Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

14 hours ago, AdR!@N said:

Procesoarele AMD nu prea exceleaza la procesoare de laptop.

S-a mai schimbat situatia de cand au scos procesoarele alea Ryzen, nu cred ca mai putem compara procesoarele alea vechi cu astea noi.

Asta pare interesant la banii aia https://altex.ro/laptop-lenovo-ideapad-530s-14arr-amd-ryzen-5-2500u-pana-la-3-6ghz-14-full-hd-8gb-ssd-256gb-amd-radeon-vega-8-free-dos/cpd/TPC81H10031RM/

Link spre comentariu

Nu stiam de Ryzen, in specificatii sta foarte bine, pretul ok....probabil ca le e greu sa se faca remarcati de cand cu generatiile intel core i. 

in alta ordine de idei...in 2019 intel o sa scoata o generatie noua cu tehnologie 10nm, cica o sa fie o crestere foarte mare de performante.

Link spre comentariu
1 hour ago, AdR!@N said:

in 2019 intel o sa scoata o generatie noua cu tehnologie 10nm, cica o sa fie o crestere foarte mare de performante.

Da, dar AMD au inceput sa faca deja pe 7nm, la categoria asta i-au depasit pe cei de la intel.

Intr-adevar e mai greu putin e ajuns din urma pe cei de la intel, dar in timp se va vedea ca si  AMD au inceput sa faca procesoare bune.

Link spre comentariu

Eu, intrucat nu am nevoie de ultimul racnet de procesor sau computer in general, pentru ca nu fac editare video si nici jocuri nu am instalate, nu am mai cumparat un laptop nou din 2007.

Este adevarat ca la serviciu am computer, deci o mare parte a timpului il folosesc pe acela.

Acasa am 2 computere asamblate de mine si acum 2 laptopuri second-hand pe care le-am  achizitionat la pretul de 230€ un Dell e5420 si 160€ un Lenovo X230.

Aceste computere le-am cumparat pe ebay de la firme din Germania, va pot da si numele daca va intereseaza. In Germania si nu numai, exista practica pentru firme de a nu cumpara laptopuri, ci de a le inchiria, asta inseamna ca daca la fiecare 2-4 ani inlocuiesc computerele, asa cum se inlocuiesc si automobilele cu modelul nou, etc. Asta face sa fie disponibile computere inca in stare buna, unele dintre ele sunt nefolosite ! Exista firme care comercializeaza computerele uzate sau stocurile ne-folosite, ne-inchiriate.

Dell-ul nu avea nici o zgarietura si nici o urma de folosire. Dupa scurt timp, cand am inceput sa il folosesc eu, se putea vedea track-pad-ul mai lucios in centru si chiar unele taste. Mici zgarieturi au inceput sa apara de la intrudus-scos din geanta, desi eu in general am grija de lucruri.

Lenovo avea capacul un pic "frecat", ca si cum ar fi fost pus deasupra un alt computer sau obiect, in rest era neatins !

Trebuie totusi sa precizez ca acestea sunt computere din gama medie (i5, 4G Ram, 250 sau 500G HDD) dar sunt bine construite, au tastatura iluminata, etc.

Eu am inlocuit tastatura germana la Dell cu una engleza, la Lenovo am schimbat doar capacele a 2 taste (Z si Y) si l-am lasat asa.

Am inlocuit HDD cu SSD de la Samsung si am pus 8G de memorie in loc de 4, deci cateva cheltuieli suplimentare au fost, dar nu erau obligatorii.

Va recomand sa cautati pe internet aceste firme care vand computere si sa alegeti unul care sa aiba grad de uzura A sau A+ si nu veti regreta. Cu o cheltuiala de 150-250€ puteti cumpara un computer din generatia precedenta, uzat foarte putin sau chiar nefolosit.

Editat de one
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări