Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fir de teflon vs canepa

ssb

Postări Recomandate

S-ar putea sa fie o ciupitura sau fisura.

E ceva ce trebuie rezolvat urgent, sau poate sa astepte cateva zile?

M-am uitat dar nu gasesc nicaieri de cumparat o teava din aia noua, cupru cu conectorul din alama sudat?

Editat de ssb
Link spre comentariu
Acum 7 minute, Ion_Bumbu a spus:

Acolo este ceva, fisura, ciupitura, ceva,  n`ai cum sa ratezi de 2 ori o etansare cu fir de teflon, nici cu banda nu se intimpla asta mai ales ca meseriasul o fi el prost da nu`i la prima etansare.

Graba si probabil neatentia sint de vina,

Am patit`o si eu o sindura data, pus, strins, curge, refacut, iara curge...surpriza a fost ca exact unde nu se vedea, era fisurat prelungitorul, l`am depistat abia cind l`am dat afara cu totul si cu lupa, pe interior s`a vazut.

Corect, perfect, de acord!

Dar, mai exista o varianta de explicatie, pe care initiatorul topicului se jeneaza sa o posteze:

Varianta ca ,,meseriasul" care a facut lucrarea sa fie el insusi, si in acest mod sa afle unde anume a gresit, el nefiind de meserie.

Daca am insinuat ceva jignitor, la adresa initiatorului topicului, cer scuze in mod anticipat.

Experienta din viata, ma face sa nu exclud niciodata si aceasta varianta expusa.

Se practica acest tip de cerere de ajutor de consiliere si in modul de discutii reale, ce sa mai spunem de modul virtual al discutiilor de pe net.

Sa aveti o seara placuta!

Link spre comentariu

Asa si este ... e un fir rasucit , din alte " fire " foarte subtiri , si impregnat cu ceva uleios . E denumit impropriu teflon , e un soi de poliamida foarte fina . De aceea se tine in borcanelul cu capac ... firul iese printr - o gaura si se taie cu o piesa metalica nituita de capac . E cel mai bun material de imbinari ... la instructiuni scrie 3 - 4 spire , distribuite aleator pe filet ... nu se distribuie pe fundul santului filetului , ca la canepa . Probabil si piesele au o problema ... nu - l " scuipa " decat daca e pus invers , sau jocul e mare si s - a insistat cu strangerea . Asta daca nu l - o fi desfiletat cand a strans piulita olandeza ... se tine contra cu o cheie polizata . In fine ... canepa si pasta verde ar fi fost mai nimerite .

P.S. - as risca cu Poxipol ... pana vine meseriasul ( sau altul ) .

Link spre comentariu

Nu e nicio jignire. Nu am facut eu, a venit un instalator saptamana trecuta, azi a revenit dar la cateva ore dupa ce a plecat, a reaparut aceeasi problema. 

Daca faceam eu, era bine, incercam cum au sugerat colegii de mai sus cu canepa si pasta sau alte variante pana ii dadeam de cap fara sa mai cheltui o gramada de bani....Daca aveam scule poate incercam eu acum, dar nu am cheie din aceea mare.

Poxipol ce este? Ca o pasta? Nu am folosit pana acum. Cum sa fac, usuc bine teflonul exterior si aplic peste?

Editat de ssb
Link spre comentariu

Cum e simplu de facut imbinarea? Trebuie vazut daca e fisura sau e doar prost pus teflon. Daca e fisura, de unde iau alta teava din cupru cu alama aia sudata? Pentru mine e imposibil, nu ma pricep. Meseriasul abia saptamana viitoare poate sa vina, poate sa crape mai rau pana atunci?

In legatura cu o posibila fisura, nu ar curge pe dedesubt? Toata apa iese prin lateral, unde e teflonul alb in exterior. 

Link spre comentariu

Eu ma gandeam la Poxipol folosit in locul teflonului ... aplicat pe filet la holender , preparat mai subtire . Rezolvare definitiva , dupa o ora se poate conecta la presiune . Dar trebuie ceva indemanare si experienta ... sa nu se obtureze teava ( pare de 15 ) , sau sa ramana mustati ... in timp acumuleaza mizerii , si se poate obtura . Am plecat de la presupunerea ca  initiatorul topicului nu are la indemana canepa si pasta verde ... fiind ele o investitie in sine , pentru o singura imbinare ... si ca piesele au ceva probleme , initiale sau dobandite . Altfel , personal am folosit si snur Rothenberger , si teflon , si canepa cu pasta . Ma rog , cand lucram ... am montat vreo 300 de centrale , anii 2000 . Poxipol am folosit la service , la piese din centrale mutilate de alti meseriasi ... vane cu 3 cai , boilere interioare , schimbatoare in placi ( numai la filete sau fisuri in jurul ... ) , nu ceream clientului sute de lei , pentru o piesa noua ... la Vaillant sau Viesmann numai ieftine nu erau . Comanda , asteptare iarna etc . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Teflonul e o porcărie, mai ales la apă, e deajuns sa daţi un sfert de filet înapoi, şi gata -curge!

Soluţia bătrânească cu câlţi de canepă+pastă verde e cea mai bună!

Nici mie nu mi-a ieşit cand am incercat sa montez un robinet-cot, dar am un amic meserias, de nota 10+.

Link spre comentariu

Trebuie zgariat filetul , cu o panza de bomfaier . Astfel abraziunea impiedica deplasarea teflonului , aplicat strans si presat cu degetul la rotirea piesei , unele filete la piese mai scumpe si calitative sant " dintate " din fabrica .

Link spre comentariu

Am folosit teflon la imbinari de temperatura mai mare, tevarie de generatoare, n`a fost nici o problema cu el, adevarat ca am beneficiat de curs de la

un reprezentant de la firma ce a produs generatorul si era extrem de meticulos.

Aveam o lista cu imbinari si numar de spire de dat peste in functie de grosimea benzii.

Asa exista si la fir pe cutie, in functie de dimensiunea racordului, pare putin dar chiar tine excelent daca o faci cum spun.

Din pacate s`a pierdut carticica acela de niste colegi, totusi a mers dupa aia si romaneste, "la ochi".

Nu a permis decit banda de teflon, nu si fir sau cinepa, etc.

Asta a fost cerinta, ne`am adaptat.

P.S.

Solutia moderna si eleganta este de la Loctite, garnitura lichida...scumpa dar esec 0.

Nu am vazut instalatori sa o foloseasca, eventual amatori entuziasti ca noi...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Cred ca filetul ala are probleme. Era plin de .....nu stiu cum se numeste.....instalatorul a indepartat acea depunere alba prin lovire...mi-e sa nu se fi fisurat.

Editat de ssb
Link spre comentariu

Domnule, din ce spun reiese ca la apa din casa teflonul este acoperitor.

Il foloseam inclusiv la senzorii de presiune de ulei, apa, etc deci temperatura si presiune suficienta.

Cinepa este deja obsolete, se foloseste din inertie si pentru ca este ieftina, atit si nu ca`i buna.

Daca o imbinare curge cu teflon ceva este prost, filete, infasurarea cu teflon, se reface!

Nu dai inapoi, prima data asamblarea o faci in gol, apoi bandajezi, nu merge cum ai vrut, desfaci si refaci.

Asa a zis neamtul!

Adevarat nu faceam 20 pe ora, 3-4 pe zi dar alea trebuiau sa tina.

Link spre comentariu

Cum spuneam mai sus, cand a demontat, pe filet era depusa o substanta solida, alba, nu stiu ce era. Instalatorul a folosit un ciocan sa o indeparteze. E posibil sa se fi crapat filetul? Totusi, daca e crapat, de ce nu curge si jos, de ce iese apa doar prin lateral? (vezi foto atasat - apa iese unde am incercuit cu rosu)

Chiar de ar fi crapat filetul, teflonul nu ar trebui sa previna scurgerile?

5E30EE65-D4CE-4C86-8C18-B5D63D786750.jpeg.604fe0ceb3cb1abcd31ed32d3800a37a.jpeg

Editat de ssb
Link spre comentariu

Bucuresti...am scris mai sus. 

Nu stiu daca instalatorul are vreo vina, poate e o fisura minuscula si nu a vazut. Nu judec pe nimeni. L-am sunat si a spus ca revine saptamana viitoare dar nu as vrea sa astept atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări