valentin78ro Postat Noiembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Acum 4 minute, q_acdc a spus: https://m.imgur.com/a/IRMv8RC Cele 2 trafuri sunt cu iesirile de 12 sau 24 volti si unite? Conteaza si amplasarea lor pe radiatoare? Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 (editat) Am scris mai sus in topic ... am ( la atelier ) unul de 1kW . Ma rog ... pe - acolo . Pentru montajele de reparat , la osciloscop n - am nevoie . Nu prea - l folosesc ... de regula alimentez cu bec inseriat , si dupa comportarea lui cam stiu ce se intampla , si daca e O.K. Prima masuratoare la iesire , daca am tensiune ... stiu cam cat , apoi 4 masuratori cu osciloscopul : in portile tranzistorilor de putere , paralel cu primarul , paralel cu secundarul . Cateodata mai pun si pe iesire ... Avantajul e osciloscopul separat galvanic , si cu canale independente . P.S. - intre timp au scris si colegii ce si cum ... lucruri pertinente . Si unul bine bobinat e O.K . , si doua cap in cap ... functie de ce gasiti . Cred ca nu are rost o investitie de sute de lei , doar daca doriti expres ... Inteleg ca lucrati hobby ... banii nu - s prea multi niciodata , mai bine investiti diferenta in scule , materiale si componente . Cu timpul , poate achizitionati si unul " adevarat " , industrial . Ma rog , pareri personale . Editat Noiembrie 25, 2018 de gauss 1 Link spre comentariu
q_acdc Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 (editat) 33 volti/4,25A identice. (nu au rol de răcire ci doar de prindere) Au fost de la anumite echipamente și a fost făcut la repezeala.(improvizatie pe moment și asa a rămas) În momentul de fata impamintarea este activa, dar dacă vreau o declupez. (pe fiecare traf și priza sunt pe papuci) Editat Noiembrie 25, 2018 de q_acdc 1 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Acum 2 minute, q_acdc a spus: 33 volti/4,25A identice. De unde le-ati luat? E mai bine sa fie asa decat bobinate in acelasi traf 230/230 ? Chiar acum, valentin78ro a spus: De unde le-ati luat? E mai bine sa fie asa decat bobinate in acelasi traf 230/230 ? Si inca ceva: impamantarea e doar pe tabla aceea. Priza de iesire este fara, NU? Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Negative pentru acesta care ar fi ? Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 (editat) In primul rand PRETUL pentru puterea data. Cauta : DF ELECTRIC 680320029 sau BREVE TUFVASSONS PFS250/230/230V daca vrei tipul ala de carcasa. Editat Noiembrie 25, 2018 de Stefan. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 I-am pus eu link de la TME exact la modelul acela, dar vad ca omul cauta vechituri pe ebay 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Patru sute si ceva un traf separator? Si cand ma gandesc ca primisem oferta pe forum de 350 lei pt un osciloscop TEK 2215A de la un depanator. Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Acum 28 minute, modoran a spus: I-am pus eu link de la TME exact la modelul acela, dar vad ca omul cauta vechituri pe ebay Nu vreau vechituri, stai calm. Am vazut linkul. Intrebam. Imi placea carcasa. Si Stefan vad ca apus 2 modele frumoase. Chiar acum, miticamy a spus: Patru sute si ceva un traf separator? Si cand ma gandesc ca primisem oferta pe forum de 350 lei pt un osciloscop TEK 2215A de la un depanator. O varianta ? Pentru un traf mai ieftin si sa aibe ceva putere? Modelele lui Stefan sunt ok? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Incearca un mail la Petra, stiu ca fac treaba buna. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Acum 35 minute, doru3160 a spus: Incearca un mail la Petra, stiu ca fac treaba buna. Eu am comandat la ei mai multe transformatoare,sunt foarte prompti si relativ ieftini,merita incercat!: http://www.petra-toroid.ro/cere-oferta.html 1 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 25, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Inseriat cu traful, sa pun si o siguranta salva vita automata. Sa o pun dupa sau i aintea trafului asta? Inainte ar trebui. Legata de retea, nu? Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 Daca transformatorul îl pui la sarcina nu mai ai nevoie de siguranță diferențială. E utilă dacă crezi că o să atingi faza de la rețea si circuitul se închide prin tine spre pământ, deși nu vad cum ai mai face asta. Nu te salvează daca atingi faza + nul și ești izolat față de pământ. Personal folosesc o siguranță diferențială cu I defect 30mA insa evit pe cat posibil sa o testez pe viu, exista și de 10mA dar asta am avut. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Noiembrie 25, 2018 Partajează Postat Noiembrie 25, 2018 (editat) Daca folosesti transformator pentru smps-ul, aparatul care il verifici/repari esti protejat chiar daca atingi unul din firele de iesire din transformator fara sa fii deloc izolat fata de pamant. Pur si simplu nu are pe unde sa se inchida curentul deoarece el se inchide fata de cealalta borna secundara a transformatorului. Daca se inchidea fata de pamant se producea scurt si cand atingeai masa osciloscopului la masa primara a smps-ului.de fapt asa se intampla daca nu se foloseste transformator de izolatie la masurarea cu osciloscopul neizolat. Daca folosesti transformator pentru a izola doar osciloscopul atunci trebuie sa nu legi impamantarea . (Daca ma gandesc bine s-ar putea sa se poata folosi osciloscopul fara transformator de izolatie, dar fara a fi conectata la el impamantarea. El oricum are o sursa izolata, dar problema e ca are si impamantarea legata in partea secundara a ei. ) Ideea este ca ar fi bine sa folosesti transformator de izolatie pentru dispozitivul de testat. Editat Noiembrie 25, 2018 de bogdan546 Link spre comentariu
valentin78ro Postat Noiembrie 26, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2018 Acum 6 ore, bogdan546 a spus: Daca folosesti transformator pentru smps-ul, aparatul care il verifici/repari esti protejat chiar daca atingi unul din firele de iesire din transformator fara sa fii deloc izolat fata de pamant. Pur si simplu nu are pe unde sa se inchida curentul deoarece el se inchide fata de cealalta borna secundara a transformatorului. Daca se inchidea fata de pamant se producea scurt si cand atingeai masa osciloscopului la masa primara a smps-ului.de fapt asa se intampla daca nu se foloseste transformator de izolatie la masurarea cu osciloscopul neizolat. Daca folosesti transformator pentru a izola doar osciloscopul atunci trebuie sa nu legi impamantarea . (Daca ma gandesc bine s-ar putea sa se poata folosi osciloscopul fara transformator de izolatie, dar fara a fi conectata la el impamantarea. El oricum are o sursa izolata, dar problema e ca are si impamantarea legata in partea secundara a ei. ) Ideea este ca ar fi bine sa folosesti transformator de izolatie pentru dispozitivul de testat. Multumesc! Destul de clar. Cel mai bine e un traf de izolatie,oricat de mic. Daca aparatu cu smps masurata e mai mare consumator decat el se arde. Sau are siguranta cu acest rol? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum