Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema backlight lcd

Vizitator Mihai Creteanu

Postări Recomandate

Vizitator Mihai Creteanu

am un tv hitachi model l32a01 lcd cu urmatoarea problema.se aprinde si se stinge backligt-ul am scos neoanele si am constatat ca decat jumatea de sus face asa.Adica decat cu cele 8 neoane din partea de sus se aprinde si se stige.Daca le pun decat pe cele 8 de jos merge ok.presupun ca e de la jumatea respectiva de la invertor.transformatoarele le-am schimbat intre ele si tot asa face.tot partea de sus.Ceva idei indicatii?Se mai poate repara sau trebuie alta placa?multumesc    HELP.

INVERTOR.jpg

Editat de Mihai Creteanu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mac01

4

• iuliantv

3

• cristronic

1

• ANDRASONI LUCIAN

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sa nu fie ceva scurgeri la masa,sau puteti masura comparativ trafurile ,sau prin tatonare puteti sa schimbati trafurile de sus cu cele de jos si sa vedeti daca defectul se muta,asta in caz de nu aveti tester de spire in scurt sau pentru cfl,care pot fi obosite

Link spre comentariu
Vizitator Mihai Creteanu

Am spus k trafurile le am schimbat între ele...nu se muta defectul.deci nu e de la ele.si lămpile le am schimbat între ele.toate merg ok in partea de jos unde merge ok.

Editat de Mihai Creteanu
Link spre comentariu
Acum 8 ore, mac01 a spus:

Nu trafurile trebuie mutate...ci mufele de la neoane, partea de sus mut-o jos si invers...ca sa iti poti da seama daca defectul este din invertor sau din neoane.

chiar crezi ca pot fi mutate la acest invertor mufele? este modelul de samsung ce se infinge intr-un suport de plastic daca este cel din imgine care nu a fost scos corespunzator asemanator celui din poza de mai jos

samsung.png

Link spre comentariu
Acum 4 ore, iuliantv a spus:

chiar crezi ca pot fi mutate la acest invertor mufele? este modelul de samsung ce se infinge intr-un suport de plastic daca este cel din imgine care nu a fost scos corespunzator asemanator celui din poza de mai jos

...corect!

samsung.png

Link spre comentariu

Sa mute legaturile la neoane...ce mare greutate. Macar afla sigur de unde provine defectul. Asa cauta defectul pe placa inverter si tv-ul are vreun neon cu consu marit sau obosit.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, mac01 a spus:

Sa mute legaturile la neoane...ce mare greutate. Macar afla sigur de unde provine defectul. Asa cauta defectul pe placa inverter si tv-ul are vreun neon cu consu marit sau obosit.

pai nu ai spus ca neoanele au fost mutate si defectul persista,verifica sa nu fie scapari la masa ,cand spus scurgeri sau scapari la masa,ma refer ca in interiorul panelului la soclurile neoanelor pot avea scapari fata de masa ,tabla displayului,se crapa strapung izolatiilr de plastic si varfurile de tensiune se descarca la masa

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Bree...ma confunzi cu initiatorul topicului!

Si initiatorul topicului n-a inlocuit neonele de sus cu cele de jos...a inlocuit doar transformatoarele intre ele.

Nu mai citi pe fuga...!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Atunci sa caute defectul la partea de invertor care nu merge. Are doua parti identice..una merge alta nu. Se poate repara foarte usor.

Mesajul fusese editat mai tarziu, iar prima data nu spusese nimic de inversarea lampilor...a spus doar ca a mutat trafurile....ori eu nu dau inapoi sa citesc de doua ori aceeasi pagina. 

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator Mihai Creteanu

imi cer scuze ca nu am intervenit mai repede.intr-adevar lampile le am schimbat intre ele deci nu cred k e de la lampi, alftel s-ar fi mutat defectul.cat despre schimbat mufele intre ele nu ai cum se le schimbi.este placa, care se baga in soclul respectiv cum a spus dl Iulian.Inr-adevar sunt doua parti nu stiu daca sunt chiar identice dar nu stiu ce sa verific.am masurat tensiunile pe-acolo...de la sursa vine 24v pe firele rosii si la transformatoare am 12v la toate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări