Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce osciloscop folositi?

valentin78ro

Postări Recomandate

Ai butonat vreunul dintre ele? 

Cite modele de osciloscope ai butonat pina acum? 

Eu am butonat destule, și ieftine dar și de top. 

Sa faci un filmuleț cu uite ce fain arata noul osciloscop e simplu, nici măcar nu trebuie sa știi foarte multe despre osciloscope. 

Uite ca modelul recomandat de tine are probleme: https://www.eevblog.com/forum/testgear/siglent-sds1000x-series-oscilloscopes/250/

Pina la urma dacă nu sint diferențe mari de preț atunci tot mai bun pare varianta cu x recomandata de tine. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 11 ore, bogdan546 a spus:

sds1102cml este un model mai slab decat cele din seria sds1000x sau 1000x-e si nu cu mult mai ieftin.

sds din seria veche si hantek-ul  au problema aceastahttps://www.youtube.com/watch?v=-uSku1G4M6w

si aici cml https://www.youtube.com/watch?v=y5H69SssvLA

si inca o comparatie intre seria sds1000x-e si hantek https://www.youtube.com/watch?v=mShWlCt2ARw

In concluzie eu sunt de parere ca daca esti dispus sa dai 2000 lei ia ceva de la siglent seriile x-e sau x

Dau 2000 si peste . Recunosc ca desi "ma joc" cu reparatiile de 25 de ani, osciloscop neavand... nu stiu eu f. Multe acum. Dar din ce in ce cred ca e mai util la aparatele de azi. As da banii sa iau ceva bunisor pentru cativa ani inainte. 

Pare interesant bartronix ul ala Micsig-TO1102 . Ce minusuri ar avea aceasta tableta?

Editat de valentin78ro
Link spre comentariu

In primul rind Micsig-TO1102 nu este un osciloscop ci o jucarie osciloscop.

Daca asta cauti atunci este bun si asta dar daca tu cauti un osciloscop atunci mai bine spui pass.

Principala problema, lasind la o parte performantele electrice despre care nu am suficiente informatii ca sa pot sa ma pronunt, o reprezinta tocmai lipsa butoanelor.

Cind ai de facut numai o masuratoare pe luna iti poti permite sa pierzi timp ca sa accesezi setarile din meniuri dar daca vrei sa lucrezi intens cu el lipsa butoanelor de control o sa-ti dea o multime de nervi, cel putin eu asa patesc.

Un exemplu: la osciloscopul meu de la servici am buton direct pe panoul de frontal pt selectia sursei de trigger.

Alte modele de osciloscoape (de la acelasi supplier) utilizate de alti colegi nu au acest buton pe panou si trebuie sa intri prin meniuri ca sa schimbi sursa triggerului iar pe mine acest lucru ma scoate din minti. Bine, asta tine de obsnuinta dar, in final, cind lucrezi mult cu el, timpii pierduti accesind meniuri incep sa se reflecte si in manevrabilitatea aparatului. Inchipuieste-ti ca la TV-ul de acasa ca sa dai mai tare si mai incet, in loc sa apesi simplu pe un buton, trebuie sa intri intr-un meniu de unde sa alegi controlul potentiometrului de volum si abia apoi sa dai mai tare sau mai incet volumul.

Nici nu-mi pot inchipui cum as putea lucra cu un osciloscop care nu are buton pt gainul canalului sau pt baza de timp.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Autoset ... comanda rapida . In rest , foarte de acord ... Ideale sant cele  "mecanice " , cu toate comenzile ( oricare ) dintr - o manevrare ( un singur buton ) , gen cele din anii '80 , cu tub CRT . Astea moderne ( digitale ) , cu acelasi layout ... cam seaca la portofel ( card etc . ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Autoset este cea mai mare prostie la un osciloscop.

Adica lasi osciloscopul sa decide ceea ce vezi tu?

Asta e pentru pr........

Tu trebuie sa decizi ce vrei sa vezi nu un aparat care nici macar nu are AI.

Link spre comentariu

Depinde si la ce lucrezi si cat timp ai de contemplat " imaginea ". Daca e o depanare la ceva de ordinul kilowatilor in sus ... e bine sa vezi cat mai rapid un semnal , pe care - l stii foarte bine . Sau macar il intuiesti ... Altfel , cat timp butonezi ... , rezultatul poate fi un zgomot puternic , si o dunga continua pe osciloscop . Ca la cardiologie ... Alaturi de aprecierea sefului ( patronului ) , a eventualilor colegi , si un set nou de componente de putere . Nu sant ieftine , mai ales din buzunarul propriu . Daca e o placa de cercetat , in timp ce se fumeaza o tigara , se bea cafea etc . , se poate debuta cu autoset , apoi cerceta ce si cum indeamna gandirea . Functia autoset a fost gandita la incadrarea optima a semnalului pe ecranul disponibil ... si un punct de plecare . Nu cred ca se incepe vizualizarea cu detaliile semnalului , ci invers . Ma rog , chestie de preferinte .  Gandita ( si omniprezenta ... functia autoset ) de catre cei care au proiectat si realizat scula de masura ... nu stiu daca destinatia este pentru prosti . Ma rog , n - am intalnit o referire de acest gen ... dar totul are un inceput ! 

Editat de gauss
Link spre comentariu
7 hours ago, valentin78ro said:

Dau 2000 si peste . Recunosc ca desi "ma joc" cu reparatiile de 25 de ani, osciloscop neavand... nu stiu eu f. Multe acum. Dar din ce in ce cred ca e mai util la aparatele de azi. As da banii sa iau ceva bunisor pentru cativa ani inainte. 

Pare interesant bartronix ul ala Micsig-TO1102 . Ce minusuri ar avea aceasta tableta?

Sunt destule review-uri despre micsig . Daca ai timp sa urmaresti diverse teste, comparatii facute cu acesta tableta o sa te conviengi ca nu este o jucarie .

Aici se face comparatie  cu alte doua osciloscoape https://www.youtube.com/watch?v=yRihyTTEXtM

Si aici se face o prezentare https://www.youtube.com/watch?v=DNou_H-kHZY&t=2095s

Ar mai fi ceva modele de osciloscoape, dar sunt un pic mai scumpe de la rigol si instek

instek

rigol

Editat de bogdan546
Link spre comentariu

Îmi pare rău că trebuie să te dezamăgesc @bogdan546 dar review-urule de pe internet nu valorează foarte mult. În cea mai mare parte sint review-uri platite și se arata numa ceea ce se dorește sa se vadă.

Am avut surpriza neplăcută ca să descopar la un osciloscop relativ nou cumpărat la servici (un alt supplyer nu cel obișnuit), un osciloscop cu pretenții de high-end, ca anumite funcționalități nu funcționează asa cum este specificat sau mai rău, unele nu funcționează chiar deloc. Am avut o vizita a unor ingineri reprezentanți ai producătorului și au dat (foarte realist dealtfel) impresia ca nici ei nu știau de problemele respective. 

Din motivul acesta eu nu pot face recomandări decit din ceea ce  butonat efectiv personal. Din păcate majoritatea erau din alt rang de preț și performanta neaccesibile amatorilor. Pot sa recomand LeCroy-ul meu și Siglent-ul echivalent. Pe astea le cunosc bine și pot spune ca-și merita banii. De restul cu review-uri de pe net nu pot spune prea multe. 

Link spre comentariu

Sunt foarte multe review-uri pentru a fi fake. Daca ati fi urmarit macar unele din ele ati fi vazut ca sunt realizate in mare majoritate de amatori, care sa fim seriosi nu ii plateste nimeni

Probail stiti ca seria waveace de la lecroy este un osciloscop rebranduit  al unui producator ieftin, dar vandut scump deoarece are brand lecroy . Am vazut recent ca siglentu-ul produce si pentru  Teledyne

Deci este mai bine din punct de vedere financiar sa cumperi direct de la producatorul chinez , care poate fi siglent, micsig, rigol , instek etc. decat modele mai accesibile de la branduri consacrate

Link spre comentariu

Domnule Bogdan, știa foarte bine cine era producătorul acelui osciloscop DAR vroiam sa cumpăr un osciloscop cu garanție reala din RO iar în Ro varianta Siglent mi-a fost oferita la un preț dublu comparativ cu varianta WaveAce - LeCroy. L-am cumpărat la o oferta de la unul din suplyer-rii de la firma dar chiar și la preț intreg varianta LeCroy era mai ieftin de cumpărat în Ro decit varianta Siglent. 

Nu am spus ca este cel mai bun osciloscop ci doar ca merge bine și face tot ceea ce scrie în specificatii și, mai mult, nu am reușit sa identific pe aparatul meu problemele care apar în revine-urile de pe net. 

Apropo LeCroy nu mai are în oferta seria WaveAce iar următoarea serie ca performante de la LeCroy este tot un aparat rebrand-uit de la un alt producător (mi se pare ca japonez de data asta.).

Faptul ca este rebrand-uit nu înseamnă că este mai prost sau mai scump  iar eu am cumpărat mai ieftin varianta rebrand-uita decit era cel cu sigla originala. 

Link spre comentariu
Acum 3 ore, bogdan546 a spus:

Sunt foarte multe review-uri pentru a fi fake. Daca ati fi urmarit macar unele din ele ati fi vazut ca sunt realizate in mare majoritate de amatori, care sa fim seriosi nu ii plateste nimeni

Probail stiti ca seria waveace de la lecroy este un osciloscop rebranduit  al unui producator ieftin, dar vandut scump deoarece are brand lecroy . Am vazut recent ca siglentu-ul produce si pentru  Teledyne

Deci este mai bine din punct de vedere financiar sa cumperi direct de la producatorul chinez , care poate fi siglent, micsig, rigol , instek etc. decat modele mai accesibile de la branduri consacrate

As lua direct din china. Dar mi-e ca ma taxeaza cu vama. Un coleg la o camera de 55 dolari a mai dat 30 taxe vamale !

Oare la 500 euro cat as da taxe vamale?

Link spre comentariu

Taxa vamala  se aplica doar in cazul  comenzilor mai mari de 150 de euro  si  este de maxim 5%  (de obicei intre 4,5%  si 5%).

Ceea ce costa mult este TVA-ul,  care poate fi calculat usor   (19%).

La 500 de euro  TVA-ul este  95 de euro.

Asadar,  in total  ar fi  undeva la   120  de euro  platiti in plus  (95  + 25).

Cat despre colegul cu camera,   probabil acei inca  30  au  fost  in lei  (banuiesc ca vanzatorul a declarat o valoare putin mai mica de aceea nu a platit aprox. 42 de lei cat era normal).

Editat de buleu_alexandru
pe primul rand, sunt euro si nu dolari
Link spre comentariu
Acum 4 ore, bogdan546 a spus:

...................

Tocmai din cauzaa review-urile sint facute in general de amatori ar trebui sa nu tii cont de ele pt ca nu stiu ce sa ceara de la un osciloscop.

Vrei sa vezi un mail de la Siglent in care se oferea un premiu (destul de consistent - mii de $) pt cel mai bun review la osciloscopul lor? Cistigatorul era ales de cititori in functie de numarul de like-uri. Deci nu trebuie sa fie o plata directa pt fiecare postak de youtube. Cind le-am spus ca am ales varianta rebrand-uita s-au desumflat complet. I-am contactat de pe mailul personal pt a cere niste detalii legate de specificatiile electrice.

Mi-au raspuns rapid si politicos si au continuat sa-mi raspunda la intrebari chiar si dupa ce le-am spus ca am varianta rebrand-uita.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
1 oră în urmă, buleu_alexandru a spus:

Taxa vamala  se aplica doar in cazul  comenzilor mai mari de 150 de euro  si  este de maxim 5%  (de obicei intre 4,5%  si 5%).

Ceea ce costa mult este TVA-ul,  care poate fi calculat usor   (19%).

La 500 de euro  TVA-ul este  95 de euro.

Asadar,  in total  ar fi  undeva la   120  de euro  platiti in plus  (95  + 25).

Cat despre colegul cu camera,   probabil acei inca  30  au  fost  in lei  (banuiesc ca vanzatorul a declarat o valoare putin mai mica de aceea nu a platit aprox. 42 de lei cat era normal).

A luat camera in dolari, din china, echivalent a 224 lei. In tara a mai dat 93 lei la posta romana l-au chemat ca are colet. Si l-au pus sa plateasca 93 lei. Pentru ce... ei stiu !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări