lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 sursa 17pw26-4 main 17mb65-1 v2 defectul initial a fost sursa dupa reparare nu am sunet pe difuzoare apar castile am incercat cu un jack sa deblochez si nimic Link spre comentariu
cornel1962 Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 din meniu ati incercat ? Link spre comentariu
lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 nu am optiune in meniu de comutare sunet Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 Nu va ramane decat sa dezlipiti (distrugeti) mufa de casti. Daca in mufa a ramas lipit contactul pentru trecerea pe casti nu-l puteti debloca decat daca aveti mana de chirurg. Mai uitati-va in menu la toate setarile poate va scapat si este trecut pe casti in loc de tv. Nu vad ce legatura sa fie intre sursa defecta si trecerea sunetului pe casti. Link spre comentariu
lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 am dat mufa jack jos rezultatul este acelasi Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 Mai ramane ca, in mufa, in pozitie normala, mufa sa aiba contactul pus pe calea normala a semnalului. La introducerea castilor intrerupe sunetul spre difuzoare si-l trece pe casti. Ar trebui vazut in schema cum este configurata mufa. Mai "sapati" pe langa ea daca spuneti ca in menu nu este nici un fel de setare difuzoare/casti. Nu ati specificat daca in casti aveati sunet sau nu. Link spre comentariu
lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 am sunet pe casti Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 Nu pot vedea acum o schema,oricum la majoritatea este un contact,posibil numit hp_detect,dar poate avea si alte denumiri. De obicei acel contact aduce in starea “low” un pin (prin conectarea acestuia la gnd prin intermediul mufei de casti) Aparatul in sine detecteaza acel pin in low si comuta pe casti. Trebuie vazut exact pe schema cum se face asta. Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 Logic, daca contactul respectiv ar fi ramas (defect fiind) pe on ar fi trebuit ca la scoaterea mufei sunetul sa revina la normal. Nefacand asta ma face sa cred ca, in pozitie normala, acel contact ar trebui sa fie on si la introducerea castilor sa fie off. Numai asa se explica de ce nu a revenit pe difuzoare cand ati scos mufa. Deci vedeti cu atentie pe mufa unde este acel contact si faceti-l, cu o sarma, pe placa de baza. Sau curatati, reparati contactul mufei. Link spre comentariu
lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 mufa trece din on in off insa televizoru nu sesizeaza am pus alta mufa defectul persista Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 (editat) Contactul nu are cum sa ramana pe on decat cu foarte mult oxid pe acolo. De obicei sunt doua lamele cu ceva distanta intre ele,contactul intre ele se face prin zona metalica de gnd a mufei de casti. Unele au si ceva protectii,de ex. o dioda zener,de cativa volti acolo.Altele nu,au doar un condesator la masa dar si acela se poate defecta. Se intampla ca la conectarea vreunui dispozitiv extern,diferentele de potential sa duca la defectarea acelei diode,daca se intrerupe nu e problema,daca intra in scurt atunci poti sa scoti mufa de tot,acel pin tot e tinut “low” si aparatul detecteaza ca are mufa conectata la casti. De asta am spus ca trebuie vazut pe schema exact ce si cum. Poate fi defect si din procesor,daca nu a avut protectii poate partea cu pinul de detectie e defecta,asa ca tot timpul va detecta casti conectate. Editat Noiembrie 3, 2018 de gabiz_ro Link spre comentariu
yokoono Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 (editat) In astfel de cazuri, cand si daca comutarea se face electronic, cand s-au epuizat toate variantele, pentru a salva placa de baza, se monteaza intern un mic amplificator audio cu intrarea cuplata la iesirea de casti. Editat Noiembrie 3, 2018 de yokoono Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 La majoritatea se face electronic in anii astia. M-am uitat prin telefon sa vad ce scheme am,asta e din 60 posibil si la 65 sa fie similar. Link spre comentariu
lefter Postat Noiembrie 3, 2018 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 am o tensiune de 1,5v asta e singura care este pe o dioda cred ca am sa-i pun un final separat Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Noiembrie 3, 2018 Partajează Postat Noiembrie 3, 2018 1.5V este posibil sa fie sub pragul de high si atunci detecteaza casti conectate. Sfatul meu e sa mai verifici sau astepti. Cand ajung la un PC verific pe o schema de 17MB65 ce si cum e pe acolo. Daca totusi seamana dioda cu d203 din imaginea anterioara poti incerca sa o schimbi sau scoti din circuit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum