc incredere . Prin occident se foloseste si Cu ... dar nu cu aliajul de cositor pentru incalziri si apa , ci lipit cu niste vergele de bronz fosforos ... nu merg topite cu lampa normala , ci cu brenerul . Noi am ramas integral la teava neagra ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări