bogdan546 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acesta chiar este jucarie . daca vreti ceva portabil eu zic ca micsigul este cel mai bun la pret/calitate Link spre comentariu
t-daniel Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Siglent e la reducere si la Batronix. De doua saptamani stau cu ochii pe el da nu ma hotarasc. Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 4 minute, bogdan546 a spus: Acesta chiar este jucarie . daca vreti ceva portabil eu zic ca micsigul este cel mai bun la pret/calitate A, tableta .da. dar asta desktop la o nevoie, zic. De ce nu ar functiona pe un invertor? Si alta intrebare e daca sa aleg un model cu generator de functii , sau nu e asa util acest generator pentru entry level asa ...(ma scuzati daca sunt deplasate intrebarile) Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 10 minute, t-daniel a spus: Siglent e la reducere si la Batronix. De doua saptamani stau cu ochii pe el da nu ma hotarasc. Si eu dupa ce ma hotarasc la model il urmaresc un pic. Aria s-a restrans acum. M-au ajutat colegii de forum sa deschid ochii . Numai jucarii de 2 lei imi sareau in ochi acum cateva zile. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) La invertor da, dar nu la surse in comutatie care sunt alimentate de la reteaua de 230v . Generatorul de functii este util daca testati amplificatoare audio , diverse realizari practice, in depanare etc. Daca electronica este mai mult un hobby , generatorul de functii este folosit foarte rar Vedeti ca am scris in pagina precedenta despre pretul si garantia mai buna aici in Europa Editat Noiembrie 8, 2018 de bogdan546 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Nu știu dacă te ajuta prea mult un generator de ala integrat în osciloscop. Dacă-i gratis sau aproape gratis nu strica dar sa dai și ceva bani pt el chiar nu se merita pt ca nu-i foarte performant. 1 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 41 minute, bogdan546 a spus: La invertor da, dar nu la surse in comutatie care sunt alimentate de la reteaua de 230v . Generatorul de functii este util daca testati amplificatoare audio , diverse realizari practice, in depanare etc. Daca electronica este mai mult un hobby , generatorul de functii este folosit foarte rar Vedeti ca am scris in pagina precedenta despre pretul si garantia mai buna aici in Europa Nu am inteles cu sursele de comutatie. Nu pot sa il alimentez la ele sau nu pot masura asemenea surse ? Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) ai aici explicatii https://www.youtube.com/watch?v=xaELqAo4kkQ Pe scurt masa osciloscopului tau este legata la impamantare si daca vrei sa masori ceva in partea primara a unui smps masa primarului are un potential diferit de 0 , adica o tensiune fata de impamantare, care poate fi chiar de valoarea tensiunii din primar si conectand aceasta tensiune la impamantare se lasa cu scantei si in cele mai multe cazuri cu defectarea osciloscopului . Pentru a utiliza un osc fara izolare galvanica in investigatiile unei surse in comutatie se foloseste un transformator prin care izolezi galvanic sursa sau osciloscopul sau o sonda diferentiala Editat Noiembrie 8, 2018 de bogdan546 1 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 9, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 Acum 6 ore, bogdan546 a spus: ai aici explicatii https://www.youtube.com/watch?v=xaELqAo4kkQ Pe scurt masa osciloscopului tau este legata la impamantare si daca vrei sa masori ceva in partea primara a unui smps masa primarului are un potential diferit de 0 , adica o tensiune fata de impamantare, care poate fi chiar de valoarea tensiunii din primar si conectand aceasta tensiune la impamantare se lasa cu scantei si in cele mai multe cazuri cu defectarea osciloscopului . Pentru a utiliza un osc fara izolare galvanica in investigatiile unei surse in comutatie se foloseste un transformator prin care izolezi galvanic sursa sau osciloscopul sau o sonda diferentiala Am inteles! Multumesc ! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 9, 2018 Partajează Postat Noiembrie 9, 2018 (editat) 9 hours ago, valentin78ro said: Cu un invertor de la 12 v ar functiona sa masor frecvente la injectoare diesel, de exemplu? Sau imi trebuie si scopmeter? Ma gandesc sa iau si unul din asta asa in viitor. Intreb doar! Nu - i mai trebuie nimic . Este si scopemeter , dupa cum e mentionat chiar in descrierea din foto . Adica un osciloscop alimentat autonom , cu baterie proprie . Asta - l face imun la problemele celor alimentate din retea , se poate masura oriunde . Ma rog , trebuie vazute specificatiile sondelor si clasa de protectie a aparatului ( se aplica si la sonde ) . Pentru auto , e perfect acoperitor , oricat de " slab " ar fi , specificatiile claselor de protectie se refera la lucrul la dispozitive alimentate la reteaua de energie electrica ... industriala sau casnica , unde exista pericol de electrocutare datorita faptului ca potentialul " zero " este al pamantului ( electric ) , fata de care faza ( fazele ) au tensiunea din prescriptii . Se poate adanci discutia , nu cred ca e importanta decat ca referinta ... inteleg ca nu lucrati in mediul industrial ( field ) . Editat Noiembrie 9, 2018 de gauss Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 12, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Miercuri comand osciloscopul. Ideea este : ca sa masor cu el oriunde, fiind un siglent sds 1202x-e (cam la el m-am hotarat, desi eu il.utilizez 80% in deplasari,dar datorita specificatiilor ), trebuie sa folosesc adaptor separat galvanic. As putea sa folosesc tot timpul acel transformator cu sondele aparatului? Ma gandesc sa fie tot timpul sa nu gresesc. Sau doar la sursele de comutatie are randament? Si daca imi puteti recomanda un astfel de transformator de separatie galvanica cat mai mic la dimensiuni... etc. Multumesc ! Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 (editat) Recomandarea este sa lasi osciloscopul impamintat si sa folosesti traf de separare pt echipamentul testat. Aceasta recomandare este din cauza la 2 aspecte: astfel asiguri conditii optime de electrosecuritate (adica riscul sa te curentezi este foarte mic daca stii sa utilizezi un osciloscop) pt ca masa osciloscopului este la potential zero. zgomotul captat de osciloscop este redus la minim daca ai osciloscopul impamintat. Din pacate nu totdeauna se poate separa galvanic cu transformator de separare echipametul de testat si atunci s-ar putea folosi traf la osciloscop dar cu foarte mare atentie. Gindeste-te ca tu pui mina pe firul de masa al unei sonde in timp ce o alta sonda este deja conectata la montajul alimentat si la care masa lui se afla la circa 150-300V peste zero (pamint). Te vei curenta serios plus ca din cauza curentarii vei forta probabil cablul sondei sau chiar vei rasturna tot osciloscopul. Editat Noiembrie 12, 2018 de sesebe Link spre comentariu
t-daniel Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 Daca il folositi mai mult in deplasare este recomandat sa cumparati si o geanta de transport dedicata. Am vazut totusi ca la siglent.eu e aproape dublu fata de altii. Depinde de unde comandati. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 (editat) unde este ,a 13 minutes ago, t-daniel said: Daca il folositi mai mult in deplasare este recomandat sa cumparati si o geanta de transport dedicata. Am vazut totusi ca la siglent.eu e aproape dublu fata de altii. Depinde de unde comandati. La siglent.eu Siglent SDS1202X-E este 1880 cu tva si transport inclus .Pe ebay sau altundeva este mai ieftin ? Si nu uitati ca, garantia este aici in Europa Editat Noiembrie 12, 2018 de bogdan546 Link spre comentariu
t-daniel Postat Noiembrie 12, 2018 Partajează Postat Noiembrie 12, 2018 La Batronix e 58.31E aia care e 109 la siglent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum