zvonacfirst Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) OK. As renunt la partea de protectie care vad ca aduce complicatii prea mari. Ma concentrez efectiv pe intarzierea semnalului in boxe pentru eliminarea acelui pocnet. Sunt limitat de dimensiunile montajului care as vrea: - sa incapa in aceeasi cutie cu modulul de amplificare unde nu mai am foarte mult loc - sa pot utiliza aceeasi sursa (alimentator de laptop Dell care scoate un pic peste 19V) Ca urmare va supun atentiei o alta schema care mie mi se pare suficient de simpla pentru a nu-mi crea dificultati la montare si are si componente putine. Multe dintre ele le am prin cutia cu maimute, imi lipseste doar TIP122 si zenerul de 3.3V. Am o multime de zenere dar nu de 3.3V. Tot in cutie am doua relee H2AK012T si 4 relee RAS-1215, toate de 12V, care cred ca se preteaza. Potentiometrul R3 regleaza timpul de intarziere si cred ca as putea pune un semireglabil in locul lui. Schema avea initial un singur releu, am mai adaugat eu unul. Ce parere aveti? Editat Ianuarie 2, 2019 de zvonacfirst Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Eu am o parere din ce in ce mai nefavorabila, ca sa nu zic proasta. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 OK. Imi cer scuze daca am deranjat desi mi-ar fi de folos sa inteleg de ce ai aceasta parere proasta. Mai sunt si dintr-astia ca mine pe forumuri.care scriu prostii nu pentru ca sunt ei prosti ci datorita ignorantei. Daca este vorba despre schema postata... si o fi asta cea mai mare gogomanie postata pe acest forum, rog adminul sa stearga postarea respectiva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Ai cerut o parere, nu vad de ce ar trebui sa te scuzi. Orice postare din care se poate invata ceva este o postare buna. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) @zvonacfirst, schema ta are sa conecteze instantaneu releele. Tranzistorul are "rolul" sa scurcircuiteze sursa de 12V? Ca sa scapi de 317, poti folosi o rezistenta de 150-180ohmi la 1-2W (pentru H2A) si 220-240ohmi la 1-2W (pentru RAS). Are sa asigure o cadere de 6-7V din 19V in sarcina (releu conectat). Editat Ianuarie 2, 2019 de Thunderer Adaugat clarificari relee. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 E clar ca schema e gresita , poate un coleg binevoitor o modifica si o pune pe forum. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) Din 19V faci un filtru RC din 1M + 1uF (cam 2 secunde). Ceva ca asta, dar calculata cu ce ai tu pe acasa: Aici ai calculatorul online pentru RC: http://sim.okawa-denshi.jp/en/CRtool.php Editat Ianuarie 2, 2019 de Thunderer Corectat link-uri. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Nu ai nevoie de cine stie ce TIPxxx ca sa comanzi 2 relee de 30-40mA (60-80mA in total in paralel). Poti pune si BCxxx. Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Ianuarie 2, 2019 Autor Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Tranzistorul are "rolul" sa scurcircuiteze sursa de 12V? Am descoperit eroarea si am corectat-o. Multumesc. De super ajutor postarea. Din 19V faci un filtru RC din 1M + 1uF (cam 2 secunde). Aici m-ai pierdut. Ar fi super sa pot simplifica montajul. Iti ia mult timp sa faci o schita? Multumesc. Nu ai nevoie de cine stie ce TIPxxx ca sa comanzi 2 relee de 30-40mA (60-80mA in total in paralel). Poti pune si BCxxx. Am verificat ce am prin cutie. BC nu am dar am gasit urmatoarele: BD136, BD139, BD138, BD238, 2N2904, T1N2, T6N5P, TB6N5. Habar nu am daca pot fi utilizate. Referitor la dioda 1N4728A, am gasit DZ3V6 SI PL3V3. Le pot folosi? Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Tot gresita e schema 1 releele cupleaza permanent 2 tranzistorul pune alimentarea in scurt cand este deschis Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 (editat) nu poti sa intorci diodele alea ? ultimul nod de pe bara de minus elimina-l. Editat Ianuarie 2, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Acum D2 pune aia 12V in scurt. @modoran, derutati colegul deja derutat. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Și tranzistorul poți sa îl scoți de acolo pt că-i degeaba. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 @zvonacfirst, schita e deja in postarea cu schema colorata. Explicatii in link-ul de calcul RC. Suntem pe un forum unde experimentam, invatam, etc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 2, 2019 Partajează Postat Ianuarie 2, 2019 Cum adica "Acum" ca punea mereu 12V in scurt ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum