Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recunoasteti aparatul?

ALVIN

Postări Recomandate

Daca ne referim la predecesorii din aceeasi clasa, ma indoiesc. Daca ne referim si la cei cu ''steroizi'' indopati cu magnetofoane si/sau pick-up asa e, toate celelalte par low cost.

Link spre comentariu

Nu comparam mere cu pere... ci perfomanţe, preţul suplimentar este din cauza "steroizilor" cum ziceci şi dvs.

Dar seria receptoarelor "Enescu" a fost ceea mai studiată, cercetată şi elaborată. A fost şi primul aparat cu UUS. Procesul lui de naştere a prins emulaţia schimbărilor avute loc datorită trecerii de la Radio Popular la Electronica. De altfel a fost primul radioreceptor de clasă superioară proiectat la noi care a avut şi o etapă de cercetare datorită unei noi benzi cu MF. Aşa se explică şi numărul mare de variaţiuni A1...A11 ...

Numele "Electronica" dată aparatului denotă importanţa lui. Mă mir că la "Solistor" nu i s-a schimbat numele. Ambele aparate fiind premiere...

Link spre comentariu

Personal am avut doar Enescu 2. Comparat cu Modern, parca tot Enescu arata de low cost. In Modern s-au corectat o serie de neajunsuri cumulate in Enescu, iar ca parametri, era net superior predecesorului. Nu stiu celelalte variante cum aratau si ce parametri acopereau. Acum aud de atatea variante...sper sa le si putem studia candva, fie si doar dupa poze.

Link spre comentariu
1 hour ago, feri.visky said:

De altfel a fost primul radioreceptor de clasă superioară proiectat la noi care a avut şi o etapă de cercetare datorită unei noi benzi cu MF. Aşa se explică şi numărul mare de variaţiuni A1...A11 ...

Ultimele cifre din codificarea uzinelor Electronica se refera strict la carcasa. Cind s-au facut modificari la partea electronica s-a alocat alt cod in grupul de trei cifre de dupa S.

Editat de d2134
Link spre comentariu

Varianta cu colturi rotunjite, pare ca a avut raspandirea cea mai mare. Poate sunt subiectiv, dar in vremea cand inca se foloseau, am intalnit doar modelul asta, la depanare. E drept ca le-am prins in vremurile cand erau pe panta descendenta privind folosirea ca aparat de ambient, insa inca erau multe in uz. Pe partea de RF erau fix la fel cu viitorul produs din gama, Modernul. Pe partea de audio, incepand cu difuzoarele, etajul final si terminand cu chestiunile de finete, respectiv corectiile de ton, era mult in urma.

De aia ma mira  afirmatia ca Modernul a fost o varianta low cost.

Link spre comentariu

doru3160, mă supui la un test de... aducere aminte. A mai spus cineva pe aici că, nu vrea poveşti ... Nici eu nu vreau.

Hai să vedem "poveştile" (date specificate în diverse documntaţii):

Enescu:

Sensibilitate de trei ori mai bună decât la "Modern" la UL, UM, US, UUS . La  P.U. numai de două ori...

Nu ştiu care este cauza, poate metodele de măsurare diferite, sau poate (sigur) execuţia mai neîngrijită la cel din urmă!

Ca regulă: în timp ce avansam în fabricaţia de serie se stricau parametri!

Partidul, de obicei, minţea mai puţin şi era mai atent la parametri prototipurilor :reytre

Editat de feri.visky
Link spre comentariu
8 hours ago, d2134 said:

Ultimele cifre din codificarea uzinelor Electronica se refera strict la carcasa. Cind s-au facut modificari la partea electronica s-a alocat alt cod in grupul de trei cifre de dupa S.

Ultimele cifre după litera A, B, U sau T, da, reprezenta variaţiuni al aceluiaşi model... După cifra anilor, primele două după, "S", etc. reprezenta numărul modelelor noi din acel an!

Link spre comentariu
La 27.01.2019 la 19:11, feri.visky a spus:

Hai să vedem "poveştile" (date specificate în diverse documntaţii):

Enescu:

Sensibilitate de trei ori mai bună decât la "Modern" la UL, UM, US, UUS . La  P.U. numai de două ori...

Sensibilitate.jpg

Link spre comentariu

Vezi, doru3160, aici avem deja o problemă de partid!  Cu miciuna partidului, desigur... Oricum, este egalitate... Nu? Însă, eu am postat datele din 1960! nu din 1973!!! 

Link spre comentariu

Cartea pe  care nu m-am gandit s-o contest, asta zice. Daca imi indicati alta publicatie mai de incredere, sunt dispus sa arunc cartea albastra, cu aparate de radio.Si apoi, in 60 Modernul inca era pe planseta, abia in 62 a vazut lumina zilei.

Asa cum am mai spus, partea de RF este identica, e firesc sa fie egale, doar partea de final AF difera, si aici e net superior Modernul, de asta repet, m-a surprins afirmatia ca ar fi fost un low cost, mai ales ca vine de la d-voastra, un fin cunoscator in materie.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Până la proba contrarie... 

Adică, fără descrierea condiţiilor de măsură, cartea albastră are şi ea dreptate! Dar şi prospectele aparatelor de care am vorbit.

Curios este faptul că şi Orfeu, care este din acelaşi leat cu Modern indică tot 150uV. Ce s-a schimbat? Partidul?  Sau antena de măsură?

Uzual, sensibilităţi de ordinul 50uV... 80uV, la borna de antenă şi 500uV... 800uV, la borna de antenă de ferită, pentru 100mW... 500mW audio erau "normale"...  Până şi S49-U avea parametrii mai buni...

Problema este antena echivalentă cu care s-au făcut măsurătorile... Şi cine ştie asta? Partidul, desigur... :reytre...  că documentat e foarte greu mai ales când nu ai  sensibilitatea istoriei tehnicii...

Depindem de bibliografie, care dacă este indicată, ne salvează...

Link spre comentariu

Eu am zis sursa, si am postat crop din acea publicatie. N-am treaba cu partidul...mai ales in discutia asta. Am vrut sa-mi lamuresc mie in primul rand. A fost sau nu Modernul un low cost, si de ce? Sunt nedumerit, pt ca daca e sa fac o comparatie cu S 623A, S625A din acelasi an de fabricatie, atunci imi vine greu sa cred ca taman S626A a fost aparatul low cost. Inseamna ca alt model a fost high end, si eram curios care a fost ala.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Vizitator Francisc Visky

Din păcate în diverse documente apar diverse date. Cele comunicate de mine sunt susţinute (şi) de Dna Nona Milea... Dacă ne luăm după clasificarea radioreceptoarelor, Electromagnetica EM 552 poate fi considerat "high end" cu cei minim 100uV sensibilitate.  A. Vlădescu îl trece la clasa a II-a! Cred că în cartea albastră este valabilă o altă clasificare... nu ştiu! În schimb prefaţa cărţilor au o uimitoare constanţă a datelor... politice!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări