yo9hrb Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Luna viitoare voi efectua o coborare pe Dunare cu yahtul :smt003 . Am nevoie de o idee de antena pe care sa o folosesc pe apa. Avand in vedere ca yahtul l-am trimis in Cuba dupa tigari, voi merge cu barca de cauciuc. Ce antena imi recomandati pentru 2m? Sa ma pot recomanda si eu "YO9HRB maritim mobil :supz: ". Ca daca trag la mal nu mai e maritim. Doritori pentru o coborare pe apa? Berea o dau eu. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Cred ca cea mai buna antena ar fi un 5/8 lamda ca e usor de construit si e omni , eu aud repetorul de pe semenic cu un 5/8 care e pe balcon la etajul2 si is copaci in fata mea si blocuri. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 18, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2007 Am un 5l/8, auto, dar are nevoie de plan de masa. Ceea ce pe barca nu am. Eventual voi incerca un J-pole, dar e cam mare. Sau un simplu dipol, insirat intre 2 bete de undita. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 18, 2007 Partajează Postat Iulie 18, 2007 Pai nu ai nevoie de nici un plan de masa , apropo daca ai nevoie de impamantare ai o gramada de apa masa salupei e cea mai tare impamantare! Eu am construit antena asta se afla in balcon si nu imi vine a crede ca aud repetorul de pe semenic si is zeci de obstacole la amplasamentul meu. http://rivat.chez-alice.fr/index_fichiers/antenne58.pdf , ramane la latitudinea dumneavoastra sa testati antena acasa si sa vedeti cum va merge ca eu nu am cuvinte. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 18, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2007 Nu de impamantare mi-era frica. O sarma in apa lasam si eu (eventual ii pun si un carlig, poate fac rost de o impamantare.... prinzatoare de peste :supz: ). Antena pe care ai pus-o e interesanta. In aceasta "expeditie" voi testa si un generator eolian, care sper sa-mi incarce acumulatorul pentru statie (si iluminat cort cu vre-un led, sa nu consum prea mult). Vreau sa vad cat pot fi de independent energetic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 18, 2007 Partajează Postat Iulie 18, 2007 daca ai nevoie de impamantare ai o gramada de apa masa salupei e cea mai tare impamantare!Iar daca ai nevoie de ecranare in delta, nimic nu e mai eficient ca roiurile de tantari care se strang in jurul tau!Sa ne spui te rog cum a fost, dupa ce te intorci. :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iulie 18, 2007 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2007 Dupa ce se imbata primii 100 de tantari din sangele meu, ceilalti sunt prea ocupati ca sa ma mai ecraneze :drinkers: P.S. Ar trebui sa-mi iau si nevasta. Cand e ea in preajma, toti tantarii se duc la ea. Pe mine ma ignora :smt003 Link spre comentariu
Yo4You Postat August 27, 2007 Partajează Postat August 27, 2007 Ce antena ati construit si cum a fost in maritim??? Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 27, 2007 Autor Partajează Postat August 27, 2007 N-am mai ajuns (desi imi pregatisem barca). Nici nu cred ca mai ajung anul asta, din pacate. Link spre comentariu
yo4avd Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 Yo4You,Te rog spune-mi si mie din ce material ai facut radiantul(Cu,Al,etc.)ce diametru si daca a fost nevoie sa-l scurtezi.Cu multumiri,Sandu. Link spre comentariu
Yo4You Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 Eu l-am facut din sarma de 1mm lungime si l-am suspendat pe balcon intre etajul meu si etajul de sus de la vecinu , antena se comporta exceptional nu are nevoie de cine stie ce reglaje daca chiar trebuie reglat se va face cin cele 4 spire jumatate sau cate are .Nenea Sandule radiantul e calculat fix deaia si i zice 5/8 lambda eventualele reglaje le faci din spire .Am in proiect acuma sa fac un dublu 5/8 lamda 6 decibeli castig pot zice ca e un mini triostar. Link spre comentariu
yo4avd Postat August 28, 2007 Partajează Postat August 28, 2007 Da,multumesc mult.Inseamna ca si raportul de unde stationare se regleaza apropiind sau departind spirele bobinei.Am sa o incerc,sint f. curios.Eu folosesc un vertical cu trei contra greutati,adusa din Italia,dar ca si D-ta sint ecranat aici,iar rezultatele sint deplorabile.Multumesc inca odata.Cu stima,Sandu. Link spre comentariu
Vizitator mdobre Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 Antena optima ar fi lambda/2. Acest tip de antena nu are nevoie de plan de masa. Eu am una de fabrica, Diamond si se comporta extraordinar. Mai ales cand e plasata pe marginea balconului, fara plan de masa.Din pacate, nu am reusit sa gasesc nici o documentatie referitoare la asa ceva. Cea pe care o am este dual band 2m/70cm si are bobina atat la baza cat si la mijloc si are fix 1m inaltime.Acest model este copiat de chinezi si se vinde si prin Bucuresti, la o firma a unui italian.Pretul, din cate imi aduc aminte este mai mult decat accesibil si determinant pentru a o cumpara in loc de a o fabrica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum