Vizitator georgedoru Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 Salut, Doresc ca construiesc o masina de gaurit verticala, iar ghidajul vreau sa il fac pe doua tije de fi 30, iar ghidajul sa ruleze ca in imagine. Ce tip de bucse sa folosesc, din poliamida sau din bronz grafitat? Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 11, 2018 Partajează Postat Noiembrie 11, 2018 (editat) Probabil ca este mai usor de prelucrat si procurat poliamida. Masina de gaurit este manuala? Editat Noiembrie 11, 2018 de mars01 Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Salut. Nu o sa fie cu motor de 1.5kw dc. Cu turatie reglabila Link spre comentariu
The_Reaper Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Din bronz sau puteti folosi un rulmet liniar. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Rulment liniar este scump, mie imi trebuie 4 buc. Iar ca bronz nu stiu ce sa zic Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 (editat) Cand am intrebat daca va fi manuala ma refeream daca actionarea (miscarea pe verticala) se va face manual sau robotizat... Rulmentii lineari pot fi cumparati ieftin din China, cca 40lei pentru un ball screw (surub + piulita) de 250mm lungime si cu diametru 12mm pas 4mm. La nevoie sunt unii vanzatori din CN care va fac si prelucrarea la capete. Editat Noiembrie 12, 2018 de mars01 Link spre comentariu
The_Reaper Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Prin uliajele industriale la ghidaje am vazut bronz sau de ce nu, un otel mai moale. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 a nu se considera reclama https://magazin.unda.tech/rulmenti-liniari/779-lm12uu.html Link spre comentariu
CIBY2 Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 Tije si bucse din amortizoare auto. La dezmembrari gasesti solutii ieftine! Link spre comentariu
tm07uxo Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 Buna seara... Si nu numai. Posibilitatea de a procura bronz grafitat pentru bucse de fi 30 este destul de redusa...Bronzul grafitat se obtine prin sinterizare la dimensiuni la " GATA" sau cu adaos de prelucrare minim ...nu prea se fabrica sub forma de bare ...din care se taie o bucata care apoi se prelucreaza...Si daca tot ai amintit POLIAMIDA care e un material plastic si tot trebuie prelucrat prin aschiere ...eu propun un acryl din doua componente folosit in tehnica dentara procurabil de la cei ce comercializeaza materiale folosite de stomatologi..Se cheama Dent A Dacacryl fabricat in Cehia sau Slovacia...Spatiul destinat bucsei se umple cu acest amestec si nu mai este necesar o prelucrare de precizie sau vreo grija la coaxialitate prin polimerizare va rezulta un ajustaj alunecator precis si este si rezistent la uzura. Daca esti hotarit cind cumperi sa alegi pulberea de culoarea alba ptr. ca acesta are timp de polimerizare cel mai scurt....Solutia este numai de un fel...Culorile galben sau de culoarea gingiilor se intaresc mai greu 2-3 zile... ATENTIE la solutie este deosebit de inflamabil ....Se aprinde si de la tigara nu numai de la flacara ...Succesuri la mesterit Scuze am scris gresit denumirea materialului ...Se cheama DENT ACRYL Link spre comentariu
bcristian Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 1 hour ago, CIBY2 said: Tije si bucse din amortizoare auto. La dezmembrari gasesti solutii ieftine! Asa am eu axa Z de CNC. Pentru curse scurte si daca gabaritul mare nu e o problema, amortizoarele uzate sunt de departe cea mai convenabila solutie. Cam toate service-urile au cateva aruncate in gramada de fiare scoase de pe masini. Nu e nevoie de folosit tot amortizorul, daca il tai ai sa vezi ca inauntru mai este un cilindru, prin care culiseaza tija. Are diametrul cam 1/2 - 2/3 din cel exterior si e mai scurt. Bucsile sunt oricum una in capatul cilindrului mai mic, iar cealalta in capatul tijei, cam ca la o seringa. Link spre comentariu
puriu Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 Pe axe din otel se pun bucse din bronz sau din fonta, unse la timp cu ulei. Unde nu se poate unge, se fac din materiale grafitate. Cel mai bun este teflonul grafitat. Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Bronzul o sa coste mai mult decat rulmentul liniar. Se vorbeste de ax de 30mm deci link-ul de mai sus nu este bun, preturile sunt un pic mai mari, dar nu chiar extreme: http://magazin online.ro/index.php?cPath=49_71&osCsid=de26b1dd68c80bed1025aa8befed3288 Eu as merge pe poliamida, un material mai ieftin si usor de prelucrat decat bronzul si probabil chiar mai rezistent la uzura pe ghidajele respective. Prefer poliamida si in locul rulmentilor liniari care mereu au un pic de joc pe cand poliamida merge bagata fix. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Noiembrie 18, 2018 Partajează Postat Noiembrie 18, 2018 multumesc tuturor pentru raspunsuri, am mers pe poliamida deoarece a fost mai usor de procurat si nu in ultimul rand pentru rezistenta mare la frecare. acum sa vad cum se comporta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum