Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena pentru maritim-mobil

yo9hrb

Postări Recomandate

Luna viitoare voi efectua o coborare pe Dunare cu yahtul :smt003 . Am nevoie de o idee de antena pe care sa o folosesc pe apa. Avand in vedere ca yahtul l-am trimis in Cuba dupa tigari, voi merge cu barca de cauciuc. Ce antena imi recomandati pentru 2m? Sa ma pot recomanda si eu "YO9HRB maritim mobil :supz: ". Ca daca trag la mal nu mai e maritim. Doritori pentru o coborare pe apa? Berea o dau eu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

5

• Yo4You

4

• yo4avd

2

Top autori în acest subiect

Cred ca cea mai buna antena ar fi un 5/8 lamda ca e usor de construit si e omni , eu aud repetorul de pe semenic cu un 5/8 care e pe balcon la etajul2 si is copaci in fata mea si blocuri.

Link spre comentariu

Am un 5l/8, auto, dar are nevoie de plan de masa. Ceea ce pe barca nu am. Eventual voi incerca un J-pole, dar e cam mare. Sau un simplu dipol, insirat intre 2 bete de undita.

Link spre comentariu

Pai nu ai nevoie de nici un plan de masa , apropo daca ai nevoie de impamantare ai o gramada de apa masa salupei e cea mai tare impamantare!

Eu am construit antena asta se afla in balcon si nu imi vine a crede ca aud repetorul de pe semenic si is zeci de obstacole la amplasamentul meu. http://rivat.chez-alice.fr/index_fichiers/antenne58.pdf , ramane la latitudinea dumneavoastra sa testati antena acasa si sa vedeti cum va merge ca eu nu am cuvinte.

Link spre comentariu

Nu de impamantare mi-era frica. O sarma in apa lasam si eu (eventual ii pun si un carlig, poate fac rost de o impamantare.... prinzatoare de peste :supz: ). Antena pe care ai pus-o e interesanta. In aceasta "expeditie" voi testa si un generator eolian, care sper sa-mi incarce acumulatorul pentru statie (si iluminat cort cu vre-un led, sa nu consum prea mult). Vreau sa vad cat pot fi de independent energetic.

Link spre comentariu

daca ai nevoie de impamantare ai o gramada de apa masa salupei e cea mai tare impamantare!

Iar daca ai nevoie de ecranare in delta, nimic nu e mai eficient ca roiurile de tantari care se strang in jurul tau!Sa ne spui te rog cum a fost, dupa ce te intorci. :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:
Link spre comentariu

Dupa ce se imbata primii 100 de tantari din sangele meu, ceilalti sunt prea ocupati ca sa ma mai ecraneze :drinkers: P.S. Ar trebui sa-mi iau si nevasta. Cand e ea in preajma, toti tantarii se duc la ea. Pe mine ma ignora :smt003

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Eu l-am facut din sarma de 1mm lungime si l-am suspendat pe balcon intre etajul meu si etajul de sus de la vecinu , antena se comporta exceptional nu are nevoie de cine stie ce reglaje daca chiar trebuie reglat se va face cin cele 4 spire jumatate sau cate are .Nenea Sandule radiantul e calculat fix deaia si i zice 5/8 lambda eventualele reglaje le faci din spire .Am in proiect acuma sa fac un dublu 5/8 lamda 6 decibeli castig pot zice ca e un mini triostar.

Link spre comentariu

Da,multumesc mult.Inseamna ca si raportul de unde stationare se regleaza apropiind sau departind spirele bobinei.Am sa o incerc,sint f. curios.Eu folosesc un vertical cu trei contra greutati,adusa din Italia,dar ca si D-ta sint ecranat aici,iar rezultatele sint deplorabile.Multumesc inca odata.Cu stima,Sandu.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator mdobre

Antena optima ar fi lambda/2. Acest tip de antena nu are nevoie de plan de masa. Eu am una de fabrica, Diamond si se comporta extraordinar. Mai ales cand e plasata pe marginea balconului, fara plan de masa.Din pacate, nu am reusit sa gasesc nici o documentatie referitoare la asa ceva. Cea pe care o am este dual band 2m/70cm si are bobina atat la baza cat si la mijloc si are fix 1m inaltime.Acest model este copiat de chinezi si se vinde si prin Bucuresti, la o firma a unui italian.Pretul, din cate imi aduc aminte este mai mult decat accesibil si determinant pentru a o cumpara in loc de a o fabrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări