Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de teflon vs canepa

ssb

Postări Recomandate

Eu folosesc peste tot loctite 577. E un lichid vascos, nu il intereseaza ca piesa are taieturi, crapaturi, spatii sau bavuri, orice ar fi umple spatiul fara sa fie "desfiletat" sau impins afara. Nu mi-a curs niciodata si l-am folosit in special la R134a. Daca tine la R134, apa si aerul sunt o joaca de copil, freonul are moleculele mult mai mici si scapa prin locuri pe unde aerul nu poate sa iasa.

Link spre comentariu

Mai este o problema, canepa, mai mult decat teflonul, poate sa si sparga fitingul. Am vazut cazuri cu prea multa canepa si fiting crapat. Teflonul (poliamida) este mult mai iertator. Loctite-ul lichid este iertator 100%, nu are cum sa sparga, este in forma lichida cand strangi si se intareste in lipsa aerului.

Stiu ca acum o sa apara texte de genul "meseriasul stie cat sa puna", dar astea nu iau in calcul si filetele/fitingurile deformate, oxidate, roase, rupte, la extreme in tolerante rezultand un joc prea mic sau prea mare, etc...

Link spre comentariu

Domnule, nu vedem padurea din cauza copacilor!

Nu discutam eficienta economica, colegul are UNA BUCATA care`i face probleme, nu face instalatii, nu zeci UNA si aia e cu probleme.

Daca nici sa discutam despre niste produse sau tehnici noi pe un forum ce drak mai aflam?

Daca le stiti, stiti ca nu dau gres, atunci ce gaia il lamuriti pe coleg sa ia cinepa?

Chiar este clientul mina sparta daca vrea ca o instalatie care este sub faianta sau gresie sa fie sigur ca nu crapa dupa 40 de ani?

Chiar ne intereseaza calculul economic al instalatorilor?

Link spre comentariu

Eu folosesc doar banda teflon si nici o data nu am avut probleme. Consider ca solutii de genul rasini epoxi sunt pt. carpaci, in plus putine produse rezista la temperaturi inalte.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu
23 minutes ago, ssb said:

Am uitat sa precizez, se formeaza o picatura la cateva ore.

In scurt timp , nu va mai curge deloc . Se va etansa cu sarurile si impuritatile din apa ... Puneti un vas dedesubt ... si va culcati linistit . Eu am oferit solutia cu poxipol pe filet ... eventual un guler rectificat cu o carpa uda , pentru estetica , din surplusul care iese din imbinare  , cum e acum materialul alb scamosat  . In lipsa materialelor si a calificarii , e cea mai ieftina si rapida . Odata polimerizat , piesele se pot separa numai turtite cu ciocanul , iar etansarea ( metal solid , se poate pili , gauri , strunji etc . ) e peste asteptari .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Si eu cred ca o sa se blocheze de la sine.

De asemenea consider ca solutiile gen poxipol/poxilina sunt carpeli, dar loctite 577 nu este, e cea mai profesionala solutie. Deja am folosit-o in multe locuri si nu mai vreau sa vad teflon/calti.

Link spre comentariu

Ce graba? Am zis ca vreau acum in weekend pentru ca nu pot sa stau iar acasa in timpul saptamanii.

Cand am platit sute sau mii de lei pe instalatii ma deranjeaza si o picatura pe ora.

Fiind necunoscator, de unde sa stiu cat de serioasa sau nu e problema?

Asa a inceput si data trecuta cu o picatura si nu dupa mult timp m-am trezit cu apa peste tot.

Dar aveti dreptate, trebuia sa dau mai multe detalii de la inceput, imi cer scuze ca nu am facut asa.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, doru3160 a spus:

De ce faci catalogari din astea? Crezi ca doar teflonul folosit de tine te ridica peste nivelul celorlalti? 

Daca ai un robinet de calorifer care scapa pe la presetupa, piulita s-a rupt, si e ora 10 seara, ce faci? Opresti caloriferul si lasi omul in frig? Ii tuflesti o poxilina pana a doua zi, sau daca e sfarsit de saptamana, poate dura si cateva zile, si dupa ce cumperi ce ai nevoie, remediezi gospodareste. Sau cum am dat exemplul ala cu o teava de la termoficare fisurata pe generatoare, fara posibilitate de a aduce sudura prea curand, ce faci? Lasi un tronson de cateva apartamente fara caldura? Mansonezi teava cu rasina si cu proxima ocazie remediezi. Ce ti se pare carpeala? Mai carpaci consider pe unul care nu are solutie, da din umeri si pleaca fara sa rezolve nimic.

Acum sugerasem poxilina, pt ca omul a zis ca nu se pricepe  deloc, si atunci niste rasina din aia ar fi fost solutia de moment, la indemana lui, nicidecum o carpeala.Numai ca am crezut ca pierderea e semnificativa( daca era sa ne luam dupa nerabdarea cu care voia sa rezolve pana la venirea instalatorului), dar acum a scris ca e o picatura la cateva ore...pai asta o poate colecta si intr-un vas montat sub acea imbinare. Pana saptamana viitoare la asa scapare mica, mai mult se evapora decat se strange in vas. Deci a fost cumva o alarma falsa...cred ca de asta nici instalatorul cu care a vorbit nu s-a deranjat prea tare.Stia el ce stia ca nu-i problema pana luni...doar noi nu stiam ce trebuia.

Big LIKEEE!!!

Link spre comentariu

Parerea mea e ca ,acolo,undeva,este vreo fisura. Nu m-as crampona sa rezolv problema, schimbind la infinit cinepa sau firul (banda) de teflon. Mai bine schimba toate  fitingaraiele si gata,ca asa, te prinde craciunul cu problema nerezolvata!

Daca picatura apare  la racordul olandez,atunci poate fi de la garnitura de klingherit. N-am inteles exact unde apare picatura de apa! Daca e de acolo unde se vede banda de teflon scămoșata, e posibil sa fie vreo fisura in piesa in care este infiletat racordul olandez. Parerea mea!

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări