gauss Postat Noiembrie 7, 2018 Partajează Postat Noiembrie 7, 2018 Si eu . Putine de la TEK au avut probleme ... si asta dupa ani de functionare . Ma rog ... primul TEK l - am butonat dupa Revolutie ... stiam ( zic eu ) ce - i aia osciloscop . Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 7, 2018 Partajează Postat Noiembrie 7, 2018 (editat) Am mai avut o vreme un TR4654, productie 1974, cu ore putine de functionare. Faina scula.A mers bine o vreme pana a inceput sa faca mofturi la sincronizare si ceva cursa inversa vizibila. Era mare si greu...de fapt inca este. Am zis ca o sa vina vremea sa ma bag in el, dar si acum zace bolnav. Acum 5...6 ani cand l-am bagat in priza, mai misca ceva.De atunci n-am mai fost curios sa vad ce mai stie sa faca. Si asta pt ca m-am lenevit, si nu-mi mai arde sa manevrez scule de 30kg pe masa la reparat. Editat Noiembrie 7, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 7, 2018 Partajează Postat Noiembrie 7, 2018 (editat) Acum 43 minute, dan cod a spus: Am printre altele un Tektronix 468. Ce ziceți de el? O scula cu adevarat americana. Am lucrat putin cu acest osciloscop. Acuatetea formei de unda este net superioara in modul analog. Editat Noiembrie 7, 2018 de PINTI 1 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 7, 2018 Partajează Postat Noiembrie 7, 2018 Trebuie să știe și colegul, a primit sigur factura și chitanță pe suma! 1 Link spre comentariu
PINTI Postat Noiembrie 7, 2018 Partajează Postat Noiembrie 7, 2018 Acum 27 minute, doru3160 a spus: Am mai avut o vreme un TR4654, productie 1974, cu ore putine de functionare. Faina scula.A mers bine o vreme pana a inceput sa faca mofturi la sincronizare si ceva cursa inversa vizibila. Era mare si greu...de fapt inca este. Am zis ca o sa vina vremea sa ma bag in el, dar si acum zace bolnav. Acum 5...6 ani cand l-am bagat in priza, mai misca ceva.De atunci n-am mai fost curios sa vad ce mai stie sa faca. Si asta pt ca m-am lenevit, si nu-mi mai arde sa manevrez scule de 30kg pe masa la reparat. Este un aparat bun. Nu trebuie lasat. Cu ceva munca se poate pune pe picioare Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 8, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Am inteles ca sunt de preferat analogicele , dar as opta pentru un dso , din cauza dimensiunilor, il mai si transport. Scopmetrele inteleg ca sunt inferioare (jucarii) la 500 euro . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) 500 euro e un pic mai mult decat bugetul matale initial . Am inteles ca mai plusezi ... dar nu stiu cat . Si nu e treaba mea ... Deci ... 2.000 RON , 20.000 RON ? ... mai sus ? ... Apropo de scopmetre , care intelegi ca sant inferioare ... ai avut vreunul sa - ti pui amprentele pe butoane ? Uite un exemplu ... pret de e - bay : https://www.ebay.com/itm/Tektronix-TekScope-THS730A-200MHz-HandHeld-Oscilloscope-THS730-/391847979911 Eu am 2 buc . din astea ... Click pe sageata din dreapta , mai jos , sa vezi foto ... nu fabulez . 2 canale complet separate galvanic , 2 X200 MHz , 1Gs\s , pe fiecare canal ... nu se imparte la 2 . Le folosesc pentru teren , alaturi de altele . Cauta un manual , vezi si compara cu kinezariile alea de - ti fac cu ochiul ... poate identifici jucariile ( inferioare ) . La nevoie , am si un FLUKE ( 190 - 202 ) mai bun , merge si pentru laborator mai pretentios . Pretul e de 10 ori mai mare decat aia 500 de euro ... nu ca ar fi important . Uite si cleste de curent pentru el ... am sa adaug si foto " pe viu " . https://ro.farnell.com/fluke/fluke-80i-110s/test-probe-current-clamp-0-100a/dp/2422944?mckv=sGFNWgZCD_dc|pcrid|145005483026|kword|80i 110s|match|p|plid||slid||product||pgrid|28353786677|ptaid|kwd-36875876576|&CMP=KNC-GRO-GEN-SKU-FLUKE&gclid=EAIaIQobChMI1tP7m5rE3gIVApQYCh1B-gwFEAAYASAAEgKZIPD_BwE Editat Noiembrie 8, 2018 de gauss Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Observ ca topicul asta se transforma in vorba lunga, dar nimic concret ... Si eu sunt interesat de un osciloscop nou in jurul sumei de 2000 de lei ( sau 500 de euro ), dar nu am vazut vreo recomandare concreta, ba modele analogice vechi de 30 de ani, ba aparate de mii de euro. 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Acum 10 ore, valentin78ro a spus: Am inteles ca sunt de preferat analogicele , dar as opta pentru un dso , din cauza dimensiunilor, il mai si transport. Scopmetrele inteleg ca sunt inferioare (jucarii) la 500 euro . Eu ma consider ''invechit'' si cam ramas de caruta cu tehnologia. Am fost obisnuit cu analogice si acum e greu sa ma acomodez cu digitalele, insa ai in vedere ce a zis sesebe sau gauss, care au trecut deja in tabara digitalelor si au o parere total diferita fata de mine de ex, care am testat doar doua modele digitale, si alea s-au nimerit naspa la mers. Sunt scule digitale care chiar merita.Eu nu le-am incercat si mi-a fost mai comod sa raman pe analog.Tu la inceput de drum, ar trebui sa testezi optiunile.Avantajul analogicelor este ca sunt ieftine si se repara...la un digital, in caz de defect, cu mici exceptii, te cam uiti la el ca la pestele din sticla. Citat ...dar nu am vazut vreo recomandare concreta, ba modele analogice vechi de 30 de ani, ba aparate de mii de euro. Poate astea sunt optiunile...crezi ca o sa gasesti un digital de 50 euroi care sa se miste cum vrei tu? Editat Noiembrie 8, 2018 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Am " trecut " la digitale ( portative ) fiindca am avut nevoie de scula izolata galvanic , cu canale independente ... sa pot masura oriunde ( si in primar ) in surse trifazate 2 semnale , cu mase diferite , fara griji ... nu pot sa lucrez cu traf de separare si alte improvizatii . Daca altii o fac , treaba lor . Si mie imi plac analogicele , am scris . Cand se poate , folosesc ! ... Numai ca nu se poate intotdeauna , asa e job - ul ... trebuie sa adun bani sa - i pun pe masa , pentru traiul zilnic . In fine ... cam atat . Spor initiatorului ! ... sigur va gasi ceva potrivit cerintelor sale . 1 Link spre comentariu
dorofteius Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Eu folosesc Rigol ds1054z si Hantek DSO8060 (portabil). Depinde ce pretentii ai, dar pt osciloscop low budget, eu spun ca ajung astea. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) On 11/6/2018 at 6:30 PM, bogdan546 said: Sunt destule review-uri despre micsig . Daca ai timp sa urmaresti diverse teste, comparatii facute cu acesta tableta o sa te conviengi ca nu este o jucarie . Aici se face comparatie cu alte doua osciloscoape https://www.youtube.com/watch?v=yRihyTTEXtM Si aici se face o prezentare https://www.youtube.com/watch?v=DNou_H-kHZY&t=2095s Ar mai fi ceva modele de osciloscoape, dar sunt un pic mai scumpe de la rigol si instek instek rigol Eu am scris aici recomandari. Am butonat si cu unele am lucrat : Siglent 1000x, rigol seria 1000z , instek dso1060, hantek 1072e Ca si concluzii pot spune ca Rigolul se prezinta cel mai bine, urmat de siglent si hantek (hantekul este modelul handheld si inconvenientul este raspunsul cam intarziat ) La instek am vazut ca modelele mai noi sunt mai performante ,dar nu mai stralucite decat cele de la siglent . Micsigul are avantajul ca este portabil si poate fi folosit la smps-uri fara sa iti bati capul cu izolarea galvanica. Din ce am vazut din multele review-uri se prezinta mai bine decat Hantek-ul . La un osc digital este de luat in considerare si avantajul decodarii semnalelor seriale . Editat Noiembrie 8, 2018 de bogdan546 Link spre comentariu
amudsen Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Am un Peaktech 2020A, analogic cu 2 spoturi (luat sh), care pentru un amator este super bun. Este o diferenta de la cer la pamant (cel putin pentru mine) fata de E104m. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 (editat) Cel mai bun e cel pe care - l ai la momentul prezent . Daca raspunde nevoilor , n - are rost o investitie superioara . Decat daca se are in vedere ceva in perspectiva , sau banii nu sant o problema . Cum asta nu se intampla ( cu banii ... decat foarte rar ) , iar prioritatile sant intotdeauna altele , e bine de cumpanit orice achizitie . Personal , nu m - am ferit de sculele second ... ma rog , dupa examinarea lor . Daca am avut nevoie , pretul si starea tehnica erau bune , am cumparat fara ezitare . Se defecteaza si cele vechi , si cele noi . Daca se intampla in garantie ( la cele noi ... ) , si se poate valorifica ( garantia ) , e O.K. Daca nu , sau se strica la un interval mic dupa ... situatia e mai dezavantajoasa decat la un second care functioneaza inca , si probabil va mai functiona . Din cele digitale , in gama de pret initiala din topic , am vazut cateva pe butuci . Asa cum a mai fost scris , sansele repararii sant probabilistice . Ma rog , eforturi , alergatura , durata mare de timp . Asta daca se poate . La un second , un defect ireparabil ( cu ce este la dispozitie ) , apare mai greu . Ma rog , vorbesc de aparate de firma ... nu - s prea multi fabricanti . Am facut vorbire de TEK ... am vazut multe reparate ( corect ) , care fac serviciu in continuare . In fine ... se pot scrie multe . Judeca ( si actioneaza ) fiecare conform propriei optiuni . Mai ales cand e vorba de banii personali ... Editat Noiembrie 8, 2018 de gauss Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 8, 2018 Partajează Postat Noiembrie 8, 2018 Decodare de semnale digitale poate sa fac aproape orice osciloscop digital, diferența este ca la unele trebuie sa cumperi separat licență pt decodare (licență SW) iar altele au deja opțiunea de decodare inclusa în pret. Totuși, dacă ai în plan sa lucrezi mult și cu circuite digitale te-ar putea ajuta sa cumperi un osciloscop care sa aibă și un set de întrări digitale (de obicei minim 8 sau 9 cu tot cu întrarea pt clock). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum