Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Salut!Am o statie puternica de woofer..e pe 8 Ohm` iar eu am un subwoofer pe 4 Ohm..ma gandeam sa schimb difuzorul..sa pun unul de 8 Ohm dar am ajuns la concluzia ca mai bine mai iau unul de 4 ohm si sa le pun in serie..o sa va dau datele celor 2 Subwoofere...Subwooferul pe care il am eu.. JBL GTB1200e 30 cm Gehäuse-Subwoofer - 225/450 W Belastbarkeit (RMS/max.) - 4 Ohm Impedanz - Empfindlichkeit: 94 dB - Frequenzbereich: 25 - 700 Hz - Abmessungen: 381x566x351 mm - Gewicht: 28 kg Subwooferul pe care vreau sa`l cumpar.. Subwoofer auto cutie Blaupunkt GTB-1200 Descriere produs: Subwoofer auto, Putere maxima 750 W, 30 cm, 35 - 500 Hz, 4 Ohm Caracteristici principale: Putere: 250 W Diametru: 30 cm Specificatii: Putere Maxima: 750 W Raspuns in frecventa: 35 - 500 Hz Impedanta la iesire: 4 Ohm Dimensiuni: 432x387x378 mm Le pot pune in serie...?sunt compatibile..?..va rog sa ma sfatuiti in seara asta daca cunoasteti..Multumesc mult! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 nu e vorba de compatibilitate, punandu-le in serie impedanta va ajunge la 8 ohmi, potrivita pentru amplificator.Fiind difuzoare diferite se vor auzi diferit :rolleyes: , doar atat. Cel mai bine din punct de vedere al sunetului si calitatii lui ar fi sa ai 2 difuzoare la fel, nu stiu de ce vrei sa pui 2 diferite.Bafta :weedman: Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 nu e vorba de compatibilitate, punandu-le in serie impedanta va ajunge la 8 ohmi, potrivita pentru amplificator.Fiind difuzoare diferite se vor auzi diferit :rolleyes: , doar atat. Cel mai bine din punct de vedere al sunetului si calitatii lui ar fi sa ai 2 difuzoare la fel, nu stiu de ce vrei sa pui 2 diferite.Bafta :weedman:Ca cel pe care il am eu nu gasesc in Romania..adica nu am vazut pe niciunde..e vorba de gbl..iar Blaupunkt`ul e accesibil ca pret..iar caracteristicile(datele tehnice) sunt bunicele..crezi ca or sa se impace..?vor face ambele fata la putere maricica..?Gbl`ul se aude clar si tare..acum nu stiu Blaupunkt`ul cum e aude..e firma serioasa si buna..tu ce crezi? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Asa....de curiozitate...ce putere are statia ta?Scuze de offtopic. Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 spune-ne ce statie ai ca sa lamurim problema puterii. pai daca JBL-ul duce 200w si Blaupunkt-ul duce tot atat atunci puterea totala va fi de 400w, depinde ce statie ai. S-ar putea ca pana acuma fortai statia si din cauza ca era pusa pe un dif de 4 ohmi ea depasea puterea pe care trebuia sa o scoata in mod normal pe 8 ohmi. eu ziceam ca se vor auzi diferit difuzoarele si nici nu e prea estetic dar daca alta solutie nu e.... de fapt ar fi alta optiune, vinzi JBL-ul si iei ceva PRO de 18" care va duce puterea statiei si va cobori si mai jos. vezi aici http://www.hi-end.ro/index.php?cPath=80_165 ca ai cateva firme Pro si de asemenea gasesti si difuri auto daca le preferi pe astea. Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 sincer...nu stiu..daca te iei dupa datele tehnice are multicel..Subwooferul ala JBL..duce aproape 3 sferturi din puterea ei..sau nu stiu..imi scapa denumirea finalului..e mono si am un transformator..+ 24 V pe 150... - Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 sincer...nu stiu..daca te iei dupa datele tehnice are multicel..Subwooferul ala JBL..duce aproape 3 sferturi din puterea ei..sau nu stiu..imi scapa denumirea finalului..e mono si am un transformator..+,- 24 V pe 150... Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 sincer...nu stiu..daca te iei dupa datele tehnice are multicel..Subwooferul ala JBL..duce aproape 3 sferturi din puterea ei..sau nu stiu..imi scapa denumirea finalului..e mono si am un transformator..+ 24 V pe 150... - te rog sa fii explicit, statia este de fapt un kit? trebuie sa ne spui ce final este, de asemenea tensiunea de alimentare si puterea trafului. Puterea difuzoarelor am luat-o din datele tale, nu le cunosc si nu am de unde sa stiu ce putere reala au; nu am vrut sa-mi dau eu cu parerea desi banuiesc ca nu au puterea specificata acolo. Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 puterea subwooferelor ti le`am dat din datele de la ei..asa sunt date pe net..pe site la ei..statia,este un kit de amplificare facut de mine..dar mai demult...iti pot spune transformatorul ce caracteristici are..plus,minus 24 V pe 120 V Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 sincer...nu stiu..daca te iei dupa datele tehnice are multicel..Subwooferul ala JBL..duce aproape 3 sferturi din puterea ei..sau nu stiu..imi scapa denumirea finalului..e mono si am un transformator..+ 24 V pe 150... - te rog sa fii explicit, statia este de fapt un kit? trebuie sa ne spui ce final este, de asemenea tensiunea de alimentare si puterea trafului. Puterea difuzoarelor am luat-o din datele tale, nu le cunosc si nu am de unde sa stiu ce putere reala au; nu am vrut sa-mi dau eu cu parerea desi banuiesc ca nu au puterea specificata acolo. Cand ma supar si dau tare daca stai in camera simti vibratia de la bas in stomac..se misca mobila..dar daca dau tare..aproape de maxim cred ca sare difuzorul..cand am luat kitul..scria ca e recomandat pentru 8 Ohm..ma gandesc ca daca o sa mai pun unul in serie or sa se auda mai bine...o sa ma uit pe net sa`ti pun o poza cu subwooferul pe care il am eu... Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 GTB1200EDauerbelastbarkeit : 225W Spitzenbelastbarkeit : 450W Wirkungsgrad (2,83 V @ 1m) : 94dB Frequenzbereich : 25Hz - 700Hz Impedanz : 4 Ohm Abmessungen (H x B x T) : 381mm x 566mm x 351mm Gewicht : 28kg Link spre comentariu
Vizitator cili Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Poza Subwwofer Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Pai nu stiu cat de puternica este statia ta, dar la tensiunea aia de alimentare(+/-24v) nu cred ca ai mai mult de 50w pe 8ohmi.... Atunci cand o dai la maxim, iti distorsioneaza foarte tare semnalul si din cauza asta tu crezi ca difuzorul este prea slab pentru amplificator(multi dau vina pe difuzor in aceste cazuri :smt003 ) .Cred ca tu ar trebui sa schimbi amplificatorul, nu difuzorul :smt003 Apropo, ce finali are statia ta? Integrate(daca da, ce tip?) sau tranzistori?Succes! Link spre comentariu
mircea888 Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 puterea subwooferelor ti le`am dat din datele de la ei..asa sunt date pe net..pe site la ei..statia,este un kit de amplificare facut de mine..dar mai demult...iti pot spune transformatorul ce caracteristici are..plus,minus 24 V pe 120 Vtraful are secundarul de 2x24VAC? sau redresat si filtrat ajunge la tensiunea de +/-24VDC? 120V te referi la watti? spune exact ce final ai acolo. cred Palade Vlad are dreptate, tu ai distorsiuni din amplificator nu din difuzor, cel putin asa cred acum. Totusi amplificatorul tau reusea sa "miste" membrana difuzorului? ai mai probat amp-ul pe alte difuzoare? Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Iulie 17, 2007 Partajează Postat Iulie 17, 2007 Totusi amplificatorul tau reusea sa "miste" membrana difuzorului? ai mai probat amp-ul pe alte difuzoare? Sunt sigur ca reusea sa miste membrana difuzorukui...si inca foarte tare, pentru ca distorsioneaza....asa risca sa distruga difuzorul. Spun asta din proprie experienta pentru ca si eu am stricat(mecanic- s-a desprins bobina de pe membrana) un difuzor de 100w cu un amplificator de 45W cu stk4182 :smt005 . Dupa ce treceam de un anumit volum, membrana difuzorului se misca foarte haotic. Acum, dupa ce am schimbat finalul cu altul mai performant(tranzistori)nu mai am nici o problema :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate