gauss Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Vedeti la cel vechi ce problema are ... poate se rezolva ( relativ ) usor , si - l tineti de rezerva sau pentru alte lucrari . Doar sa nu va vina ideea sa le " inseriati "... Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 (editat) 10 hours ago, gauss said: La 50 Hz inductanta e total nesemnificativa . Practic zero . Mai mult decit atit, firele fiind paralele inductanta se anuleaza, exact ca la bobinarea unei rezistente de sarcina neinductiva. A fost aici si aici o discutie interminabila la care am ajuns sa fac si masuratori live da tot n`am reusit sa`i conving pe unii. Editat Noiembrie 12, 2018 de Ion_Bumbu 2 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 13, 2018 Partajează Postat Noiembrie 13, 2018 (editat) Ce sa zic ... de multe ori sa isca polemici , pe diferite teme .Elf are experienta , cu destule subiecte . Nu le mai aduc in discutie ... probabil vor reapare " la vedere " singure . In cazul de fata , cred ca prea multe necunoscute nu sant . Un set de masuratori si ceva proceduri simple ( asta pentru cei care au dubii ... altfel speta se poate rezolva mental , teoretic ) , lamuresc eventualele controverse . Sau nu ... de multe ori ideile sau perceptiile tehnice proprii sant imposibil de " clintit " . Asta este ... , din fericire practica lamureste ( de multe ori ) lucrurile , macar ca efecte si consecinte ... teoria , fiind abstracta , poate capata diferite abordari . Editat Noiembrie 13, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 Domnilor vă cer un sfat ,am un cablu lițat cum pot afla sectiunea ? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 (editat) Ia și măsoară un singur fir cu șublerul sau micrometrul, dacă ai și știi să le folosești. Apoi calculează secțiunea lui (aria cercului = 3,14 x raza la pătrat) și după ce numeri toate firele ce compun acel cablu, înmulțești secțiunea unui singur fir cu numărul total de fire.Astfel afli secțiunea exactă a cablului... De exemplu, ai un cablu ce are diametrul unui singur fir de 0,2mm și are 32 de fire. Atunci împarți 0,2 la 2 ca să afli raza. Deci raza e de 0,1mm. Rezultă că secțiunea unui fir e de 3,14 (pi) x 0,01(0,1 înmulțit cu el) = 0,0314. Înmulțești cu 32 de fire câte am numărat că are cablul și rezultă 0,0314 x 32 = 1,0048 deci rotunjit are 1mm pătrat secțiune. Editat Decembrie 31, 2018 de validae Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 Domnule, simplu de tot, asa cum bati un cui! Iei o lita, o masori si numeri litele! Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 (editat) Masoara sectiunea unei lite si inmulteste-o cu numarul de lite. Simplu! Vad c-am postat toti ,aproximativ, in acelasi timp! Editat Decembrie 31, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Florin berdila Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 Vă mulțumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 31, 2018 Partajează Postat Decembrie 31, 2018 Sau da-i diametrul cu si fara izolatie. Ne uitam prin cataloage si vedem care e cel mai apropiat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum