Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Logitech Z906 Adaugare tweetere

Vizitator FDiHD

Postări Recomandate

Salut, este cineva pe aici care a adaugat tweetere unui sistem audio Logitech Z906?
Mai citisem cate ceva pe alte forumuri legat de partea electrica, citez:

Quote:
Are doua integrate finale TAS5162 avand practic 2x(2x210w RMS) putere bruta la 6 Ω si 10% distorsiuni..... Sursa sistemului poate debita maxim 160-170W putere in blana"

Din cate vad eu pe sateliti ar fi loc de tweetere, deci ar fi posibil, ce nu stiu eu este daca ar suporta sistemul, sa nu se arda sau mai stiu eu ce.
Daca ma poate ajuta cineva cu cateva sfaturi, ce tweeters ar trebui sa cumpar, si daca se merita si chiar ar rezista sistemul cu ele.

Multumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

3

• sesebe

3

Nu se arde nimic.  Adaugi cate un mic tw electrodinamic (eventual recuperat de la instalatii auto sau din tv-uri stereo) - il legi in paralel peste difuzorul existent cu un C nepolarizat de 2,2uF pt tw de 8 ohmi si 4,7uF pt  tw de 4 ohmi. Daca sunt prea multe inalte inseriezi si o R de 1-2-3ohmi /2-3W cu tw.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Inafara de faptul ca puterile alea mi se par cam trase de par, sint perfect de acord cu ceea ce spune Shambala. 

Am avut ocazia sa ascult unul și nu prea suna a 500W.......

Nu la tweetere este problema cea mare ci faptul ca lipseste din "basul inalt" sau mediile foarte joase din sateliti. Acolo este o scădere de intensitate a sunetului, acolo este lipsa din sunetul acestui sistem. Din păcate nu prea ai ce-i face pt ca difuzoarele de pe sateliti nu pot cobori asa de mult în frecventa. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Vizitator FDiHD

@Shambala  Ma gandeam sa iau asa ceva : https://www.compari.ro/boxe-auto-c3618/mnc/tweeter-ga-33601-p45514543/   ( A nu se considera reclama) , si pentru condensatori https://www.electronicservice.ro/cumpara/4700uf-16v-teapo-7752287.  Nu scrie nimic de acel tweeter, daca e electro-dinamic.

@sesebe Din cate am inteles satelitii au si tweetere incorporate, care desigur nu prea isi fac treaba si ma gandeam ca primeste pe fire semnal crossover. Desigur sistemul nu are 500w,  mai am un genius prapadit de 150 w, si logitech-ul se aude putin mai tare, din cate am inteles satelitii scot in jur de 20w din cauza sursei mici.

Editat de FDiHD
Pressed save by mistake.
Link spre comentariu

Daca acele tw sunt electrodinamice (au magnet permanent si bobina mobila) se aplica ce am scris mai sus. Daca sunt piezzo ar trebui adaugata o R de 3-4ohmi in serie cu ele pt a mentine impedanta >0. Desi scrie ca au 4 ohmi e bine sa intrebi vanzatorul - fie si pe mail , daca nu cumva sunt piezzo.  In poza arata cam la fel, vazute de sus nu ai cum sa iti dai seama.

Eu am scris 4,7uF si nu 4700uF... si musai nepolarizat.

Doar ca exemplu, la mivarom gasesti tw electrodinamice incepand de la 8,80 lei bc. Dar la o adica poti pune si piezzo (3 ,50 lei bc).

Eu am pus si din unele si din celelalte.

Cauta condensatori "poliester".

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Nu se merita sa pui tweetere piezo. Tu adaugi tweeterele pt a creste calitatea sunetului nu pt a o scădea. Tweeterele piezo sint numai pt făcut gălăgie nu pt redat muzica. 

Încearcă sa vezi cum suna un canal de satelit cu o alta boxa care sigur suna bine. Este posibil ca asa sa vina sunetul din amplificator pt ca este o clasa D care nu excelează la redarea înaltelor. 

Nu înțeleg, cum adică sa primească pe fire semnal crossover. Nu exista asa ceva. Bineînțeles că semnalul pt sateliți este filtrat în amplificator pt a înlătură componentele de joasa frecventa ce nu pot fi redate de acele difuzoare relativ mici și care în final ar fi distruse de prea multe componente de joasa frecventa. 

Dacă suna bine semnalul de la sateliți pe o alta boxa atunci poți desface un satelit și extrage schema filtrului intern (probabil un simplu condesator) și discutam după. 

Mai exista o varianta: la unele echipamente audio am văzut ca defapt tweeterele erau numai de forma, puse numai pt aspect nefiind difuzoare adevărate ci numai plastic făcut sa arate ca un tweeter. Nu știu dace e cazul și aici dar ar fi bine sa verifici. 

Link spre comentariu

Pai din pozele de pe net parea ca are si tweeter.

La cel pe carel-am ascultat nu am studiat, nu i-am dat atentie daca are tweeter sau nu.

Condesatorul este strict pt tweeter. Daca nu are tweeter atunci nu are nevoie nici de comdesator.

Link spre comentariu
Vizitator FDiHD

@sesebe, nu are tweeter separat, difuzoarele sunt  Full Range Paper Cone de la TangBand de 3".  Am incercat eu cateva flac-uri prin cablu optic, observ ca nu are nici mid bass, deci cred ca inaltele ar fi ultima problema. Ma gandesc ca ar fi mai oki sa iau alte difuzoare + tweetere separat dar nici nu stiu la ce sa ma uit si ce ar suna mai bine ca astea la un pret oki.

Link spre comentariu

Sunt niste plasticarii de doi bani, cum sa vrei sa pui difuzoare mai de Doamne ajuta in ele ? In acele cutii tot ca naiba vor suna.

Cumpara doua boxe sh (cat de cat mai rasarite) si vor suna de 10-20 de ori mai bine.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări