Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recunoasteti aparatul?

ALVIN

Postări Recomandate

Cine are treaba cu prefata? Credeti ca daca era doar de prefata, cumpara cineva cartea aia? Informatiile conteaza, prefata nu are nici o legatura nici cu tematica abordata in carte, nici cu discutia de fata. Cel putin eu am ignorat acest aspect dintotdeauna. In tot cazul, eram convins (si pana la argumente serioase asa raman) ca Modern a insemnat pt productia de aparate cu tuburi de la Electronica un aparat pe care putine l-au egalat in caracteristici pana la el, si chiar dupa. Binenteles, lasand la o parte  combinele, si alte incasetari in mobila, la comanda sau serie mica.

De exemplu, in trenul regal, exista o varianta de Modern in caseta de Enescu, dar cu sasiu de Modern. Ma indoiesc sa fi echipat trenul regal cu o varianta low cost...putea sa fie oricare varianta de Enescu.

DSC_0405.JPG

Link spre comentariu

Dacă vă linişteşte voi scoate din vocabular termenul care vă deranjează, "low cost"...  Nu mă voi mai referi nici la "Partid"  :)...

Cartea cu priciana se autodefineşte ca fiind pentru... reparatori, etc.!

Dar despre standardul de clasificare  a rr, aveţi ceva de zis?

Sincer, nu cunosc... la ce tren regal vă referiţi?

Despre prefaţă şi "prefeţe" întrebaţi-o pe Dna. N.M. 

Propun să continuăm, sau nu, pe privat... Am depăşit deja limitele "off topic"-ului...

Link spre comentariu
Acum 12 ore, feri.visky a spus:

Sincer, nu cunosc... la ce tren regal vă referiţi?

Image result for trenul regal

Cum-arata-în-interior-Trenul-Regal-FOTO-Octav-Dragan-004-www.europafm.ro_-800x533 (1).jpg

Image result for trenul regal

Citat

Cartea cu priciana se autodefineşte ca fiind pentru... reparatori,

Aveti dreptate, in felul asta nu ajungem nicaieri cu discutia, desi eram interesat sa aflu daca arunc cartea ca fiind plina de date eronate, sau o mai tin. Nu ma deranjeaza catalogarea de ''low cost'' atata vreme cat e argumentata. Fara sa cunosc un alt tip de sasiu/aparat cu lampi romanesc, mai evoluat, eram interesat doar din ce a rezultat catalogarea, mai ales venind de la d-voastra. Macar am incercat...

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu trebuie să aruncaţi cartea albastră... trebuie să circumspecţi doar...

M-aţi fentat cu trenul regal.... Cum a putut ajunge un aparat de radio din anii '60 în trenul regelui? :) 

Sunt foarte curios ce aparat de radio a avut acel tren în acele vremuri... Mulţumesc!

Editat de validae
Link spre comentariu
On 2/2/2019 at 4:03 PM, feri.visky said:

Nu trebuie să aruncaţi cartea albastră... trebuie să circumspecţi doar...

Ma-ţi fentat cu trenul regal.... Cum a putu ajunge un aparat de radio din anii '60 în trenul regelui? :) 

Sunt foarte curios ce aparat de radio a avut acel tren în acele vremuri... Mulţumesc!

Foarte simplu,trenul regal si-a reluat denumirea de tren regal dupa 1989,inainte de galagia din decembrie se numea tren prezidential si l-a folosit si Dej si taica Ceasca pana in 1981 cand a fost parcat in remiza si conservat.Dupa 1981 s-a circulat cu noul tren prezidential, care exista si in ziua de astazi ,este la dispozitia sefului statului si a fost folsit cu brio inclusiv de Ion Iliescu.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 5 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Asta e aparatul la care ascultam "Noapte buna, copii"! Daca nu ma insel, se numea Radio Popular. Cred ca a fost primul aparat  de radio romanesc alimentat prin autotransformator. Se specifica pe capacul din spate ca nu e voie sa-l legi la pamint. Acea o intrare pt pick-up. Puneai aparatul intre statii si conectai pick-up-ul. Pe el am incercat prima chitara electrica facuta de mine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări