Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pesta porcină (o alta abordare)

Vizitator

Postări Recomandate

Toti porcii morti sunt doar o conspiratie inexistenta, nu ? S-or fi sinucis de frica bolii care nu exista, pentru ca au avut acces la funie si sapun.

Asta inseamna manipulare, sa crezi toata paranoia conspirationala ca toate bolile sunt imaginare.

La fel cum exista si conspiratia petrolului in care motoarele "cu apa" nu functioneaza pentru ca "nu vor cei de sus", ciudat cum inca nu a facut nimeni nimic cu toate ca si electicele tot impotriva petrolului sunt dar alea se fac. E pur si simplu diferenta intre gandire logica si sa pui botul la toate aberatiile scandaloase de pe site-uri indoielnice care vor numai sa atraga vizitatori sa isi ia banii.

porc.jpg?width=560

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Si taranii care plangeau ca si-au gasit porcul mort in cotet prin satele imprastiate in toate judetele, tot de acolo le-a fost adus porcul cu vreo 2 ani inainte, setat sa moara in ziua respectiva ?

Romanii, singurii din Europa, dau vina pe teorii conspirationale si boli inventate cand toti ceilalti s-au pregatit si insecticide si dezinfectati cum trebuie, la noi se furau fondurile si se dezinfecta cu apa chioara, acum platim si in loc sa vedem adevaratul vinovat - o dam in teorii conspirationiste. La anul o sa se intample la fel daca tot nu invatam si inventam teorii conspirationiste. Si la anul urmator la fel.

Un exemplu un pic similar in Constanta.

Radu Mazare, hot cum se zice ca era, era votat de constanteni fara retinere, el castiga categoric alegerile, pentru ca facea, nu doar fura ca ceilalti.

De cand a venit Mazare la primarie, in Constanta au disparut tantarii. Ani de zile nu am folosit niciodata plasa de tantari, pastile sau solutii. Pur si simplu nu existau. Se platea dezinsectia de catre primarie, si se facea (vorbesc de zona centrala a orasului, nu stiu in afara sau in rest). EU nu am fost deranjat de tantari !

Cum a plecat, platiile de deinsectie au continuat, banii tot aia, poate chiar mai multi s-au dat, dar au aparut si tantarii. Anul asta am stat cu tot felul de solutii in priza ca sa scap de ei, m-au terminat si pe mine si pe altii din oras (am cumparat 4 aparate pentru mine si prieteni sa ii ajut). Tantarii nu au existat pe timpul cat Mazare era primar. E o similaritate si cu scandalul dezinfectantilor diluati (apa chioara) din spitale. Unii oameni chiar isi faceau treaba, fie ca furau sau nu, mai si faceau. Si poate tocmai faptul ca isi favoriza firmele lui aducea calitate, ei respectau reteta, in loc sa aleaga o alta firma care ar fi furat diluand insecticidele doar ca sa castige bani usori.

E ceva de invatat de aici, mai ales ca se zice ca pesta porcina se transmite prin intepatura de tantar cel mai des.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Asta cu tantarii s-a întâmplat și în București dupa ce a plecat Oprescu nu au mai existat dezinsecții calumea, cel putin anul asta a fost jale, nu au făcut nimic toată vara si s-au trezit acum in noiembrie :nerv

Link spre comentariu
Acum 4 minute, maresaldeflota a spus:

Asta cu tantarii s-a întâmplat și în București dupa ce a plecat Oprescu nu au mai existat dezinsecții calumea, cel putin anul asta a fost jale, nu au făcut nimic toată vara si s-au trezit acum in noiembrie :nerv

Bucuresti ?? , sa vezi in Otopeni roiuri de tantari  ,,altoiti '':rade:

Editat de dan-a2
Link spre comentariu

E bine ca apare Firea si va zice ca e treaba voastra sa dezinfectati in proprietatea voastra pentru ca au venit tantari in cauciucuri.

Un primar cum era Mazare sau se pare ca si Oprescu ar fi rezolvat problema inainte sa apara, ceea ce s-a si intamplat atatia ani la Constanta.

Similar si cu pesta porcina si toate celelalte, cand tu furi banii sau nu ii aloci deloc pentru preventie si stai cu fundul gol, chiar te astepti sa nu patesti nimic ? Inventezi teorii conspirationiste si gata, e UE care vrea sa ne vanda carnea lor, nu noi ca am furat banii si nu am prevenit cand am fost avertizati. Atata timp cat exista prosti care cred lucrurile astea si le propaga, totul e bine.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Bun, as fi de acord, dar pesta apare in Tulcea/Braila si Bihor, in acelasi timp! Cu ce drac s-o fi deplasat mistretul ala, cu motoreta Carpati? (cred ca stiti bancul, nu?). Apoi propagarea ei, nu prea tine de deplasarea mistretilor!

Asta inseamna manipulare, sa crezi toata paranoia conspirationala ca toate bolile sunt imaginare.

Nu sunt adeptul teoriei conspiratiei, dar poti observa usor niste lucruri suspecte. E clar ca porcii s-au imbolnavit, eu am intrebat cum? Taman incepusem sa exportam si noi carne si ...poc, pesta porcina. Acum, o alta pacoste, venita de nicaieri, oaia turbata. Mai ieri alaltaieri, gripa aviara. Va mai aduceti aminte, cum vedea cineva o vrabie moarta, cum apareau televiziunile, oau, amurit de gipa aviara! Ma intreb ce s-a facut cu miile de gaini culese de prin curtile oamenilor. In acea perioada, fratele avea gaini. Multe. Intr-o zi, i-au murit doua. Vecinul, cica e gripa aviara, hai sa anuntam. Fratele i-a zis sa stea linistit, ca baga toata strada in carantina. Asa ca au ingropat gainile si gata. Nu i-a mai murit nici o gaina, nici lui, nici vecinului!!!

Chestia aia cu porcul plutind pe apa, e pura manipulare. Tot pentru aia care pun botul la aberatii scandaloase.

Link spre comentariu

De răspândit se răspândește, nu vad de ce atata drama cu taierea si consumarea porcului (bolnav) daca pentru om nu e pericol, ideea șocata e in felul următor daca oamenii refuza uciderea de către autorități o patesc intra cu forta etc iar daca il taie si il baga la congelat scapa bine mersi si au si carnita de Crăciun. :da

Link spre comentariu

Virusul nu afectează omul, chiar de consuma carnea respectivă dar conduce inevitabil la dispariția porcilor daca nu este stopat.

Da, acești viruși apar extrem de suspect și se propagă la modul interesant atunci când avantajează unii concurenți pe piata de desfacere. Nu e vorba de noi, desigur. Ale naibii coincidențe...

Link spre comentariu
1 hour ago, maresaldeflota said:

De răspândit se răspândește, nu vad de ce atata drama cu taierea si consumarea porcului (bolnav) daca pentru om nu e pericol, ideea șocata e in felul următor daca oamenii refuza uciderea de către autorități o patesc intra cu forta etc iar daca il taie si il baga la congelat scapa bine mersi si au si carnita de Crăciun. :da

Mda, chiar nu este nicio drama daca cumva indivizii aia au conservat si niscaiva virusi ce vor fi foarte utili la primavara cand vor scoate ultima ciozvarta de carne ca s afaca niste mici si cand astfel s-ar putea ca tot efortul acesta cu lichidarea a f'o juma' da milion da porci sa fi fost facut degeaba din cauza de "intelijanta" d'asta tipic romaneasca ce conserva virusii, si eventual sa trebuiasca s-o luam atunci de la capat cu lichidarile de porci din fermele intre timp proaspat repopulate, plus prelungirea embargoului la export.

E de bine!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări