Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Harman Kardon HK3390 - se ard sigurantele

Vizitator vladozaurus

Postări Recomandate

Tranzistorii originali 2sd2401/2sb1570 sunt darlington ;daca treceti prin Bucuresti,magazinele sunt la cativa metri distanta.

Variantele originale au greutatea un pic mai mare fata de fake-uri(cca.17,5g/13-14g);verificati driverii si superdioda din canalul defect.

Amplificatorul merita reparat ,e o varianta "low TIM".

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

4

• modoran

3

• ex.escu

2

• validae

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

OBLIGATORIU SCHIMBA tranzistorul din superdioda si rez de 1,2kohm conectata intre B si C a acestui tranzistor INDIFERENT ce indica pe aparatul de masura.

Eu as schimba si pot semireglabil + rez inseriata cu acesta de 330 ohm chiar daca apar ca fiind ok la masuratori, dar NEAPARAT tranzistorul si rez de 1.2kohm repet, musai inlocuite.

Spor la omorat chinezi (pe cale de consecinta tinand cont de efectul fluture o sa omori vreun fomist cu ochii strambi salvand aceasta trancota ... )   !

Link spre comentariu
Vizitator vladozaurus

Mda... se pare ca am facut o mare branza asa ca voi merge maine sa ii returnez si sa vad de unde pot lua una din perechile recomandate. Sper sa gasesc ceva cu capsula MT200 ca sa nu fiu nevoit sa dau gauri in radiator. Oricum,  inainte de a-i monta, mai am o interventie de facut, dupa sfatul lui @Herr Gigelaizer

De pe digikey nu am mai comandat, dar cu transportul cred ca ma usuca.

Editat de vladozaurus
Link spre comentariu
Vizitator vladozaurus

Pana la urma am returnat acei tranzistori si vanzatorul a facut comanda in Germania pentru tranzistori originali  la 60 de lei/buc. Problema e ca acum mai am de asteptat inca o saptamana. Acuma sper sa fie intr-adevar originali ca nu prea  vad cum as putea sa-mi dau seama.

Link spre comentariu

Pe digikey e transportul gratis daca ai valoare mai mare de 240 de lei fara tva, altfel costa 90 de lei transportul. Trebuia sa iei de acolo, nu de la vanzatori dubiosi ce "aduce din germania".

Link spre comentariu
On 11/16/2018 at 8:45 PM, mercenarx said:

cu pretul a doua perechi (240 lei , daca am inteles bine ), procurai alt amplif...

dar fiecare cu preferintele lui.

am zis , n-am dat cu parul.

Pai nu vrei sa moara vreun chinez ?

Daca se "gigelizeaza" acest amplif si ajunge arsice si surcele nu se vinde unu; nou ?

Daca-l salveaza pe acesta si-l mai resusciteaza inca o data poate vreun disperat cu ochii strambi crapa de foame ca a fost dat afar' sau a intrat firma in faliment. Nu vreau sa reamintesc care sunt "aprecierile" mele fata de produsele fabricate-n china, dar sa ne gandim bine: cat luam noi de la ei ? Si cai ei de la noi ?

Cu cat ii sustinem noi pe ei si cat invers ? Atat la nivel micro cat si macro economic.

Deci: chiar daca-i monteaza un etaj final cu tda7294 si-l pastreaza./vinde asa atat timp cat acest aparat vandut sub acest brand inca functioneaza se face un mare bine mediului inconjurator, nu e nevoie de productia altuia s.a.m.d.

Link spre comentariu
Vizitator vladozaurus

Salutare tuturor.

Am pus finalii noi si amplificatorul merge struna acum. Din fericire nu mai era nimic dus pe langa finali asa ca am riscat si nici macar nu am schimbat acei rezistori de 1.2K sau potentiometrele. 

Cu toate astea, sper sa tina “reparatia” ca deja am cheltuit mai mult timp si bani decat credeam initial.

Multumesc mult tuturor pentru ajutorul pe care mi l-ati oferit!

Editat de vladozaurus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări