Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

parca ne plangeam ca ne pleaca medicii

Postări Recomandate

Mdea, Traian B, trist filmul din link-ul pus de tine. Mana aia de la minutul 0:45 ..... 

Nu mai zic ca este trist faptul ca niste arsi ajung sa imbunatateasca imaginea Romaniei!!! - directorul centrului de arsi din Belgia spune ca a fost uimit nu numai de severitatea arsurilor dar si de faptul ca toti pacientii romani vorbesc excelent engleza. Imagine stricata de cine? De VEORICA & CO!!!! 

Cireasa de pe tort este ca spitalul are loc doar pentru 7 pacienti si au fost 8 romani acceptati. Oare medicul roman din Belgia chiar vorbea prostii cand spunea:

Din alea 11 paturi de la Bucureşti, putea fi eliberat unul.

sau stia el ce stia? 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Dupa toate istoriile cu pacienti arsi ... , cred ca au inteles si medicii ca e mai comod sa - i trimita afara pe cei grav afectati . Nu tu infectii intra ... , nu te mai f...e nimeni la cap etc . Nu stiu cat de etic e ... , dar posibilitatea tratarii lor in tara se indeparteaza pe zi ce trece . Inteleg ca e de vina guvernul , partidul , secretarul general etc . Sa speram ca cei care vin in loc sant mai bizuiti ... si au solutii ( asa s - ar banui , nu ?... ) , exceptand greaua mostenire ( perpetua ) , valiza , microdozarea  si alte cele . Sau raman vinovatii curenti pe veci ? ... Vorba din popor ... , omul traieste cu speranta , si moare cu kkt - ul !

Editat de gauss
Link spre comentariu
3 hours ago, Marele Savant said:

Nu ca ar fi foarte important, dar plantarea unui stent este ''operatie''???

Daca nu era un actor ci vecinul meu pensiona, fost sculer matriter, tot asa chemau un medic de acasa?

Bre, tu fluieri in biserica? Daca a zis doamna ministru al sanatatii asta:

"Următoarele 48 de ore sunt critice. Florin Busuioc a fost operat de către un medic primar, cu competenţe în cardiologie. Florin Busuioc are parte de cele mai bune îngrijiri. Este adevărat că șeful se secție nu a răspuns la telefon, dar asta nu înseamnă că cineva nu și-a făcut treaba. A fost contactat șeful de secție, care nu a răspuns, apoi managerul l-a sunat pe următorul, medicul primar Trașcă, care a făcut intervenția", a precizat Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătății a precizat că prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de medici. "Am fost în legătură cu cei din Craiova până aseară târziu. Florin Busuioc nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedura, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie interventională, unde i s-a montat un stent", a mai spus ministrul sănătăţii. 

https://www.realitatea.net/ministrul-sanatatii-precizari-de-ultima-ora-in-cazul-lui-florin-busuioc_2169383.html

Dupa cum vezi doamna ministru a stat in legatura cu cei din Craiova pana seara tarziu, alte probleme nu are tara asta si ministru sanatatii are in atributiuni supravegherea montarii unui stent. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
2 hours ago, adrian_pic said:

Mdea, Traian B, trist filmul din link-ul pus de tine. Mana aia de la minutul 0:45 ..... 

[...]

Da, nu-i de glumit cu asa ceva. Vezi si marturiile Alexandrei Furnea , googaleste un pic de curiozitate sa vezi (inclusiv poze) in ce situatie era spitalul din Ro in care ajunsese, precum si ce povesteste despre ceea ce a avut de suferit.

In general cam toti cei trimisi dincolo dupa ce au stat atunci in spitalele de la noi au ajuns acolo pricopsiti cu mai multi germeni.

1540289302de6c5ae6.jpg&w=800

Mai este si marturia Melaniei Medeleanu care de curand a povestit peste ce atitudine a dat "sus" atunci cand a incercat sa mute un pacient Colectiv in strainatate... totul era deja aranjat -prin eforturi private(!!!)- pentru a fi mutat la AKH in Viena dar s-a lovit de o atitudine cretina a unor angajati ai statului platiti tocmai ca sa aiba grija de ei si de noi toti:

"Eram in biroul Dlui Profesor si-i explicam ca stiu ca Alex e transportabil si ca e vorbit deja la AKH si-l asteapta. Medicii il asteapta, avionul medical e in stand by. Trebuie doar sa semneze foaia pe care i-o pun in fata.

"Mai, Melania, trebuie sa-i intelegi si pe medicii nostri. Adica le-au salvat viata si acu' vin astia din Austria si-si iau toate meritele?"

Cateva ore mai tarziu a ajuns in birou si Banicioiu. Il vazusem dand declaratii de presa potrivit carora avem tot ce ne trebuie. In ciuda tuturor argumentelor si rugamintilor mele a fost de neclintit. Pe Alex si pe zecile de tineri de la Colectiv i-a ucis orgoliul unor oameni care s-au crezut de neatins."

Adica nu i-au permis transferul la AKH ca nu cumva... medicii austrieci sa le ia lor "titlurili"... apoi tanarul respectiv decedand aici in spital...

Desi ii lipsesc 4 degete, lui Tedy Ursuleanu     ii dadusera certificat de handicap doar pentru un an si nu permanent, ceea ce insemna ca anual ar fi trebuit sa treaca prin fata unei comisii de examinare de parca ar fi putut sa-i mai creasca degetele la loc!

Despre faptul ca chiar lucrand in spital poti fi tratat cu fundul...

Inca sunt probleme mari. Acestea nu sunt intotdeauna  probleme de "nu avem bani", "nu ne permitem", "nu avem timp", "nu avem medici", etc., ci de alta natura.

Eu am avut pe cineva (din familie) care dupa o operatie reusita, a decedat din cauza infectiei intraspitalicesti, si am constatat la acea vreme ca situatia era foarte bine cunoscuta in mediul medical dar oficial era bine ascunsa sub pres... Ce am avut a afla atunci mai bine nu zic. Nu vom sti niciodata cate sute sau mii de romani au murit astfel "sanatosi"... si este  foarte interesant faptul ca raportul intocmit dupa Colectiv  si in care erau semnalate problemele grave de acest fel zice-se ca s-ar fi pierdut prin ministerul sanatatii...

=============================================

Teodora Maftei, jurnalista si fotograf arsa si decedata dupa Colectiv, cunoscuta si pentru suferintele ei anterioare prin spitale, descrisese si ea pe blogul sau foarte plastic situatia, pe care a rezumat-o atunci intr-o singura imagine extraordinara

Spital00006.jpg

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Traian B a spus:

... ca sa nu mai zicem de cei arsi in Colectiv, ajunsi si ei dincolo tot cu 'j'de infectii intraspitalicesti, dintre care unii chiar acolo in Belgia

S-au invatat minte, pentru ca trebuie sa colaboreze cu tzara lui "merge si asa", respectiv chiar un ranit de la Colectiv tratat intr-un spital din afara povestea ca ajunsese sa-i fie rusine, deoarece fiind internat si tratat acolo,  statul roman intarzia des cu plata spitalizarii, si asta se intampla atunci cu toate ca era vorba de problema Colectiv ce a fost de mare impact atat emotional sat si social.

Știu că voi primi ceva urări, dar îmi amintesc că mare parte dintre cei afectați de incendiu, se jenau sa plătească cass-ul! Dar, desigur că trebuie să fie solidari!

Link spre comentariu
Acum 42 minute, dan-a2 a spus:

Din pacate  asa este , te duci in spital sa te operezi de o banala  (sa zicem ) apendicita si iei cine stie ce bacterii care i-ti pun viata in pericol  !!

Asta ,, este Romania ''  >> sa-si umfle unii buzunarele :bataie

Cu toate astea, raportul este net in favoarea vieții! Intra zilnic sute de bolnavi pe targă și ies pe picioare și din spitalele românești! Și s-o creadă Chivu că în afară nu se pun diagnostice greșite sau nu sunt infecții. Dar impresia mea dintr-un spital din UK a fost de cinci stele! Profesional nu pot să-mi dau cu părerea, dar sper sa fie OK și asta!

Link spre comentariu
Acum 2 ore, adrian_pic a spus:

Dupa cum vezi doamna ministru a stat in legatura cu cei din Craiova pana seara tarziu, alte probleme nu are tara asta si ministru sanatatii are in atributiuni supravegherea montarii unui stent. 

Pai era in timpul liber, deci a ales sa stea pana tarziu in legatura cu Craiova decat sa se uite la Tv sau sa doarma...care e problema?:rade:

Link spre comentariu
17 hours ago, Marele Savant said:

Știu că voi primi ceva urări, dar îmi amintesc că mare parte dintre cei afectați de incendiu, se jenau sa plătească cass-ul! Dar, desigur că trebuie să fie solidari!

Eu sunt de parere totusi ca a fost vorba de informatii eronate, respectiv ca sa spun direct, dupa parerea mea a fost vorba de manipulari crase. Da, saraca femeie de servici din club avand 5 copii, lucra la negru, insa nu as putea spune este vina ei ca nu ar fi platit ea  cass-ul... Cat despre ceilalti, nu cred ca e cazul, vreo 3 decedati si 7 raniti au fost numai de la Oracle... nici vorba de vreo "jena".  Dealtfel, s-au manifestat atunci fel si fel de zvoneri, manipulatori si raspandaci, imi amintesc ca incepuse cu faptul ca in Colectiv ar fost numai drogati si boschetari, apoi evidenta realitatii contrazicand fara putinta de tagada aceste manevre, zvonerii si raspandacii s-au intors cu 180 de grade, ca vezi doamne ar fi fost acolo numai copii "de lume buna" si doar d'aia se face caz... plus faimoasele "informatii" despre asa zisi "satanisti" cantand un cantec despre moarte si inchinandu-se necuratului, ca apoi cei ce au habar de limba engleza sa constate nu numai ca era vorba de fapt de cu totul altceva, ci ca mesajul era cu tenta sociala actuala...  adica s-au manifestat din greu manevrele politico-sociale si simptomele psihiatrice tipic romanesti...

Problema semnalata mai sus era aceea ca statul roman avea -asa cum avem toti- termene de plata dar pe care el nu se sinchisea a le respecta, de parca ar fi fost optionale. Stii cum este: cand e de luat ia simplu si repede de la toti, dar cad e de dat... "stai sa vedem"... vezi si cazul unei faimoase taxe auto, usor incasata dar foaaaarte greu de returnat (cat despre returnarile de TVA... nu mai zic!).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări