doru3160 Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) Citat Și tu te prefaci că nu înțelegi! Parca poti sa stii? Si daca stii, poti fi sigur? Editat Noiembrie 9, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
alcon Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 4 hours ago, gauss said: Adevarat ... totusi raman indoieli . Ca a fost trimis prea tarziu , ca infectiile de la noi etc . Probabil vor ( mai ) fi si alte cazuri ... Eu nu cred ca spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia, era perfect steril, de fapt, niciun spital de pe planeta nu poate fi perfect steril. http://miscareaderezistenta.ro/sanatate/infectii-nosocomiale-21239.html Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) Nu zice nimeni ca Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia, era perfect steril. Insa la ei se intampla ceva (normal pentru ei si de neinteles pentru noi): se darama spitalele dupa o anumita perioada (si nu, nu din cauza structurii afectate de cutremure ca acolo nu sunt cutremure!). Si pe la noi cineva a spus ca trebuie sa facem si noi la fel si sa daramam vechile spitale (microbii nu pot fi exterminati si cladirea ramane contaminata) dar cred ca romanii au zis sigur: a baut cam mult dom'le si debiteaza prostii. Daca va uitati pe google maps veti vedea ca orasul Charleroi arata cam naspa ca oras (saracacios) iar "hôpital civil de Charleroi" a fost daramat desi era in centru si s-a construit un alt spital la 2km departare. https://www.rtbf.be/info/regions/hainaut/detail_charleroi-l-hopital-civil-disparait-peu-a-peu?id=9741982 si cum arata noul spital: Pe site-ul Grand Hôpital de Charleroi ( https://www.ghdc.be/) apare informatia: "Un hôpital de nouvelle génération ouvrira ses portes en 2024 " La cum arata orasul Charleroi, ai zice ca noul spital care s-a construit (vezi poza de mai sus) si spitalul care se va deschide in 2024 sunt ca noua in perete (prea noi, prea frumoase). Totusi unii fac din sanatate o prioritate. Revenind la tanarul decedat din Neamt stau si ma intreb: pentru Busu a putut zbura elicopterul smurd dar pentru baiatul asta .... vremea era neprielnica. La fel stau si ma intreb: de ce l-au trambalat atat prin RO pana sa-l trimita in Belgia? https://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/tanarul-ars-din-neamt-care-a-fost-transferat-cu-greu-in-belgia-si-cu-2-bacterii-a-murit.html Quote Doctor Ciprian Isacu, medic chirurgie plastică Charleroi, Belgia: “Nu a fost o intervenţie chirurgicală, îmi asum tot ce spun. Deci intervenţia chirurgicală nu a fost suficientă. Au excizat o parte din pielea arsă, dar nu complet. Nu vreau să dau în colegi, dar sunt cărţi, dacă nu ştii, de acord, ne uităm că şi eu mă uit. A ajuns într-o stare mediocră şi după aceea ne-am ocupat de el.” Editat Noiembrie 9, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 1 hour ago, alcon said: Eu nu cred ca spitalul Grand Hôpital de Charleroi, din Belgia, era perfect steril, de fapt, niciun spital de pe planeta nu poate fi perfect steril. http://miscareaderezistenta.ro/sanatate/infectii-nosocomiale-21239.html Eu cred ca era perfect steril . Ma rog , se face totul sa fie . Numai ca " totul " lor difera de al nostru . Camera ( in care sta un singur bolnav ) e cu suprapresiune , si nu are ferestre . Aerul din interior are climatizare ( si filtre ) proprie , grup sanitar numai pentru bolnav , cu tot ce trebuie pentru igiena . Se sterilizeaza cu gaz , zilnic . In corpul de cateva camere , cu hol comun , se intra prin ecluza , dupa schimbarea hainelor si dus , urmat de imbracarea costumului de unica folosinta . Cu masca , manusi , boneta , combinezon etc . La iesire , se colecteaza si se distruge , printre alte motive sa impiedice vreo tentatie de refolosire . In grupul respectiv intra doar medicul de tura , si cate o asistenta de fiecare camera cu bolnav . Acestia au propriul grup sanitar , cu acelasi regim . Se iau zilnic probe de peste tot ... examinate epidemiologic . Nu sant vizite ... intr - o camera exterioara sant monitoare audio - video . Salile de operatie si investigatii - tratamente , alta daravera ... Si altele ... De unde stiu ? O ruda mai indepartata , tot medic , a avut fata arsa intr - un accident de munca , acum 5 ani , tratata intr - un spital militar din Belgia , langa Bruxelles . Medicii de acolo trateaza (si) raniti din Irak si Afganistan . In fine ... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 In putine cuvinte, cam asta ne caracterizeaza : De unde atatea spitale, si le mai vreti si sterile... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) Eu in locul lui Florin Calinescu ... , m - as abtine . Editat Noiembrie 9, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 Nu e vorba de cine spune ci de ce spune... Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) Adevarat . Dar o spun multi ... , mai cu temei . Si autoritate . Ma tem ca personajul , privit prin prisma propriilor declaratii , are bube in cap . Si nu putine ... Ipocrizie e un termen elegant , pentru asemenea declaratii . Editat Noiembrie 9, 2018 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) Eu cred ca pot sa trec peste asta...daca va fi cazul sa judec cine sau ce este persoana in cauza, va fi alta discutie. N-am putut si nici n-am vrut sa trunchiez textul de imagine, care de altfel nu-mi apartine, dar ma intreb, puteati accepta acel adevar daca in locul acelei mutre era una agreata? Am mai zis, nu ma intereseaza in mod deosebit persoana, nu sunt fan Calinescu, dar textul pare ca spune mai mult decat pot spune multi despre noi ca natie. Sa zicem ca acel text apartinea Papei de la Roma. Se schimba cu ceva esenta celor spuse? Ne pierdem in detalii si ne scapa esentialul...tipic. Editat Noiembrie 9, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 Credeti ca - mi scapa esentialul ? ... Ma rog , daca asa pare ( sau chiar este ) , ma duc sa - l caut ... Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 Mie imi place Calinescu de pe vremea cu Chestiunea zilei. Ce bube are si asta? Drama este ca romanul nu mai are coloana. A se vedea Ungaria. Trist... Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 21, 2018 Partajează Postat Noiembrie 21, 2018 Da, Hexipharma a diluat dezinfectantii, iar Muzeul Institutului Geologic are in gradina mamuti radioactivi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) Cititi direct acolo pe youtube comentariile, unele sunt de la alti studenti sau rezidenti. Editat Noiembrie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate