Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd toshiba

codrut

Postări Recomandate

model:32HV10G

MB:V28A00134781

Defect: Dupa aproximativ 10 minute de functionare ,peste sonor se aude un bazait,daca dau sonorl la minim acel bazait ramane.

A mai avut cineva acest defect?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lucia1949

3

• codrut

2

• iuliantv

2

• Costica Tv

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 22 ore, Geo2017 a spus:

SUCCES.......

TB1Q1KYGpXXXXXzXVXXXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

Acum 22 ore, Geo2017 a spus:

SUCCES.......

TB1Q1KYGpXXXXXzXVXXXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

Buna ziua ,am si eu acelasi defect mb: V28A001347B1.D-le Codrut cum s-a solutionat defectul?

Multumesc frumos!

Link spre comentariu

Nu este obligatoriu din final defectul

Difuzor defect , cu spire in scurt , condensatorii din filtrul de iesire trebuie verificati toti , integrat , decuplarea sursei la integrat  si chiar sursa .

Eu asa incepe cu difuzoarele si apoi conzii din filtrele de iesire .

Link spre comentariu

fara suparare dar mecanic nu are cum sa fie cu volum la minim,poate ceva condesatori smd pe intrarea de semnal audio,o masa ceva ,final audio,cine mai stie ,trebuie verificat eventual cu o casca sau amplificator extern,semnalul pe intrare daca e curat,si elucidat e inante de finalul audio sau dupa,pe alte surse ,scart hdmi etc cum se comporta?

Link spre comentariu

Nu am rezolvat acest defect.Ce pot sa spun este ca am montat un radiator mai mare pe ic si defectul a disparut.Dar pt ca nu am avut loc sa pun un radiator mare , si clientul nu a vrut sa bage bani in el nu l-am rezolvat.

Banuiesc ca integratul este de vina pt ca se incingea destul de tare.

Link spre comentariu
Acum 55 minute, codrut a spus:

Nu am rezolvat acest defect.Ce pot sa spun este ca am montat un radiator mai mare pe ic si defectul a disparut.Dar pt ca nu am avut loc sa pun un radiator mare , si clientul nu a vrut sa bage bani in el nu l-am rezolvat.

Banuiesc ca integratul este de vina pt ca se incingea destul de tare.

dar e posibil ca integratul sa fie efectul,cauza poate fi de multe ori inainte sau dupa componenta ce manifesta un defect,e ca si la un banal tranzistor sa zicem final linii bu808 in 11ak30 ,buba e in condesatorul de 10mf 

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

procesorul este defect/

la un tv am avut o placa de unde l-am recuperat si i lam pus pe  si la un alt tv l-am lipit din nou si i-am pus un radiator  si fct ambele

Link spre comentariu
On 3/21/2022 at 1:21 PM, paun nelu said:

procesorul este defect/

la un tv am avut o placa de unde l-am recuperat si i lam pus pe  si la un alt tv l-am lipit din nou si i-am pus un radiator  si fct ambele

Imi cer scuze fata de tine ca stiu ca esti meserias, dar ori eu sunt greu de cap ori tu te-ai grabit sa postezi, ideia e ca eu nu prea am inteles mai nimic din postarea ta !

Link spre comentariu

Am gasit acest defect de doua ori si intr-adevar bazaiala vine din procesor ,indiferent de volum .  Cum puneam pe spatele placii o bucata de cauciuc termic zgomotul disparea in cateva secunde . Faptul ca nu prea conta unde aplicam acest radiator improvizat arata ca era un transfer foarte bun de caldura intre procesor si placa . Bazaiala este de fapt un zgomot generat de o problema termica .   Poate asta duce la ideea ca este o defectiune de final ,adica indiferent unde este racita placa ,zgomotul dispare . Am pus cate un radiator subtire cu clei termoadeziv ,unul pe procesor si unul pe placa in corespondenta  dupa care am dat gauri de ventilatie in capacul de plastic in dreptul procesorului . Se pare ca defectul nu se agraveaza in timp. 

Editat de YsD_SoRyN
greasala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări