Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Va salut domnilor.in sfarsit am reusit sa strang imensa suma de 40000 lei,asta fara sa stie nevasta ca altfel era scandal maxim,nu mai spun de parinti ei care nu ma sufera,am si eu o dorinta care fierbe in mine de vreo 3-4-ani si anume sa-mi cumpar un laptop,va rog foarte frumos si fara mistouri sa-mi recomandati si mie un laptop pe cata il aveti dstra,stiu al naiba ca nu tine decat doi ani,doar atat macar la bani acestia 1500- 4000 lei,va multumesc anticipat si promit ca am sa pun poze cu ce am achizitionat,cine crede ca daca se insoara este un om inplinit se insala,ba din contra se vede liber de parinti si atunci sa vezi nene cheltuiala pe pasiuni,nu glumesc.

Link spre comentariu

Salut! 

Eu personal iti recomand un Dell din gama Latitude. Specificatii de urmarit:

- procesorul din familie cat mai recenta (intel de preferat, dar este o preferinta personala) 

- placa video dedicata (nvidia de preferat dar este o preferinta personala) 

- SSD sa aiba in loc de HDD, stiu e mult mai putin spatiu dar credema ca merita un SSD

- nu te mai axa sa ai Dvd ca e doar o pierdere de spatiu inutil, eventual cauta sa vazi daca poti adauga un al 2 lea HDD pe care sa iti poti face upgrade pe viitor si sa stochezi datele. 

- rezolutie 1920 x 1080

- display de 15,6 inchi ( iarasi e preferinta personala), dar daca doresti cred ca poti gasi si de 14 inchi. 

Eu am avut Latitude D630 si inca e funtional dupa 10 ani. La lucru am Latitude E5550, E5580 si E5590, si sunt in companie laptopurile astea de 2 ani cu SSD, fara a crea probleme... Desigur eu doar de 6 luni sunt la job dar si asa nu au existat! 

Modele Latitude sunt din gama business, si sunt ceva mai solid construite, dar si ca aspect sunt mai simpliste, mai subtiri, si ai si optiuni pentru docking station la ele, ceea ce face mult daca vrei sa lucrezi pe mai multe monitoare sau sa transformi laptopul intr-o statie de lucru. (totusi nu recomand pentru gaming sa fie transformat in statie de lucru) 

Cred ca poti gasi linistit in banii astia ceva ce refurbished sau second, dar nou cred ca mai ai nevoie de ceva banisori. 

Spor la cumparaturi! 

Link spre comentariu

La bugetul respectiv ... se pot lua doua DELL - uri bune , si mai ramane cash si pentru alte cele ... eventual tot in sprijinul laptop - urilor . Hard extern , rami , stick - uri , ceva card mai marisor , vreo baterie etc . Deci ... doua DELL - uri second , eu am E5420 , E5430 , E6420 etc . ... mai multe modele . Licenta WIN7 Professional la toate  . La 1.500 RON , cu un pic de rabdare si staruinta , se pot gasi cu echipari bune ... I5 , chiar daca este generatie mai veche , poate chiar I7 ,  doua placi video , modul pentru SIM , wireless performant , cititor de amprenta , cititor de card contactless , SSD 240 etc . Unitatea optica e amovibila ... eu am si caddy - uri cu hard  , se schimba in 15 sec . ... fara shutdown sau reboot . Si cele mai mici ( 14 inch ) au display 1600X900 , tastatura iluminata rezistenta la lichide , HDMI , eSATA , unele USB 3.0 ( la 5430 ) , cititor SD card la toate , extensie express card , unde se poate pune o placa de sunet M - Audio performanta etc .  Carcasa metalica , doua arata ca noi ... au avut 500 de ore de functionare . Am gasit la 50 RON bucata docking station ( pe buna dreptate mentionate in postarea de mai sus ) , cu toate interfetele mecesare ... inclusiv seriala si paralel native , am nevoie la diferite chestii . Ma rog , poate apare o constrangere psihologica fata de un produs second ... personal prefer un laptop corporate care a functionat doi - trei ani pe birou , 8 ore pe zi , de obicei se " schimba " pana in doi ani , fata de plasticurile de astazi . Suportul pe site - ul producatorului ( DELL ) e total , se poate face o reinstalare automata cu tot ce trebuie , exista un utilitar care identifica laptop - ul si - l " reconstituie " cu tot ce a plecat din fabrica ... drivere etc . Asta daca nu mai exista partitia de recovery , sau DVD - ul DELL Resources .  Parere personala , nu e nici macar indemn ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
13 hours ago, Giorgi tv said:

...  in sfarsit am reusit sa strang imensa suma de 40000 lei,asta fara sa stie nevasta ...

daca  ai  reusit ,  cu  gramatica  de  nivel  epsilon    si  cu  electronica   tot  cam  pe-acolo   pe  care  le  posezi  ,  sa  stringi  realmente  exact  suma  din  citatul  de  mai  sus ,   atunci  te  rog  frumos  sa-mi  dai  voie  sa-ti  string  miinile  ...  cordial  si  calduros  ,  la  usa .  daca  numarul  de  zero-uri   din  acelasi  citat  este  mai  mare  cu  unul ,  sau  chiar  doua ,  asa  cum  ar  fi   absolut  firesc  si  natural   pentru  un  roman  oarecare  ,  atunci  ... bine-ai  venit  in  rindul  oamenilor  normali ...:rzb

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

Cred că de fapt e vorba de 4000 Lei.E un zero în plus acolo. Ca să strângă colegul așa sumă (40000 Lei) ,,pe șestache,, trebuia să fi fost minim vreun procuror sau judecător, lucru imposibil, ținând cont de nivelul exprimării actuale...

Am un laptop Acer Aspire cu procesor I3 de aproape cinci ani și încă funcționează bine, mai ales că l-am ,,upgradat,, recent cu un  SSD. Acum se mișcă mult mai rapid și sper să mă mai țină ceva timp.A costat atunci 1600 Lei de ,,Black Friday,, fiind redus de la vreo 1800 Lei.Acum poți cumpăra așa ceva tot pe la aceeași sumă, sau ceva mai bun cu maxim 2000...

Editat de validae
Am scris din greșeală HDD tip SSD....chestii diferite constructiv
Link spre comentariu

De la mine a primit . Adica o sugestie de achizitie laptop . Nu stiu cat de reusita sau folositoare , m - am straduit sa argumentez . Colegul cu flota nu s - a intrebuintat ...  a pus doar un link . Altii au postat off - topic . In polemici nu intru , fiecare si le stie pe ale lui . Personal nu folosesc procesare ( ce o fi aia ... ) sau gaming . Am vaga senzatie ca nici initiatorul topicului ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

La laptop nu recomand sub nici o forma SSHD, au talentul sa le crape cei 8MB de SSD si nu mai poate fi accesata in veci vreo partitie a HDD-ului, toate datele stocate pe platane sunt pierdute iremediabil. In schimb, la SSHD-urile de 3,5", pentru sisteme desktop, nu am constatat pana in prezent fenomenul, se pare ca miniaturizarea are un pret....la cele de 2,5".

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări