LRCV Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Buna ziua dragi forumisti. Revin si eu cu o mica problema ca sa zic asa. Am desfacut zilele astea duzele de la aragaz pentru curatire caci unele nu prea mai functionau corect. Problema este, ca nu le-am mai pus si eu separat pe fiecare si le-am incurcat. Deci nu mai stiu care cum le-am desfacut sa stiu ordinea la montare. Acum ca sunt amestecate le-am pus la plezneala cum se zice, unele ochiuri merg mai bine, altele mai incet. Aragazul este unul Metalica cu 4 arzatoare. Marimea lor sunt: 72, 97, 98 si celalalt pare a fi tot 98, sau poate chiar 88, caci nu se mai vede bine daca este 9 sau 8 pentru ca, la montare le-am pus cu un patent si sa zgariat putin in zona respectiva. Manualul nu il mai gasesc sa caut in el, caci are aragazul undeva la 10-11 ani. Ma gandesc ca sunt doua de 98 pentru ca cele doua ochiuri mijlocii par a fi identice ca marime. Daca cineva ma poate ajuta cu ordinea corecta de montare este de bun augur. Nu vreau s ale folosesc necorespunzator, caci am inteles ca daca nu sunt montate corect afuma/art si nu imi doresc. Astept parerile voastre. Multumesc ! Link spre comentariu
GabitzuGMC Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Cea de 72 și cu cea mai mica valoare montează la arzătorul mic,celelalte de aceeași valoare la arzatoarele mijlocii și cea de valoare mai mare la arzătorul mare. Link spre comentariu
LRCV Postat Noiembrie 15, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Pai daca cele doua ar fi 98, ele ar fi cele mai mari, deci ramane 97 pentru arzatorul mare? caci altul mai mare nu este de 98, in cazul in care cele doua sunt identice pentru ochiurile mijlocii. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Daca nu as fi banuit ca subiectele deschise de tine sunt la caterinca, ti-as fi spus ca gaura mare vine la ochiul mare, gaura mica la ochiul mic...asa-i ca e complicat? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 (editat) 1 hour ago, LRCV said: Buna ziua dragi forumisti. Revin si eu cu o mica problema ca sa zic asa. Am desfacut zilele astea duzele de la aragaz pentru curatire caci unele nu prea mai functionau corect. Problema este, ca nu le-am mai pus si eu separat pe fiecare si le-am incurcat. Deci nu mai stiu care cum le-am desfacut sa stiu ordinea la montare. Acum ca sunt amestecate le-am pus la plezneala cum se zice, unele ochiuri merg mai bine, altele mai incet. Aragazul este unul Metalica cu 4 arzatoare. Marimea lor sunt: 72, 97, 98 si celalalt pare a fi tot 98, sau poate chiar 88, caci nu se mai vede bine daca este 9 sau 8 pentru ca, la montare le-am pus cu un patent si sa zgariat putin in zona respectiva. Manualul nu il mai gasesc sa caut in el, caci are aragazul undeva la 10-11 ani. Ma gandesc ca sunt doua de 98 pentru ca cele doua ochiuri mijlocii par a fi identice ca marime. Daca cineva ma poate ajuta cu ordinea corecta de montare este de bun augur. Nu vreau s ale folosesc necorespunzator, caci am inteles ca daca nu sunt montate corect afuma/art si nu imi doresc. Astept parerile voastre. Multumesc ! " Afumarea " se poate constata vizual , inainte sa afecteze ceva vase puse la flacara . Culoarea galbena inseamna flacara reducatoare , de nedorit ... raportul aer atmosferic - gaz metan nu e corect . Flacara trebuie sa fie albastra ( oxidanta ) in cazul functionarii corecte ... are putere calorica mare si nu depune " fum " , arderea este corecta ( completa ) si cu randament maxim . Editat Noiembrie 15, 2018 de gauss Link spre comentariu
LRCV Postat Noiembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Acum 20 ore, doru3160 a spus: Daca nu as fi banuit ca subiectele deschise de tine sunt la caterinca, ti-as fi spus ca gaura mare vine la ochiul mare, gaura mica la ochiul mic...asa-i ca e complicat? Este problema dumneavoastra ce credeti. Faptul ca aveti impresia ca eu postez la caterinca este strict problema dumneavoastra. Cea ce va pot spune, este sa nu raspundeti la"caterinca" propusa de mine. Nu vad care este problema dvs. daca eu intreb niste chestii aparent banale pentru uni. Lasati pe cei ce vor sa imi raspunda sa isi dea cu parerea despre "mistocareala" propusa de mine. Tin sa le multumesc pe aceasta cale celor ce raspund la "caterinca" mea. Uite ca eu prefer sa intreb si lucruri banale mai bine inainte de a le face, care este problema dvs. ca nu inteleg ? Editat Noiembrie 16, 2018 de LRCV Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Pt ca uite-asa din postari de 2 lei se aduna portofoliul minim de postari impus de forum pt a scapa de aprobare, si pe urma ne trezim cu fel de fel de mesaje inteligente pe aici.Inteleg ca pui intrebari banale inainte de a face ceva, numai ca nedumerirea mea era ca taman ce ai facut invers. Ai demontat duzele fara sa intrebi pe nimeni nimic, deci nu prea esti consecvent cu cele ce le sustii...asta era problema mea. Daca nu stii, nu te bagi, mai ales la gaze. Editat Noiembrie 16, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 22 hours ago, LRCV said: Buna ziua dragi forumisti. Revin si eu cu o mica problema ca sa zic asa. Am desfacut zilele astea duzele de la aragaz pentru curatire caci unele nu prea mai functionau corect. Problema este, ca nu le-am mai pus si eu separat pe fiecare si le-am incurcat. Deci nu mai stiu care cum le-am desfacut sa stiu ordinea la montare. Acum ca sunt amestecate le-am pus la plezneala cum se zice, unele ochiuri merg mai bine, altele mai incet. Aragazul este unul Metalica cu 4 arzatoare. Marimea lor sunt: 72, 97, 98 si celalalt pare a fi tot 98, sau poate chiar 88, caci nu se mai vede bine daca este 9 sau 8 pentru ca, la montare le-am pus cu un patent si sa zgariat putin in zona respectiva. Manualul nu il mai gasesc sa caut in el, caci are aragazul undeva la 10-11 ani. Ma gandesc ca sunt doua de 98 pentru ca cele doua ochiuri mijlocii par a fi identice ca marime. Daca cineva ma poate ajuta cu ordinea corecta de montare este de bun augur. Nu vreau s ale folosesc necorespunzator, caci am inteles ca daca nu sunt montate corect afuma/art si nu imi doresc. Astept parerile voastre. Multumesc ! Daca ati montat duzele cu patentul va trebui sa cumparati alte duze, si sa le montati cu cheia tubulara. Fix cheia tubulara care este necesara! Nici o duza, indiferent de marime, nu are voie sa "afume", daca afuma, gazul e impur, traseul e murdar, sau intra aer in circuitul gazului(pericol!)-cele doua duze sunt de 98, identice. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Ca tot vorbim de remontat duzele, le-ai curata gaura, și dacă da, cum ai făcut-o? Cum spune și colegul, duzele se manevrează cu o cheie tubulara. Dacă nu ai asa ceva, nu te bagi sau te duci și îți cumperi una sau un set. Cel mai bine acum este să-ți cumperi duze noi și sa le montezi cu o cheie tubulara potrivita pt ca la gaz nu-i loc de joaca și improvizații. Asa scapi și de problema decalibrarii lor din cauza mizeriei si/sau curățării inadecvate a gaurilor. Dupa remontare se verifica calitatea flăcării și dacă sint arzătoare mai vechi cu reglaj al debitului de aer se face reglajul necesar pt o ardere completa fără afumare. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Daca le-ai demontat cu patentul mare minune sa nu fi stricat deja filetul din cupru moale de pe aragaz, nu duza in sine. Doar cu tubulara de 7 umbli acolo. Vezi ca sunt duze pentru gaz natural si duze pentru GPL ( butelie ) ce au marimi diferite, daca le pui aiurea ai flacara prea mare si afuma. Editat Noiembrie 16, 2018 de modoran Link spre comentariu
LRCV Postat Noiembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 (editat) Acum 11 ore, Spitfire a spus: Daca ati montat duzele cu patentul va trebui sa cumparati alte duze, si sa le montati cu cheia tubulara. Fix cheia tubulara care este necesara! Prima data(acum 10-11 ani) n-am avut tubulara la indemana cand am cumparat aragazul si a trebuit sa schimb duzele pentru gpl. Duzele n-au nimic ca sa le schimb, doar ca una se zgariase putin in dreptul cifrei respective asa cum am si mentionat anterior. Acum evident ca le-am desfacut si repus cu tubulara de 7. Editat Noiembrie 16, 2018 de LRCV Link spre comentariu
LRCV Postat Noiembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 De curatat le-am curatat cu o scobitoare. Am dat si drumul putin la gaze cu duza scoasa, si a iesit o gramada de mizerie. Nici gazul nu mai este ce era odata. Din ce am inteles eu, nici nu ar mai fi asa zisul gaz metan distribuit, ci un gaz de sonda de o calitate mai proasta. Legat de duzele de gpl si gaz natural, stati linistiti ca stiu cum sta treaba, caci aragazul a venit din fabrica cu duze de gpl montate, care a trebuit sa fie inlocuite cu cele livrate cu aragazul pentru retea de gaze. Si legat despre filete, stati linistiti ca nu sunt atat de retard incat sa strang ca, cretinul in patent, sau sa invart ca neghiobul filetul aiurea incat sa il stic. Nici nu va inchipuiti voi cu cata finete pot lucra eu, indiferent in orice domeniu ar fi vorba. Asta asa ca idee, nu ca sa ma laud, desi pentru uni daca intrebi chestii relativ amatoresti esti catalogat din start ca fiind un babalau habarnist. Link spre comentariu
LRCV Postat Noiembrie 16, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 Acum 11 ore, doru3160 a spus: Pt ca uite-asa din postari de 2 lei se aduna portofoliul minim de postari impus de forum pt a scapa de aprobare, si pe urma ne trezim cu fel de fel de mesaje inteligente pe aici.Inteleg ca pui intrebari banale inainte de a face ceva, numai ca nedumerirea mea era ca taman ce ai facut invers. Ai demontat duzele fara sa intrebi pe nimeni nimic, deci nu prea esti consecvent cu cele ce le sustii...asta era problema mea. Daca nu stii, nu te bagi, mai ales la gaze. Domnule moderator, pe mine nu ma intereseaza nici un portofoliu, nici o aprobare, sau ce spui dumneata acolo. Daca ai sa imi verifici contul, ai sa vezi ca am postat odata la cateva luni cand am avut nevoie, si nici nu accesez forumul prea frecvent, asta se poate vedea. Deci in concluzie, nu ma intereseaza nimic din ce insiri dumneata acolo. Faptul ca am desfacut repede duzele si le-am amestecat, dupa care am cerut o parere pentru montare, asta nu inseamna ca nu aveam voie sa le desfac. Sa fi dumneata sanatos de cate ori mi-am desfacut si montat eu aragazul, sau schimbat tevi/furtune si garnituri la aragaz. Nu mai vorbesc de altfel de instalatii. Uite asa fraier habarnist si caterincos cum ma crezi dumneata, imi place sa ma bag in mai toate domeniile. Daca ai ceva impotriva mesajelor si contului meu te rog baneazal, daca te face cumva fericit acest lucru. Prea vad ca ma iei peste picior asa fara motiv. Pana acum m-ai luat ca postez la misto, acum ca ma intereseaza nu stiu ce portofoliu sau aprobari. Da-mi ban si fi fericit !!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 16, 2018 Partajează Postat Noiembrie 16, 2018 1 oră în urmă, LRCV a spus: Sa fi dumneata sanatos de cate ori mi-am desfacut si montat eu aragazul Am inteles, doar cu duzele ai probleme, in rest esti profesor. Link spre comentariu
Postări Recomandate