Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare boxe Aiwa

zvonacfirst

Postări Recomandate

On 1/1/2019 at 11:00 PM, zvonacfirst said:

Este posibil sa pun, daca va fi cazul, un montaj simplu cu un LM317 ca sa cobor tensiunea de alimentare a modulului de protectie la 15V, alimentatorul furnizand in jur de 19V.

Schema.jpg.3ca9dffabf8c88317195a2573085532e.jpg

Poti folosi modulele de protectie din schema in felul urmator: firele negre din amplif merg direct la boxe, iar firele rosii merg prin modulul de protectie asa cum apare in schema. Ca sa decuplezi boxele e suficient sa intrerupi un fir.

Scaderea tensiunii se poate face si cu un 7815 (7812) sau chiar un 7805 pacalit cu un zenner de 7-10V.

Daca vrei sa faci montajul din ultimul post foloseste un singur zenner cu tensiunea insumata (catva volti in plus sau in minus nu sunt o problema).

Link spre comentariu

Revin cu niste rezultate... nu prea bune.

1. cu R14 = 100k nu se intampla nimic iar tensiunea la borna bobinei este zero.

2. daca pun R14 = 68k tensiunea la bornele bobinei este de 11.7V dar releele cupleaza instantaneu, nu exista intarzierea. A ramas cea de 68K.

3. cu C14 = 47uF practic nu exista intarziere. Am incercat si cu 100uF, 200uF si se comporta la fel, nu sesizez vreo intarziere.

4. cu C14 = 4700uF obtin o intarziere de cca 1.5 secunde :scarpin

5. Am facut o baterie din condensatoarele cu capacitatile cele mai mari pe care la aveam prin cutie, punand in paralel unul de 4700uF si unul de 3300uF. Am obtinut o intarziere de 2 sec sau poate mai mult, ceea ce ar fi ok dar ce ma fac cu ditamai porcul de condensator in montajul meu? :26

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Este PL3V3 și este conectată la bază, pinul din stânga cum se vede BD139 în poza, pe rândul 29.

Editat de zvonacfirst
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări