valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 5 ore, gauss a spus: Am " trecut " la digitale ( portative ) fiindca am avut nevoie de scula izolata galvanic , cu canale independente ... sa pot masura oriunde ( si in primar ) in surse trifazate 2 semnale , cu mase diferite , fara griji ... nu pot sa lucrez cu traf de separare si alte improvizatii . Daca altii o fac , treaba lor . Si mie imi plac analogicele , am scris . Cand se poate , folosesc ! ... Numai ca nu se poate intotdeauna , asa e job - ul ... trebuie sa adun bani sa - i pun pe masa , pentru traiul zilnic . In fine ... cam atat . Spor initiatorului ! ... sigur va gasi ceva potrivit cerintelor sale . Multumesc ! Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Chiar n - aveti pentru ce . Ma bucur sa vad ca cineva vrea sa investeasca ... in pasiune sau profesie . Mai ales in electronica . Asa cum am spus , sigur veti gasi ceva sa vi se potriveasca . Viata lunga - i urez , si sanatate posesorului ! 1 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 5 ore, gauss a spus: 500 euro e un pic mai mult decat bugetul matale initial . Am inteles ca mai plusezi ... dar nu stiu cat . Si nu e treaba mea ... Deci ... 2.000 RON , 20.000 RON ? ... mai sus ? ... Apropo de scopmetre , care intelegi ca sant inferioare ... ai avut vreunul sa - ti pui amprentele pe butoane ? Uite un exemplu ... pret de e - bay : https://www.ebay.com/itm/Tektronix-TekScope-THS730A-200MHz-HandHeld-Oscilloscope-THS730-/391847979911 Eu am 2 buc . din astea ... Click pe sageata din dreapta , mai jos , sa vezi foto ... nu fabulez . 2 canale complet separate galvanic , 2 X200 MHz , 1Gs\s , pe fiecare canal ... nu se imparte la 2 . Le folosesc pentru teren , alaturi de altele . Cauta un manual , vezi si compara cu kinezariile alea de - ti fac cu ochiul ... poate identifici jucariile ( inferioare ) . La nevoie , am si un FLUKE ( 190 - 202 ) mai bun , merge si pentru laborator mai pretentios . Pretul e de 10 ori mai mare decat aia 500 de euro ... nu ca ar fi important . Uite si cleste de curent pentru el ... am sa adaug si foto " pe viu " . https://ro.farnell.com/fluke/fluke-80i-110s/test-probe-current-clamp-0-100a/dp/2422944?mckv=sGFNWgZCD_dc|pcrid|145005483026|kword|80i 110s|match|p|plid||slid||product||pgrid|28353786677|ptaid|kwd-36875876576|&CMP=KNC-GRO-GEN-SKU-FLUKE&gclid=EAIaIQobChMI1tP7m5rE3gIVApQYCh1B-gwFEAAYASAAEgKZIPD_BwE Ideea mea era asa: as lua un scopmetru dar la 2000-3000 lei nu cred ca e asa performant comparativ cu unul static . Asta spuneam eu mai sus. Pana la urma pot lua si un DSO desktop la.plimbare ca doar de aceea i-au pus maner, nu ? 1 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Desigur . Eventual rezolvata alimentarea autonoma ( consumul nu e mare ) , si ceva sonde mai serioase . Nu s - a discutat de clasa de protectie ... la chestii curente ( ce se baga in priza casnica ) nu e semnificativa . La lucrul direct in utilaje industriale , se mai schimba . Ma rog ... parere personala . Nu vreau sa redeschid polemici care au mai fost , apropo de multimetre . P.S. - au fost scopmetre in stare perfecta pe site - urile de licitatii ... am luat un FLUKE 125 la 1.800 RON . Are si ( diagnosticare pentru ) interfetele curente , ceva privind retelele de energie electrica ( analiza armonici ) etc . https://www.myflukestore.com/p4429/fluke_125.php Editat Noiembrie 8, 2018 de gauss Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 7 ore, gauss a spus: Desigur . Eventual rezolvata alimentarea autonoma ( consumul nu e mare ) , si ceva sonde mai serioase . Nu s - a discutat de clasa de protectie ... la chestii curente ( ce se baga in priza casnica ) nu e semnificativa . La lucrul direct in utilaje industriale , se mai schimba . Ma rog ... parere personala . Nu vreau sa redeschid polemici care au mai fost , apropo de multimetre . P.S. - au fost scopmetre in stare perfecta pe site - urile de licitatii ... am luat un FLUKE 125 la 1.800 RON . Are si ( diagnosticare pentru ) interfetele curente , ceva privind retelele de energie electrica ( analiza armonici ) etc . https://www.myflukestore.com/p4429/fluke_125.php Ce parere aveti despre siglent sds1202x-e ? Acum 2 minute, valentin78ro a spus: Ce parere aveti despre siglent sds1202x-e ? Sau asta? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Rapid ... , buna ! ... Siglent e cel mai bun dintre " vecinii " de profesie de pe acelasi palier . Cred ca am mai vazut modelul undeva ... 200 MHz si un gigasample / sec sant acoperitoare ... cel putin mediu . Altfel , imi place ecranul mare si cum arata panoul frontal cu butonaraia . Au si AMC - urile frumusetea lor ... si trebuie , ca stam cu ochii in ele ! Editat Noiembrie 8, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Recomandarea mea ar fi să-ți cumperi dintr-un magazin care îți asigura și garanție reala (preferabil din tara) , mai ales dacă ești incepator într-ale osciloscoapele. Romtech parca importau Siglent (dar mi-au cerut cam mult pe el) sau cei de la Ark Brașov ar putea să-ți aducă la comanda. Ăști sint cu care am lucrat eu la firma, or mai fi și alții, inclusiv magazinul polonez cred. Eu asa am ales chiar dacă aveam, cred, peste 10 ani de butonat digitale la momentul respectiv (analogice butonez din liceu). Arata bine în specificatii și în plus nu degeaba au ales cei de la LeCroy sa le faca Siglent gama lor entri level. Editat Noiembrie 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Pai daca Rigol era deja ocupat... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Rigol are și el niște probleme, cam ascunse pe net, dar exista. Rigol au căpătat avint în recomandări pt ca sint mai ușor de cracuit pt a scoate limitarea de banda SW dar pe urma mai apar și alte probleme. Mai toate osciloscoapele astea entry sint cam la fel, ma refer la cele de 200-350$. Mare lucru dacă nu-s bazate la origine pe exact același HW și difera puțin (unele dintre ele) numai pe la implementarea practica finala. Dar implementarea asta poate face citeodata o diferență ca de la cer la pământ. Editat Noiembrie 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Eu ziceam ca le face pentru ex. HP pe alea entry. In rest, toate au probleme, majoritatea rezolvabile prin upgrade... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Pe mine cele de la HP - Agilent - Keysight m-au cam dezamăgit, și nu ma refer la entry level. Editat Noiembrie 8, 2018 de sesebe Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Pe mine nu, doar HP. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 HP-urile vechi nu prea am apucat sa le butonez. Ma refer strict la digitale, la analogice stăteau foarte bine HP. 1 Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Nu inteleg de ce nu luati de aici Este acelasi pret si aveti si garantie , este reprezentanta din Europa a siglentului. Acum m-am uitat mai atent si am vazut ca chiar este mai ieftin decat pe Ebay . Editat Noiembrie 8, 2018 de bogdan546 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Acum 59 minute, gauss a spus: Rapid ... , buna ! ... Siglent e cel mai bun dintre " vecinii " de profesie de pe acelasi palier . Cred ca am mai vazut modelul undeva ... 200 MHz si un gigasample / sec sant acoperitoare ... cel putin mediu . Altfel , imi place ecranul mare si cum arata panoul frontal cu butonaraia . Au si AMC - urile frumusetea lor ... si trebuie , ca stam cu ochii in ele ! Cu un invertor de la 12 v ar functiona sa masor frecvente la injectoare diesel, de exemplu? Sau imi trebuie si scopmeter? Ma gandesc sa iau si unul din asta asa in viitor. Intreb doar! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum