bogdan546 Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Nu stiu daca a mai postat cineva acest tip de driver pentru leduri care nu are sursa de curent constant cu convertor https://www.sutelco.com/wp-content/uploads/2015/12/HK-Lighting-Fair-Presentation-Oct.-25.2015.pdf Eu l-am vazut implementat si pare o idee interesanta Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Superb, dar BS... Daca pun niste dreptunghiuri si zic ca acolo se intampla minunea... trebuie sa citeasca niste necunoscatori ca sa creada... Nu este o schema clara ci una de principiu si foarte vaga... unde se limitaza curentul la cei 335V si cum??? mie imi pare ca este o limitare in serie, deci nimic nou sub soare, indiferent cum se comuta tot limitare serie ramane, deci energia in plus se arde sub forma de caldura. Ma bucur ca se lauda ca nu folosesc bobine.... pentru ca numai montajele cu bobine pot obtine randamente mari, doar asa se poate in practica sa convertesti energie. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 31, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2018 o lampa de 25w de la firma ledus este facuta cu acest driver si functioneaza foarte bine Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Ideea e interesantă, practic funcţie de unghiul de fază al sinusoidei comută mai multe sau mai puţine leduri în serie, ca la VU-metru. Însă în cazul ăsta ar trebui să aibă flicker destul de mare, nu 10% cum se laudă pe undeva în prospect. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 31, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2018 la 100hz nu cred ca este vreo problema Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 8 minutes ago, bogdan546 said: la 100hz nu cred ca este vreo problema Dacă te uiți în LED, nu. Dar dacă privești obiecte în mișcare luminate de acel LED s-ar putea să ai o surpriză . 2 Link spre comentariu
bogdan546 Postat Octombrie 31, 2018 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Este folosit totusi la corp de iluminat, nu pentru lumina de fundal la camera de mare viteza . Ati vazut vreun flicker la becurile cu condensator serie ? Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Becurile cu condensator serie au un condensator electrolitic după punte . Dar nu trebuie să mă crezi pe mine , oricum nu sunt în totalitate părerile mele . Dă o căutare după ”LED flicker” și ai să afli mai multe . Link spre comentariu
mihaicozac Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Se poate reduce efectul de flicker prin mărirea curentului prin ledurile de "jos", pe perioada când tensiunea de reţea este redusă, adică ai de ex. 2x curentul nominal în prima treaptă, 1,5x la a doua, 1x la a treia şi 0,5x la vârf. Media ar fi pe la 1x şi flickerul se reduce mult. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Păi și atunci unde mai e efectul de PFC ? Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 31, 2018 Partajează Postat Octombrie 31, 2018 Oricum asa ceva nu poate sa fie nici prea flexibil (pentru ca trebuie cele X catene - cum as pune eu 3 COBuri?) nici randament bun (indiferent cu ce se lauda ei nu prea poate fi decat limitare care arde energia in caldura) si nici nu merge ca majoritatea alimentarilor "universal" adica 100-240V ac. Iar cat de evident este flickerul nici nu prea trebuie sa discutam mult, luand in consideratie competitia - pentru ca sursele "normale" filtreaza tensiunea, deci la iesire ai curent continuu. Asa ca la o scurta analiza nu este mare chestie... o functiona, dar si sursa mea chinezeasca de 2 bani functioneza de cativa ani si macar da curent continuu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum