Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TELETECHmodel:LED24127HDR

mariantoader82

Postări Recomandate

Acum 12 minute, mariantoader82 a spus:

Tensiunea de 2,4v e decit pe un singur pin al stabilizatorului pe celalat nu e nimic cum am aratat in poza de mai sus.

:nebunrau: OFF firar mama iei de electronica in pinul incercuit de mine ce tensiune este?

TCON_BOARD_TV_LED_TOSHIBA_24P2301VJ_V236BJ1_XC01.jpg.99acaa09b360f4e3294e50556f073282.jpg

Pinul din mijloc este masa (GND) pe acest pin nu este tensiune

decit minus

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Pai tocmai de asta nu ai tensiune de iesire de 3,3v , pe intrare ar trebui sa ai cam 6v , pune o rezistenta de 50 omi si tot scazi rezistenta pina obtii tensiunea de 3,3v pe iesire

Link spre comentariu

Si daca nu ma insel stabul. de la E1 nu merge ca acest stab. are iesirea exact pe pinul din mijloc , dar la care acest T-Con are pe pinul din mijloc e masa

Editat de Florinel TV
Link spre comentariu

Eu dupa cum vad din poza CP50 nu este nimic acolo ci la CP47 este un cond smd , in pinul de in trebuie sa fie cel putin 6v , si spune ca nu este nici o tensiune pe nici un pin in afara de pinul out 2,4v , dar acum ma intreb si eu de unde tensiunea de 2,4v pe iesire daca pe intrare este 0v :nebunrau:

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Florinel TV a spus:

:nebunrau: OFF firar mama iei de electronica in pinul incercuit de mine ce tensiune este?

TCON_BOARD_TV_LED_TOSHIBA_24P2301VJ_V236BJ1_XC01.jpg.99acaa09b360f4e3294e50556f073282.jpg

Pinul din mijloc este masa (GND) pe acest pin nu este tensiune

decit minus

La pinul incercuit cu rosu e iesirea stabilizatorului care are supra consum deoarece am mai pus un alt stabilizator si sa ambalat termic .

Condensatorul e in regula ,probabil alimenteaza un circuit integrat cu probleme.

EDS-912.pdf

Pe  stabilizator scrie 912t65  si conform schemei pini sunt unde e 2,4v e intrarea si pinul incercuit cu rosu e iesirea .

Editat de mariantoader82
Link spre comentariu

Atata tevatura pentru un amarat de regulator. "MAREANE" deseneaza integratul, scrie unde crezi tu ca este intrarea, masa si iesirea, precum si tensiunile pa care le gasesti. Luam de buna ca este 912t65 (alte modele au pinii dispusi diferit). Macar sa intelegem ceva.

Link spre comentariu

Eu oricum nu mai inteleg nimic , dar colegu este un om deosebit sincer si bun si merita ajutat dar in cazul de fata daca nu da mai multe detalii nu pot sal ajut , nustiu ce este acolo pe placa ca din poze nu prea inteleg mare lucru unde este intrarea si unde este iesirea , aceste stabilizatoare au si functia de inversare

Link spre comentariu

Neata. Dupa desenul pe care l-ai facut intrarea si iesirea corespund cu datasheetul integratului pe care zici ca-l ai. Pinul de jos este intrarea. Daca punctul de masura pe care scrie V33V1 corespunde cu pinul de intrare acolo trebuie sa fie 3,3v. Dezlipeste integratul si vezi daca gaseste cei 3,3v. Apoi treci mai departe. Daca nu sunt, vezi de ce nu sunt. Daca sunt, este ok. Cu integratul scos masoara pe iesire, fata de masa, ce rezistenta gasesti. Daca este scurt sau aproape scurt acolo este problema.Daca ai noroc este un condensator de filtraj smd. Daca este ok, cu integratul scos poti lipi, pe pinul de sus, pe iesire, o sursa de tensiune externa. Acum se pune problema ce tensiune. Eu cred ca 1,2v. Daca apare imaginea este defect integratul sursa. Daca nu, eu zic sa cumperi alt t-con. Succes. Mai clar de atat eu nu stiu cum sa explic.

Link spre comentariu

Foarte frumos raspuns!

Cu integratul scos pe intrare tensiune e 2,8v in loc de 3,3v de ce ?,nu stiu!!!

Am alimentat din sursa externa cu 1,5v  ,nu a aparut imagine ,rezistenta mica nu e .

Inlocuit t - con nu se poate pentru ca e lipit cu pamblici ,personal eu nu am cum sa-l inlocui.

Multumesc mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări