bogdan546 Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 19 minutes ago, sesebe said: As vrea sa vad și eu o persoana fizica care sa schimbe în garanție un aparat de genul celui în discutie. Spre surprinderea multora sa stiti ca se poate, chiar daca este achizitionat din SUA . Pur si simplu se ia legatura cu magazinul respectiv si esti invatat cum sa il expediezi inapoi sau trimis la distribuitorul local autorizat chiar daca nu este achizitionat de la ei. Deci persoanele fizice nu au ceva in minus cand achizitioneaza produse din exterior de la distribuitori autorizati, ba chiar au avantajul pretului. Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 14, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Gata ! L-am comandat si eu pe domnul siglent 1202x-e + geanta de la siglent de 109 euro. Sper ca nu mai am alte taxe de platit! Am achitat 542 euro. M-au taxat cu 21% nu stiu de ce ... si am ajuns la 542 . Uitati factura! Sper sa fi facut o alegere buna ! Si sa ma descurc cu el :-) ! Sa vedem cand vine cum e ! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 14, 2018 Partajează Postat Noiembrie 14, 2018 Acum 2 ore, bogdan546 a spus: Spre surprinderea multora sa stiti ca se poate, chiar daca este achizitionat din SUA . Pur si simplu se ia legatura cu magazinul respectiv si esti invatat cum sa il expediezi inapoi sau trimis la distribuitorul local autorizat chiar daca nu este achizitionat de la ei. Deci persoanele fizice nu au ceva in minus cand achizitioneaza produse din exterior de la distribuitori autorizati, ba chiar au avantajul pretului. Nu la asta m-am referit. Nu cred ca s-a inteles ce vroiam eu sa spun dar nu mai conteaza. Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 15, 2018 Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Pai desigur ca vanzatorul persoana fizica se va umple de bucurie sa inapoieze el la fabricant aparatul intors de la client. Dar nu se stie, sunt si printre vanzatori persoane fizice dintre cei care se intereseaza si de bucuria clientului. @valentin78ro, sa ne spui daca-i suficient de rapid pentru tine. Sa-l stapanesti sanatos! Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 15, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2018 Acum 3 ore, Thunderer2018 a spus: Pai desigur ca vanzatorul persoana fizica se va umple de bucurie sa inapoieze el la fabricant aparatul intors de la client. Dar nu se stie, sunt si printre vanzatori persoane fizice dintre cei care se intereseaza si de bucuria clientului. @valentin78ro, sa ne spui daca-i suficient de rapid pentru tine. Sa-l stapanesti sanatos! Da. Multumesc! Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 22, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 A venit ! La prima vedere merge excelent ! A venit insotit de 2 sonde la 200 MHZ 1X-10x , si cu certificat de calibrare cu semnaturi si stampile in original, in care mi se si expune aparatura cu care s-a facut calibrarea. L-am luat de la Siglent .eu. din Olanda mi-a venit. Oare erau calibrate si pe e-bay? Acum sa vad daca reusesc sa il fac sa ma ajute :-)! Ma sperie lumea cu traful de separatie. Am sa iau unul imediat . De cati watti sa fie? Pe placa unei masini de spalat , pot masura fara acest traf? Am o placa care merge si cand ii vine se opreste ca si cum nu ar fi in priza . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Sa-l stapanesti sanatos , si sa - ti fie de ajutor pe termen nelimitat . Daca ai decis pentru transformator de separare , un minim ar fi unul cu puterea disponibila egala cu a osciloscopului . Altfel , probabil vei gasi ( sau opta ) pentru ceva chinezesc ... asiaticii sant cam laudarosi , deci ceva cu puterea ( declarata ) dubla ar fi acoperitor , zic eu . Oricum , mai mare inseamna mai bun . Poate in viitor vei aborda alimentarea montajului la care lucrezi prin transformator de separare ... multi folosesc acest procedeu , caz in care o putere corelata cu ce testezi se impune . Deci , doua optiuni . Eu as debuta cu prima ... numai osciloscopul alimentat prin transformator de separare , mai mic , mai comod , mai ieftin . In fine , poate prezinti pentru ce ai optat , inainte de achizitie ... sa ne putem da cu parerea . Oricum , spor ! ... acum scula exista , asteapta doar utilizarea ... 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 (editat) Felicitări, să-l stăpânești sănătos! In principiu orice AMC trebuie sa fie calibrat la cumpărarea de nou dar dacă nu primești și certificat de calibrare (la cele de pe net nu prea primești) nu știi cit de bine s-a realizat acea calibrare existind și riscul ca să nu fie bine calibrat. Legat de transformatorul de separare eu recomand întotdeauna alimentarea aparatului testat din transformator și osciloscopului direct în priza impamintata. Din doua motive: electrosecuritate - masa osciloscopului va avea întotdeauna potențialul zero=impamintarea și nu te curentezi și, din motive de reducere a zgomotului captat de osciloscop care este mai mic dacă osciloscopul este impamintat. Eu personal folosesc un transformator de separare făcut la Petra Iași după specificațiile mele (are și ieșire de 110V de exemplu) făcut pe miez de 350W dar catalogat de ei la numai 250W-300W. Este perfect acoperitor pt alimentarea osciloscopului meu dar eu alimentez cu el aparatele testate. Am alimentat cu el inclusiv invertor de sudura, fără probleme pina la generare arc cind după citeva secunde a declanșat siguranța rapida de 2A cat B ("standard" se folosește cat C prin tablourile de siguranțe - mai lente) aflata în primarul trafului. În cutia trafului mi-am pus și o "talpa" de fier de călcat de 1500W pe care o pot în seria cu ieșirea trafului cu un comutator pt a limita curentul maxim tras de montajul sub test în caz ca totuși mai am defectiuni pe care nu le-am eliminat înaintea primei alimentari. Deci pt mine puterea trafului de 250W-350W este suficienta pt mai orice test. Editat Noiembrie 22, 2018 de sesebe 3 Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 La 15.11.2018 la 0:54, valentin78ro a spus: Gata ! L-am comandat si eu pe domnul siglent 1202x-e + geanta de la siglent de 109 euro. Sper ca nu mai am alte taxe de platit! Am achitat 542 euro. M-au taxat cu 21% nu stiu de ce ... si am ajuns la 542 . Uitati factura! Sper sa fi facut o alegere buna ! Si sa ma descurc cu el :-) ! Sa vedem cand vine cum e ! In Olanda TVA-ul este 21%, de aia ti-au luat atat. La noi plateai doar 19%, dar probabil per total ieseai mai scump cu adaosul magazinelor de pe la noi: https://www.expatax.nl/vat Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 In perioada " de service" a activitatii mele foloseam 2 trafo de separare de 500W, unul eu celalalt colegul, aduse de patron din Germania, chiar nemtesti, era prin `92, invazia asiatica inca nu aparuse, separatoare din care alimentam echipamentul de reparat. Ne simteam mult mai sonfortabil sa stim ca faza nu poate fi atinsa in nici un fel. Dupa ce am plecat din service activitatea de depanare s`a redus considerabil da nu am reusit sa o evit. Bineinteles ca nu mai aveam un separator dar am rezolvat lucrarea romaneste cu 2 trafuri de 24Vac de vreo 300-400VA puse cap in cap pe 24Vac, urit, mare dar mergea bine la surse mici. @valentin78ro, sa`l folosesti sanatos si fara probleme! 1 Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Puterea trafului de separare trebuie sa fie cat puterea maxima ceruta de echipamentul depanat. La masini de spalat merge si unul de 50VA. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Iar apar taberele cu traful la osc sau sarcina. Sa spuna clar un inginer care este diferenta intre cele 2 solutii. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 (editat) Personal am scapat de aceasta dilema . Folosesc numai osciloscoape separate galvanic , cu alimentare autonoma ( baterii ) . Am scris mai inainte in topic . Daca nu e destul ... am si sonda de curent AC-DC , si sonda diferentiala de tensiune . Mai ramane montajul la care se lucreaza . Daca exista transformator de separare adecvat , e bine sa se foloseasca . Niciodata o masura de siguranta nu e " prea mult " . Din pacate , personal nu prea ma bucur de asemenea facilitate . Lucrez la utilaje trifazate , la beneficiar , si au puteri de ordinul kilovatilor , unele cu 2 cifre , si cu racordare fixa , fara stecher . Doar ON - OFF local , si sigurantele din tablou . La atelier , am separator ( traf ) monofazat , cam de 1 kW . Recunosc , mai sare randul ... la aparate pe care le cunosc bine , doar proba cu bec inseriat , masuratori ... apoi live . Nu prea am " busit " ... 1-2 pe an . In sarcina , oricum n - ar fi scapat cu separatorul . In fine ... judeca fiecare si foloseste metodele care - l inspira , si pentru care are dotare . P.S. - la unele aparate , osciloscop plus traf de izolare ( pentru el ) , conectarea sondei influenteaza regimul de functionare ... la masurarea in portile tranzistorilor de forta ... si in alte puncte . Cu osciloscop autonom , nu se intampla . Nu e descoperirea mea , au facut - o altii inainte . De unde si mentiunea explicita in manualele de service , osciloscop alimentat din baterii , sau sonda diferentiala . Din pacate , au un pret ... pentru cine nu traieste din asemenea reparatii e ( posibil ) prea scump . Editat Noiembrie 22, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Si ministrii, cand sunt prea aglomerate soselele, folosesc elicopterul. Aici problema este clara, inginerii nu au nevoie de sfaturi. Forumul este sursa de inspiratie/ ajutor pt persoane cu pregatire modesta sau medie in domeniul tehnic. Si care nu lucreaza cu trifazat sau kilowati. Cand ajung acolo primesc o instruire specifica, cu semnaturi, responsabilitati. Ei pun o intrebare simpla, pertinenta: cum ma pot proteja cand lucrez direct pe retea cum este cazul cel mai frecvent la sursele in comutatie? Sa le raspundem ca regina aceea, daca nu au paine de ce nu mananca cozonac? Raspunsul unui inginer trebuie sa fie clar, la obiect pt un "pusti" de 18-25 ani care a primit cadou un osc si vrea sa treaca la un nivel superior in meserie. Oscul are impamantare si asa trebuie folosit, nu cred ca vreodata protectia muncii de oriunde ar accepta sa fie scoasa in utilizarea curenta de catre un muncitor. Ca un inginer in caz de forta majora scoate impamantarea el are acoperirea pregatirii superioare care ii permite sa cunoasca toate implicatiile operatiunii. Am pus de curand simularea cu potentialul punctului de "masa" al tensiunii rezultate dupa redresarea retelei dar Valentin nu a avut nicio reactie. De fapt toti vor sfaturi simple, ceva fara dureri de cap, cum treci la scheme sau elemente de teorie i-ai pierdut. Cu simularea aceasta se intelege ce se intampla cand scoti impamantarea oscului si in timpul testelor ai nevoie sa pui masa sondei la masa iesire sau la masa retea. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 (editat) Ca fapt divers , am vazut ( in strainatate ) ca majoritatea lucrau cu osciloscoape normale ( intr - un atelier erau vreo 10 TEK 210 ) cu impamantarea anulata ... si la cablul de alimentare , si de la mufa in care intra . Erau toti ingineri ... si buni , era atelierul de proiectare la o firma mare de echipamente industriale , inclusiv sudura . I - am intrebat , si in afara de surasuri palide n - am obtinut nimic , erau iritati ca intreb . in fine ... P.S. - pentru amatori , incepatori , profesionisti , aflati la inceput sau avansati , ar trebui respectate toate prescriptiile . Asta presupunand ca se cunosc si sant intelese . Nu numai din motive de electrosecuritate , ci si pentru acuratetea masurarii ... am scris ca poate fi afectata . Se poate demonstra cu creionul pe hartie , si trafurile izolatoare ( unele ) au limitarile lor . Recomandate sant cele cu ecran electrostatic ( cel mai bun cu banda de CU , nu bobinaj ) intre primar si secundar , conectat impreuna cu miezul la impamantare . In fine ... mi - aduc aminte de discutii de pe forum , legate de multimetre , sigurantele din ele etc . In afara de bascalie , doar 3 useri ( de la noi ) , si unul din strainatate au sustinut ce scrie in documentatie privind clasele de protectie etc . Restul ... Ma rog , fiecare face cum crede ... saptamana trecuta am vazut ( mai exact am aflat , il cunosteam ... ) un electrician care a pierdut vederea la un ochi , si la celalalt mai are 30 % ... lucra in tablou si a bubuit o petarda de DT ... lucru imposibil dupa cum s - a demonstrat pe forum . In fine ... Editat Noiembrie 22, 2018 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum